A magnézium szedése után rosszabbul érzi magát?

A magnézium szedése után rosszabbul érzi magát?

Ahogy már biztosan tudja, a magnéziumot a jó egészség megőrzésére szolgáló, legfontosabb ásványi anyagok egyikének tartjuk. Sajnos egyes emberek olyan rossz állapotban vannak, amikor a magnézium csak még inkább a kárukra van.

Ahogy már biztosan tudja, a magnéziumot a jó egészség megőrzésére szolgáló, legfontosabb ásványi anyagok egyikének tartjuk. Sajnos egyes emberek olyan állapotban vannak, amikor a magnézium csak még inkább a kárukra van. Ha Ön olyan adagokban szeretné szedni a magnéziumot, amelyeknek értelmük van, más tényezők felett is el kell majd gondolkodnia, amelyek befolyásolják az Ön egészségét. A mai cikkben többet árulunk el erről.

Dr Carolyn Dean – Önön a sor

Amikor az emberek orvosságokat vagy kiegészítőket szednek, ezt azzal az elvárással teszik, hogy utána jobban fogják érezni magukat. Őszintén szólva tudjuk, hogy az orvosságok esetében ez nem mindig igaz. De mi a helyzet a kiegészítőkkel?

Mivel a magnézium nagy támogatója vagyok, főleg az általam kifejlesztett piko-ionos ReMag® oldaté, amelyet sokaknak ajánlok, így visszajelzések kerülnek hozzám arról, hogy egyes emberek rosszabbul érzik magukat. Vagy olyan tüneteik vannak, amelyeket nem értenek. Mondok egy példát: "Jó napot kívánok! A magnéziumhiány nyilvánvaló tüneteit észlelem – görcsöket, fejfájást és sajnos a magnézium szedése után ezek a tünetek nem hogy javultak volna, hanem még rosszabbak lettek. Az egyetlen, ami eltűnt, az a szorongás. Magnéziumolajat és magnézium-citrátot használok, de egyelőre nem vagyok képes 200-300 mg-nál többet tolerálni hasmenés nélkül. "

Talán 100 emberből 1-nél fordulhatnak elő olyan tünetek, amelyek előtt értetlenül állnak. Amennyiben egy mellékhatásról van szó – a hasmenésről, javaslom, hogy térjen át a ReMag® nevű termékemre, mivel sejtszinten teljes mértékben felszívódik és nincs laxatív hatása. Ajánlom testvértermékét, a ReMyte® (multiásványt) is, 12 ásványt tartalmazó receptúrát, amely szintén teljes mértékben felszívódik a sejtekbe és támogatja a pajzsmirigyet, valamint a mellékveséket.

Azonban az "érzékeny" embereknél a ReMag® is váratlan hatásokat válthat ki, vagy bélirritációt idézhet elő. Ha Ön krónikusan fáradt és abban szenved, amit én Total Body Meltdown-nak (a rossz egészség ördögi körének) nevezek, kezdetben valószínűleg rosszabbul fogja érezni magát. Ha ez így van, elég csökkenteni az adagot és kevesebb ReMag-ot szedni és utána lassan növelni! Cseppentsen például 5 vagy 10 csepp ReMag-ot egy liter sós vízbe és kortyolgassa egész nap és lassan növelje a adagot.

Alább olvashatja a 15 leggyakoribb okot, amiért Ön a magnézium szedése után rosszabbul érezheti magát, vagy csak azt hiszi, hogy rosszabbul érzi magát.

Valójában nem a magnézium az, ami a romlást előidézi, hanem csak a módszer, amellyel Ön beszedi vagy más dolgok, amelyeket szed, vagy a toxikus terhelés, amely Önben rejlik. Ebből semmi sem jelenti azt, hogy a magnézium rossz az Ön számára. Gondolhat úgy a magnéziumra – és a ReMag-ra – mint egy tápanyagra, amelytől meg lett fosztva az Ön teste és most kétségbeesetten szüksége van rá.

A magnézium szedése után rosszabbul érzi magát?

1. Nem szed elegendő mennyiséget

Minden esetben, amikor az emberek rosszabbul érzik magukat a magnézium bevezetése után, meg vagyok róla győződve, hogy 700-800 enzimatikus rendszer, amely magnéziumot igényel és korábban nélküle már kialudt, egyszerre indul el és többet akar! Egyszerűen szólva – a magnézium szupplementáció fokozott magnéziumigényt jelenthet a következő időszakban. Mihelyt működni kezd valami, amely már kialudt és tudjuk, hogy ez csak magnéziummal működik, akkor a test igénye egyszerre megsokszorozódhat.
Ez azonban nem azt jelenti, hogy a végtelenségig fogja növelni az adagokat! Egy nap eléri az Ön valódi magnéziumszükségletének telítettségi pontját és képes lesz csökkenteni az adagokat.

2. Túl sokat szed

A ReMag® magnézium szedése után akkor is rosszabbul érezheti magát, ha túl sokat szed és túl korán kezdi majd az adagok növelését. Ez általában akkor történik, amikor Önnek mellékvese kimerültsége van és gyenge a magnéziumhiány miatt. Mindenkinek, aki a fáradtak vagy kimerültek kategóriájába tartozik, szükséges nagyon lassan kezdeni bármilyen kiegészítő vagy gyógyszer szedését. Ha Ön a fáradtság állapotában nagy magnéziumadagot vesz be, akkor a testben sok folyamat indul be, amelyek energiát és további tápanyagokat igényelnek, amelyek kimerültek. Ez rossz érzéshez, szorongáshoz vagy rövid távú depresszióhoz vezethet. Ezért nagyon lassan kezdje és ahogy erősödik majd, úgy növelje az adagokat.

3. Alacsony a vérnyomása

A sokévi magnéziumhiány és más ásványi anyagok hiánya mellékvese kimerültséget okoz. Talán már hallotta, hogy a magnézium csökkentheti a vérnyomást és ha már amúgy is alacsony, akkor még alacsonyabb lesz. Ami a kimerültség állapotában történik, az az, hogy az Ön autonóm idegrendszere nem eléggé aktív, s ez a vérnyomás csökkenéséhez és keringési problémákhoz vezet. Itt fontos kis magnéziumadaggal kezdeni, és ez érvényes más ásványi anyagokra és kiegészítőkre is, hogy a test egyensúlyba kerüljön.

(A fordító megjegyzése – Ebben az esetben nagyon bevált az édesgyökér tea vagy az adaptogén gyógynövények, mint a ginzeng, csüdfű vagy az Ashwagandha egyidejű használata.)

4. Szívgyógyszereket szed

Ahogy az Ön egészségi állapota javul, úgy a gyógyszerei egyre „mérgezőbbekké“ válnak. Azért, mert már lehet, hogy nincs szüksége rájuk. Konzultáljon orvosával az egészségügyi komplikációk magnéziummal történő kezeléséről és kérje meg, hogy csökkentse gyógyszerei adagját (Magyarországon nyilvánvalóan nagyon irreális gondolat az orvossal való beszélgetés). Például a magnézium segít csökkenteni a vérnyomást. Ha Ön folytatni fogja a magnézium és a vérnyomáscsökkentő gyógyszerek egyidejű szedését, a vérnyomása túlzottan lecsökkenhet. Egyszerűen olyan állapotba kerül majd, amikor már nincs szüksége gyógyszerekre és ez jó. Ön egészséges lesz.

5. Fluoridizált gyógyszereket szed

A fluorid megköti a magnéziumot, tehát ha Ön szedi is, akkor még mindig a magnéziumhiány állapotában van. E gyógyszerek közé tartoznak az egyes nyugtatók, fájdalomcsillapítók és koleszterincsökkentők.

6. Jódtartalmú kiegészítőket szed

A jód néhány esetben felgyorsíthatja a metabolizmust és szívdobogásérzést okozhat, amelynek semmi köze a magnéziumhoz. Azok az emberek, akik jódot szednek anélkül, hogy elegendő magnéziummal és szelénnel rendelkeznének, még végül jód toxicitással is találkozhatnak. Szükséges, hogy mindig komplex ásványi programmal rendelkezzünk. Ehhez a helyzethez legjobban a ReMyte® multi-ásványianyag készítményem illik, tengeri sóval a komplex remineralizáció érdekében. Egyszerűen tegyen ReMag®-ot, ReMyte®-t és negyed vagy fél teáskanál tengeri sót egy liter vízbe és kortyolgassa egész nap.

7. Túl sok D-vitamint szed

Nézzük csak meg, mi történik. Remekül fogja érezni magát a magnéziummal, és utána a magnéziumhiány tüneteit kezdi tapasztalni a magas D-vitamin tartalmú kiegészítő bevételét követően. A magnézium szükséges ahhoz, hogy a D-vitamin inaktív formájúról aktív formájúvá alakuljon át, valamint sok más akcióhoz a D-vitamin metabolizmusában. Ez azt jelenti, hogy ha Ön a D-vitamin extra magas adagjait fogja szedni, amit sok tanácsadó javasol, de olyan emberek is, akiknek semmilyen ajánlást sem szabadna tenniük, egyszerűen visszaeshet a magnéziumhiányba és egyáltalán nem tudja majd, hogy is történt ez és miért érzi magát rosszul. A D-vitamin nagy adagjának számít a kiegészítőben bármi napi 1000-2000 IU felett.

8. Túl sok kalciumot szed

A kalcium csökkenti a magnézium felszívódását és veszélyes lehet, mivel a nőknél szívmegbetegedéseket okozhat. Nem ajánlom más kalcium szedését, csak az általam kifejlesztett ReCalcia® készítményét, amely tökéletesen felszívódik és 300-600mg körüli kis adag is elegendő.

9. Magnéziumot szed és dehidratált

A dehidratáció oka túlnyomórészt a további ásványi anyagok és nyomelemek hiánya. Vegye fontolóra, hogy jó minőségű tengeri sót tegyen minden vízbe, amelyet fogyaszt.

10. A magnézium a sejtjeibe kerül és detoxikálja a vegyszereket és a nehézfémeket

Néha ezt terápiás reakcióként érzékelheti. A tünetei lehetnek: megnövekedett izomfájdalmak, ízületi fájdalmak, sőt bőrkiütések is. Ez az oka annak, hogy miért kezdje lassan a ReMag® szedését és miért növelje folyamatosan, ahogy a sejtek detoxikálódnak és hatékonyabban dolgoznak.

11. Irritábilis vastagbél szindrómája vagy bélproblémái vannak

A magnézium az izmok ellazulását okozza, ami hasmenést válthat ki. Ha már problémái vannak a hasmenéssel, ezek még rosszabbodhatnak. Ugyanúgy a nehézfémek detoxikációja (10. pont) is hasmenést okozhat, ugyanis a test egyszerűen nem akarja őket.

12. Nem megfelelő formájú magnéziumot szed, ismét a nagy mértékben felszívódó ReMag® magnéziumot ajánlom.

13. Nagy magnéziumadagokat szed és nincs elegendő kalcium az Ön táplálékában

Arról a szükségletről beszélek, hogy a magnéziumot egyensúlyba kell hozni a kalciummal. A köztük lévő arány nagyjából 1:1, miközben a kalciumot nem kiegészítőben vesszük magunkhoz, hanem csak a táplálékból. Azonban sok ember manapság tejtermékek nélküli diétát tart és sajnos kalciumhiányuk van. Ha Ön csak a laktóz intolerancia miatt tart tejmentes diétát, akkor próbálja ki a jogurtot vagy a kefírt. Ha Ön általánosságban nem bírja elviselni a tejtermékeket, akkor használjon csontlevet. Ha nem szeretné nyomon követni a kalciummennyiséget a táplálékában, akkor használja a ReCalcia® készítményt.

14. Pajzsmirigy-gyógyszert szed és egyszerre a túladagolás tüneteit észleli (megemelkedett pulzusszám, melegérzet, hiperaktivitás)

A magnézium "felébresztheti" a pajzsmirigyet és az újra saját hormonokat kezd termelni és Önnek már nem lesz szüksége gyógyszerekre. Keressen fel egy tapasztalt orvost és próbálja meg vele együttműködve lassan elhagyni a gyógyszereket. Ugyanezt okozhatja a ReMyte készítmény is, amelyet a pajzsmirigy működésének optimalizálására ajánlok - 12 ásványi anyagot tartalmaz, amelyek támogatják a pajzsmirigyet.

15. Az Ön immunrendszere erősödik és megpróbálja kiűzni a testéből az élesztőgombákat.

Ha Ön élesztőgomba-túltengésben szenved és az újonan aktivált immunrendszere igyekszik az élesztőgombákat az ellenőrzése alá hajtani, Ön Herx-reakciót élhet át – egyes élesztőgombák kipusztulását. Kiütések, bőr- és fülviszketegség, lepedékes nyelv, a bélmozgások változása vagy vaginitis jelenhet meg Önnél. Kérem, olvassa el a ReSet The Yeast Connection című könyvemet, amelyből megtudhatja, hogyan hajtsa végre a Yeast Detox Protocol elnevezésű protokollomat.

Dr. Carolyn Dean

Figyelmeztetés!
Ezek a weboldalak csak tájékoztató jellegűek és nem helyettesítik az orvosi tanácsadást.
Kategóriák

Gyors navigáció
A felelősség elhárítása!
Nem kezelünk, nem diagnosztizálunk, nem gyógyítunk és nem is próbáljuk megelőzni a betegségeket és a vásárlók semmilyen tanácsa és állítása, akik értékelést hagytak a számunkra, semmi esetben sem jelez egészségügyi eredményt a termékeink használatának köszönhetően. Az eredmények eltérőek lesznek. Az ezen az oldalon található egyetlen kijelentés sem helyettesíti az orvosi tanácsadást, megelőzést és kezelést.

Picomineral.hu

ReMineralizálódjon! Nagy mértékben felszívódó ásványi anyagok Carolyn Dean doktornőtől - RnA ReSet

Hírek