A magnézium segít az öregedési problémák kezelésében (2. rész)

A magnézium segít az öregedési problémák kezelésében (2. rész)

A második részben Dr. Dean részletesebben elmagyarázza a magnézium és az öregedés kapcsolatát. A magnézium és az öregedés kapcsolatáról szóló első rész folytatása. Az alternatív öregedésgátló gyógyászat fő szervezete az Amerikai anti-Aging Medicine Akadémia (A4M).

Küldetése, hogytámogasson olyan kutatást és technológiát, amely felismeri, kezeli és megelőzi az öregedéssel kapcsolatos betegségeket, valamint olyan kezeléseket, amelyek célja az emberi élet meghosszabbítása és az öregedési folyamat optimalizálása... több mint 26 000 tagja van.

Amikor sok évvel ezelőtt részt vettem az egyik kongresszusukon, sok arcot láttam felvarrás vagy plasztikai műtét után, amelyeket öregedésgátlásra használtak, és soha nem tértem oda vissza. Az öregedés elleni vitában nem állok az allopátiás, sem az alternatív gyógyászat oldalán, mert a hormonpótló terápiát nem tartom megoldásnak. Ezt mondom a könyvemben is:

Három dolog, amit tudnia kell a magnéziumról és az öregedésről

 1. Az öregedés önmagában a magnéziumhiány kockázati tényezője; az életkor előrehaladtával magnéziumhiányba kerülünk, ezért nagyobb szükségünk van rá étrendünkben és kiegészítő formában.
 2. Az Alzheimer-kórban és Parkinson-kórban szenvedőknek mindig magnéziumhiányuk van.
 3. A telomereket, az öregedés döntő tényezőjét, a magnézium védi.

Háromszáz évvel ezelőtt az emberek nem éltek olyan sokáig, mint ma. Abban az időben a körülmények annyira nem voltak higiénikusak, hogy az egyszerű karcolások és vágások halálos sebekké váltak. A rendkívül közeli elszállásolások, a kevés napfény, a páratartalom és a friss zöldségek hiánya által támogatott tuberkulózis rendkívül fertőző volt és sokan meghaltak benne. A megfelelő szellőztetés nélküli beltéri gócpont krónikus hörghurutot és tüdőtágulást okozott, ha az emberek még elég sokáig éltek is ahhoz, hogy kialakuljanak ezek a betegségek.

Amikor bevezettük az egyetemes higiéniát, a fertőző betegségek elkezdtek alábbhagyni. A föld még termékeny volt, és a növények felszívták a létfontosságú tápanyagokat. Az állatállomány növényeket evett, az emberek pedig a friss hús és a friss termékek elfogyasztásából szívták fel a tápanyagokat. Az ipari forradalom azonban új módon károsította egészségünket, mivel a gyárak füstöt és vegyi mérgeket termeltek. Az ipari mezőgazdasági technikák elkezdték megmérgezni a talajt növényvédő szerekkel, gyomirtókkal és nitrogén műtrágyákkal. A föld élettelenné vált.

Azt gondolhatjuk, hogy ebben az évszázadban jobban érezzük magunkat a gyógyszereinkkel és orvosi technológiáinkkal, de mint láttuk, egészségkárosodással is mérgezővé váltunk, különösen egy szennyezett környezetben, ahol alapvető táplálkozásunk felborul. Az öregedésgátló tabletták és megavitaminok szedése azonban nem hosszabbítja meg évekkel az életét. Az optimális tápanyagokat biztosító kiváló étrend, a testmozgás és a pihenés, az optimista hozzáállás és a terápiás tápanyagok a hosszú élet igazi kulcsai.

Öregedés = meszesedés

Az ipari társadalmakban az öregedés a magas vérnyomás, a szívbetegségek, a csökkent inzulinérzékenység és a cukorbetegség növekvő gyakoriságával jár. Az öregedés általában a kalcium és a magnéziumionok szintjének változását is jelenti, ami megkülönböztethetetlen a magas vérnyomás és a cukorbetegség esetén megfigyelt szintektől. Mint a harmadik rész bevezetőjében elhangzik, a francia, magnéziummal foglalkozó tudós, Dr. Pierre Delbet, aki a 20. század elején praktizált, meg volt győződve, hogy az öregedő test szöveteiben háromszor több kalcium van, mint magnézium. Tudta, hogy a kalcium kicsapódik a magnéziumhiányos szövetekbe. Megfigyelte a felesleges kalcium toxicitását a herékben, az agyban és más szövetekben, és csaknem egy évszázaddal ezelőtt arra a következtetésre jutott, hogy a magnéziumhiány szerepet játszik a szenilitásban.

Könyvem 8. fejezetében beszéltem az inzulinrezisztenciáról és annak szerepéről a magas vérnyomás, a szívbetegségek és a diabetes mellitus súlyosbodásában. Az inzulinrezisztens állapotokat, valamint azt, amit gyakran "normális" öregedésnek tekintenek, a kalcium felhalmozódása és a magnézium kimerülése jellemzi a sejtekben. Ezt szem előtt tartva a klinikai tudósok ebben az évszázadban végül azt javasolják, hogy a kalcium- és magnéziumionok egyensúlyhiánya lehet a hiányzó láncszem, amely felelős a magas vérnyomás, az érelmeszesedés és az öregedéssel járó anyagcserezavarok gyakori klinikai együttéléséért.

Amint az állatkísérletekből és epidemiológiai tanulmányokból kiderül, a magnéziumhiány és a kalciumtöbblet növelheti a szív- és érrendszeri betegségekre való hajlamunkat, és az öregedést is felgyorsíthatja. Egy idősek otthonában élők körében végzett tanulmányban az alacsony magnéziumszintet szignifikánsan összefüggésbe hozták két olyan állapottal, amelyek az időseket sújtották - vádli görcsök és diabetes mellitus. A száz éves emberek szervezetében magasabb az összmagnéziumtartalom és alacsonyabb a kalciumszint, mint a legtöbb fiatalabb ember testében.

Az „intelligens drogokról“, mint a piracetám, oxiracetám, pramiracetám és aniracetám, úgy vélik, hogy javítják a tanulást, megkönnyítik az információáramlást a két agyfélteke között, segítik az agyat a fizikai és kémiai sérülésekkel szembeni ellenállásban, és viszonylag mentesek a mellékhatásoktól. A magnézium megfelel az „intelligens drogok“, enti kritériumainak, de sokkal olcsóbb és nincsenek mellékhatásai.

Hosszú élet

1993-ban dr. Jean Durlach, Franciaország vezető magnézium szakértője a következő hét pontban foglalta össze a magnéziummal és az öregedéssel kapcsolatos eddigi kutatásokat.

 1. A krónikus magnéziumhiány csökkenti a patkányok élettartamát.
 2. A magnéziumhiány a neuromuszkuláris, kardiovaszkuláris és endokrin rendszerre; a vesékre és csontokra; valamint az immun-, stresszoldó és antioxidáns rendszerekre gyakorolt különféle hatásai révén felgyorsítja az öregedést;
 3. A fejlett országokban a magnéziumbevitel marginális az egész populációban, életkortól függetlenül: körülbelül 4 mg / kg / nap, az egyensúly fenntartásához szükséges minimum 6 mg / kg / nap helyett. A betegségek, hátrányok és testi vagy szellemi fogyatékosságok azonban súlyosabb táplálkozási hiányosságoknak és magasabb igényeknek teszik ki az idősebb embereket.
 4. Hetven éves kor körül a magnézium felszívódása kétharmada a harminc éves korban tapasztalhatónak.
  1. A hiány különböző mechanizmusai közé tartozik az intesztinális malabszorpció; a csökkent csont általi felvétel és -mobilizáció (oszteoporózis); a fokozott vizeletvesztés; krónikus stressz; inzulinrezisztencia, amely cukorbetegséghez vezet súlyos magnéziumveszteséggel a vizeletből; elégtelen válasz a mellékvesék stimulációjára; gyógyszerek, különösen diuretikumok okozta veszteség; alkoholfüggőség; dohányzás.
 5. Az idősek magnéziumhiányának tünetei közé tartoznak a központi idegrendszer tünetei, amelyek nagyrészt "neurotikusnak" tűnnek: szorongás, túlzott érzelmesség, fáradtság, fejfájás, álmatlanság, szédülés, idegrohamok, légzési elégtelenség. Gyakoriak a perifériás idegrendszer tünetei: végtagbizsergés, görcsök, izomfájdalom. A funkcionális rendellenességek közé tartozik a mellkasi fájdalom, légszomj, mellkasi szorító érzés, szívdobogásérzés, egyéb szisztolák (alkalmankénti szívverések izolált extra ritmus után), abnormális szívritmus és Raynaud-szindróma. Az autonóm idegrendszeri rendellenességek felölelik mind a szimpatikus, mind a paraszimpatikus idegrendszert, ami gyors növekedés esetén hipotenziót vagy határértékű hipertóniát okoz. Az idősebb pacienseknél a túlzott emocionalitás, a remegés, a gyengeség, az alvászavarok, az amnézia és a kognitív zavarok a magnéziumhiány különösen fontos aspektusai.
 6. Az orális magnézium-kiegészítés tesztje a legjobb diagnosztikai eszköz a magnézium fontosságának meghatározására.

Magnéziumhiány okozta halálozás

2006-ban az Epidemiológusok című folyóirat arról számolt be, hogy a legmagasabb magnéziumszintű férfiaknál 40 százalékkal alacsonyabb volt a halálozás kockázata minden típusú rák és szív- és érrendszeri betegség miatt, összehasonlítva a legalacsonyabb szinttel rendelkező csoporttal. Egy 2014-ben közzétett tanulmány szerint 34%-kal alacsonyabb az összes halálozási ok kockázata a magasabb magnéziumbevitellel rendelkező férfiak és nők körében.

Ennek az ellenkezője látható a 2014-es tanulmányban: „A kórházi betegek hypomagnesaemiája megnövekedett mortalitással jár.“ Ebben a tanulmányban a kutatók arra a következtetésre jutottak, hogy „A hypomagnesaemia prevalenciája nagyon magas a kórházakban. Ez magasabb mortalitással és hosszabb kórházi tartózkodással jár népességünkben. Hasznos eszköz lehet a morbiditás és mortalitás előrejelzésében. Bár jelenleg nem határozható meg ok-okozati összefüggés, az alacsony költségek és a minimális kényelmetlenség a magnéziummérés során indokolják annak rutinszerű mérését és pótlását a betegeknél.“ Ismét egy nagyon pontatlan szérummagnézium-tesztet használnak a méréshez.

Dr. Carolyn Dean

Figyelmeztetés!
Ezek a weboldalak csak tájékoztató jellegűek és nem helyettesítik az orvosi tanácsadást.
Kategóriák

Gyors navigáció
A felelősség elhárítása!
Nem kezelünk, nem diagnosztizálunk, nem gyógyítunk és nem is próbáljuk megelőzni a betegségeket és a vásárlók semmilyen tanácsa és állítása, akik értékelést hagytak a számunkra, semmi esetben sem jelez egészségügyi eredményt a termékeink használatának köszönhetően. Az eredmények eltérőek lesznek. Az ezen az oldalon található egyetlen kijelentés sem helyettesíti az orvosi tanácsadást, megelőzést és kezelést.

Picomineral.hu

ReMineralizálódjon! Nagy mértékben felszívódó ásványi anyagok Carolyn Dean doktornőtől - RnA ReSet

Hírek