A magnézium segít az öregedési problémák kezelésében (3. rész)

A magnézium segít az öregedési problémák kezelésében (3. rész)

Az utolsó rész a jobb életmódhoz és az egészségesebb öregedéshez tippeket is tartalmaz.

Az első és második rész folytatása a magnézium és az öregedés kapcsolatáról.

A „Telomerek magnéziumra vágynak“ című cikkemben idézek könyvemből és dicsérem Dr. Burton és Bell Altur munkásságát, mert szakszerűen határozzák meg a magnézium fontosságát az élet minden területén, beleértve az öregedést is.

Mire összpontosít az allopátiás gyógyászat? Egy 2018 áprilisában megjelent cikk a Yahoo-n egy állítólagos orvosi áttörésről szól: „Az öregedést befolyásoló enzim, dekódolt rák“.

Úgy tűnik, hogy a kutatók 20 évet töltöttek a telomeráz nevű enzim feltérképezésével, amely helyreállítja a kromoszómák csúcsait (úgynevezett telomereket), hogy azok ne bomoljanak le és ne rosszabbodjanak. A tudósok lelkesek voltak. A telomeráz dekódolásról elmondható, hogy olyan gyógyszerekhez vezethet, amelyek lassítják vagy blokkolják az öregedési folyamatot és a rák új kezeléséhez vezetnek. De mint általában, a csirkéket már jóval a kikelésük előtt számolják.

A tűzzel is játszanak. A telomeráz-hiány felgyorsíthatja a sejthalált, és fordítva, a túl sok telomeráz „elősegíti a káros sejtnövekedést a legtöbb emberi rák esetében.“ A tudósok nem tudják, hogyan kell működtetni a telomeráz kapcsolót – csak annak genetikai szekvenciáját ismerik.

Amíg egy igazi áttörést és egy igazi telomerstabilizáló kezelést nem érnek el, barátaim, magnéziumot ajánlok Önöknek! Említettem ezt az esetet a „A magnézium stabilizálja a telomereket“ című cikkemben 2012 augusztusában. És ezt mondom a könyvemben:

A jelenlegi öregedéskutatás szorosan kötődik a telomerekhez. Ahogy öregszünk, kétségbeesetten próbálunk módot találni arra, hogy fiatalabbak maradjunk. Az öregedésgátló kutatás több milliárd dolláros iparág. Az arcplasztika és a Botox mellett pedig a telomerjeink védelmének módjának keresése a hosszú élet Szent Gráljának kutatásává vált.

Nem meglepő, hogy a magnézium szorosan telomerekkel van bevonva. Az igazi sokk azonban az, hogy csak kevés tudós összpontosít a magnézium csodájára, amely megvédi a telomereket a bomlástól. Ehelyett gyógyszereket keresnek, vagy drága kiegészítőket állítanak elő a telomerek megmentésére – figyelmen kívül hagyva a szemük láttára megjelenő megoldást.

A lerövidült telomerek számos öregedéssel kapcsolatos állapotnak felelnek meg, beleértve a szívbetegségeket is. A szívbetegségek gyakran a magnéziumhiány következményei. A magnéziumot tanulmányozó két zseniális tudós, Drs. Burton és Bella Altura több mint 1000 tudományos cikket publikált, ezek többsége a magnéziumról szól. 2014-ben Altur részt vett egy úttörő tanulmányban, amely a magnéziummal és a telomeráz enzimmel kapcsolatos.

Keresse meg a teljes dokumentumot az interneten. Ebben Altur leírja 25 évnyi kutatását,amely beharangozza ezt a jelenlegi tanulmányt. A dokumentum tartalmaz egy vita részt, amely különösen bemutatja, hogyan károsítja a telomereket számos környezeti tényező, amelyek mindegyike kezelhető, és céljuk, hogy megakadályozzák a terápiás magnéziumszint elérését. A cikket 142 link támasztja alá és annyira nagyszerű, hogy nagyon lelkes vagyok és minden szavát szeretném idézni Önöknek.

Először is hadd számoljak be a tanulmány eredményeiről: Ebben az állatkísérletben egészséges patkányokon tesztelték a magnéziumszintet. Az állatokat ezután két csoportra osztották. Az egyik csoport normál mennyiségű magnéziumot tartalmazó élelmet evett; a másik csoport csökkentett magnéziumtartalmú étrendet kapott. 21 nap elteltével a telomeráz szintje jelentősen, 70 - 88 százalékkal csökkent az alacsony magnéziumszintű csoportban. A specifikusan szívsejtekben mért telomeráz hasonlóan csökkent. A DNS szabadgyök-károsodás markerei megnövekedtek; a szabad gyökök lerövidítik a telomereket.

Altur következtetése: „Hisszük, hogy a jelenlegi jelentés és a laboratóriumaink által nemrégiben közzétett egyéb munkák alapján a hosszú távú magnéziumhiányt egy másik epigenetikai mechanizmusnak kellene minősíteni.

Az epigenetikai mechanizmus azt jelenti, hogy a telomerázt nem valamilyen génjeinkben és kromoszómáinkban öröklődő faktor, hanem egy külső "kapcsoló" befolyásolja. Ez a külső kapcsoló a magnézium. Az epigenetika olyan sejtes vagy genetikai variációk tanulmányozása, amelyek olyan külső vagy környezeti tényezők eredményeként jönnek létre, amelyek be- és kikapcsolják a géneket, és befolyásolják a sejtek génexpresszióját. A nagyszerű hír az, hogy a magnézium képes pozitívan befolyásolni a géneket, és a telomerjeinket ott tartani, ahol lenniük kell – a kromoszómák végén.

Íme a hosszú élettartamra vonatkozó ajánlások, amelyeket felsorolok a könyvemben.

Az alumínium és a nehézfémek toxicitásának szabályozása

  1. Csak szűrt vizet használjon és győződjön meg arról, hogy a szűrő biztosítja az alumínium eltávolítását.
  2. Útmutató a vízfogyasztáshoz: Igyon legalább 2 liter vizet naponta. Adjon hozzá tengeri sót vagy himalájai sót: ¼ – ½ teáskanállal minden liter ivóvízhez.
  3. Rendszeresen vegyen át minden ásványi anyagot és méregtelenítő terméket a cégemtől.
  4. Ellenőrizze a címkéket és kerülje az alumíniumtartalmú antacidokat.
  5. Használjon természetes izzadásgátlókat - alumínium nélkül.
  6. Kerülje az alumínium edényben való főzést.
  7. Ne igyon alumínium edényben tárolt gyümölcslevet vagy üdítőitalokat.
  8. Ellenőriztesse, hogy nincs-e pajzsmirigybetegsége és gondoskodjon róla megfelelően.
  9. Használjon ReMyte-et, amely biztosítja a pajzsmirigyhormonok termeléséhez szükséges 9 ásványi anyagot.
  10. Vizeletvizsgálattal vagy hajanalízissel ellenőrizze a nehézfém-toxicitást (alumínium, higany, réz, ólom és vas).
  11. Végezze el a nehézfémek kíméletes méregtelenítését. A ReAline-t ajánlom, amely glutation prekurzorokat és metilát B-vitaminokat biztosít.
  12. Kerülje az amalgámokat vagy cseréltesse ki azokat egy erre a területre képzett fogorvossal.
  13. Távolítson el minden vegyszert a házából és a közvetlen környékről.
  14. Egyen bioélelmiszert.
  15. Tornázzon.
  16. Rendszeresen járjon szaunába.

Diétás tanácsok a hosszú életért

Az általános étrendi ajánlások a következők:

  1. Ne fogyasszon alkoholt, kávét, fehér cukrot, fehér lisztet, glutént, sült ételeket, transzzsírsavakat (a margarinban és a sült, rántott és feldolgozott ételekben találhatókat).
  2. Állati fehérje: Szerves: fűvel táplált marha húsa, szabadtartású csirke húsa és tojása, halak (nyílt vízben fogott).
  3. Tejfehérje: fermentált tejtermékek, laktózmentes sajt, ReStructure Meal helyettesítőnk (kazeinmentes, nagyon alacsony laktóztartalmú tejsavó, borsó- és rizsfehérje). Vegetáriánus fehérje: hüvelyesek, gluténmentes gabonafélék, diófélék, magvak.
  4. Egészséges szénhidrátok: nyers, főtt és savanyított zöldségek és napi 2-3 darab gyümölcs. A magas kalciumtartalmú élelmiszerek általában szintén magnéziumban gazdagok; ide tartoznak a diófélék és magvak, szardínia, valamint a choy, brokkoli.
  5. Zsírok és olajok: vaj, olívaolaj, lenmagolaj, szezámolaj és kókuszolaj.
  6. Terapeutická jídla zahrnují koriandr, česnek, cibuli, mořské řasy a zázvor, které pomáhají vázat a vylučovat těžké kovy.

Étrend-kiegészítők a hosszú életért

ReMag: A ReMag segítségével terápiás adagolást érhet el. Kezdje fél teáskanállal (75 mg) és növelje 4-6 teáskanálra (400-900 mg) naponta. Adja hozzá a ReMag-ot egy liter vízhez és igya egész nap, hogy elérje a teljes felszívódást.

ReMyte: ásványi oldat: ½ teáskanál naponta háromszor vagy egy liter vízben ReMag-gal és igya meg a nap folyamán.

ReAline: Naponta kétszer 1 kapszula (tartalmaz: B1, B2, B6, metilfolát, B12, L-metionin (glutation prekurzora) és L-taurin, amely elősegíti a fogyást).

Vitamín C

D3-vitamin: Naponta 1000 NE vagy 20 perc a napon. A Blue Ice Royal fermentált csukamájolajból és vajolajból származó A-, D-, K2-vitamint biztosít. Adagolás: 1 kapszula naponta 2x.

Dr. Carolyn Dean

Figyelmeztetés!
Ezek a weboldalak csak tájékoztató jellegűek és nem helyettesítik az orvosi tanácsadást.
Kategóriák

Gyors navigáció
A felelősség elhárítása!
Nem kezelünk, nem diagnosztizálunk, nem gyógyítunk és nem is próbáljuk megelőzni a betegségeket és a vásárlók semmilyen tanácsa és állítása, akik értékelést hagytak a számunkra, semmi esetben sem jelez egészségügyi eredményt a termékeink használatának köszönhetően. Az eredmények eltérőek lesznek. Az ezen az oldalon található egyetlen kijelentés sem helyettesíti az orvosi tanácsadást, megelőzést és kezelést.

Picomineral.hu

ReMineralizálódjon! Nagy mértékben felszívódó ásványi anyagok Carolyn Dean doktornőtől - RnA ReSet

Hírek