Össze van zavarodva a magnézium, kalcium, D- és K2-vitamin pótlása miatt? (ötödik rész)

Össze van zavarodva a magnézium, kalcium, D- és K2-vitamin pótlása miatt? (ötödik rész)

E sorozat első négy részében a magnézium, kalcium, D-vitamin és K-vitamin közti kapcsolatról; a magnézium tényezőjéről; a kalciumról szóló mítoszról; és a túl sok D-vitamin pótlásáról beszéltem. Ma az X-faktort – a K2-vitamint fogom megtárgyalni.

A K2-vitamin és ajánlásom a zsírban oldódó vitaminokhoz

E sorozat első négy részében (1. rész, 2. rész, 3. rész, 3. rész) a magnézium, kalcium, D-vitamin és K-vitamin közti kapcsolatról; a magnézium tényezőjéről; a kalciumról szóló mítoszról; és a túl sok D-vitamin pótlásáról beszéltem. Ma az X-faktort – a K2-vitamint fogom megtárgyalni.

X-faktor - K2-vitamin

Az X-faktor létezését első alkalommal Dr. Weston Price azonosította 1945-ben. A következőképpen írta le ezt az anyagot:
A vitaminokhoz hasonló új aktivátor, amely jelentős szerepet játszott az ásványok hasznosításában, a fogszuvasodás elleni védelemben, a növekedésben és fejlődésben, a reprodukcióban, a szívmegbetegedés elleni védelemben és az agy funkcionalitásában. Egy kémiai teszt segítségével [Dr. Price] megállapította, hogy ez a vegyület – amelyet X-aktivátornak neveznek – előfordul a vajban, az állatok szerveiben és zsírjában, amelyek gyors növésű zöld füvet fogyasztanak, valamint egyes tengeri élelmiszerekben, mint a kaviár.

Dr. Price meghalt, még mielőtt orosz tudósok az X-aktivátort K2-vitaminként írták volna le. Az ő kutatásuk és az a kutatás, ami ezután következett, bebizonyította:
Dr. Price felfedezései, miszerint a K2-vitamin fontos az ásványok hasznosításához, véd a fogszuvasodástól, támogatja a növekedést és a fejlődést, részt vesz a normális szaporodásban, véd az artériák elmeszesedésétől, amely szívbetegségekhez vezet, megerősítést nyertek. K2-vitamin szinergikusan hat a két másik „zsírban oldódó aktivátorral“, amelyeket Price tanulmányozott, az A- és D-vitaminokkal. Az A- és D-vitaminok jelzik a sejteknek bizonyos proteinek termelését és ezután a K-vitamin aktiválja ezeket a proteineket. A K2-vitamin kulcsfontosságú szerepet játszik az arccsontok fejlődésében és jelenléte az iparosodott nemzetek élelmében magyarázatot ad az arc széles szerkezetére és a kevés fogdeformitásra, amelyeket Weston Price megfigyelt.

A K2-vitaminnal kapcsolatos további információk

2013-ban Kate Rheaume-Bleue bővebben írt a K2-vitamin jelentőségéről a K2-vitamin és a Kalcium-paradoxon című könyvében:
A kalciummal összefüggő oszteoporózis és ateroszklerózis elkerülésének titka: míg emberek milliói kalcium és D-vitamin kiegészítőket szednek, mivel úgy gondolják, hogy a csontjaikon segítenek, az igazság az, hogy a K2-vitamin hozzáadása nélkül az ilyen fajta egészségügyi rendszer veszélyesnek bizonyulhatna. A K2-vitamin nélkül a test nem tudja a kalciumot áthelyezni a csontokba oda, ahol ez szükséges; ehelyett a kalcium a lágy szövetekben (mint az artériák) található – az oszteoporózissal és az ateroszklerózissal, vagy a rettegett “kalcium-paradoxonnal” kombinálva.

A kapcsolatok fontosak

Soha nem mondanám, hogy nem javíthatja az egészségét magnézium, kalcium, D-vitamin és K2-vitamin pótlásával, egyénileg. De annyit elárulhatok, hogyha ismereteket fog szerezni e fontos tápanyagok közti kapcsolat jelentőségéről és arról, hogy hogyan működnek együtt, Ön informáltabb lesz és az egészsége is kiegyensúlyozottabb lesz.

Aloha,
Dr. Carolyn Dean

Figyelmeztetés!
Ezek a weboldalak csak tájékoztató jellegűek és nem helyettesítik az orvosi tanácsadást.
Kategóriák

Gyors navigáció
A felelősség elhárítása!
Nem kezelünk, nem diagnosztizálunk, nem gyógyítunk és nem is próbáljuk megelőzni a betegségeket és a vásárlók semmilyen tanácsa és állítása, akik értékelést hagytak a számunkra, semmi esetben sem jelez egészségügyi eredményt a termékeink használatának köszönhetően. Az eredmények eltérőek lesznek. Az ezen az oldalon található egyetlen kijelentés sem helyettesíti az orvosi tanácsadást, megelőzést és kezelést.

Picomineral.hu

ReMineralizálódjon! Nagy mértékben felszívódó ásványi anyagok Carolyn Dean doktornőtől - RnA ReSet

Hírek