Össze van zavarodva a magnézium, kalcium, D- és K2-vitamin pótlása miatt? (harmadik rész)

Össze van zavarodva a magnézium, kalcium, D- és K2-vitamin pótlása miatt? (harmadik rész)

Ma megosztom Önökkel a gondolataimat arról, hogy miért gondolom, hogy az emberek többsége túlzottan pótolja a kalciumot, hogy milyen szerepet játszik a kalcium a szinergiában, valamint mikor és hogyan pótoljuk a kalciumot, amennyiben szükséges.

Mítosz a kalciumról

Utolsó két cikkemben 1. rész, 2. rész, a magnézium, kalcium, D-vitamin és K-vitamin közti kapcsolatról és a magnézium jelentőségéről beszéltem. Ma megosztom Önökkel a gondolataimat arról, hogy miért gondolom, hogy az emberek többsége túlzottan pótolja a kalciumot, hogy milyen szerepet játszik a kalcium a szinergiában, valamint mikor és hogyan pótoljuk a kalciumot, amennyiben szükséges.

Probléma

A sok e-mail közül, amelyet kapok, sokat olyan nők küldenek, akik már túl vannak az ötvenen és aggódnak az egészségük miatt. Csontsűrűség-vizsgálaton estek át, és: azt mondták nekik, hogy vagy: - oszteopéniában vagy oszteoporózisban szenvednek - nagy adag kalciumot kapnak - csontjaik egészsége nem javul vagy még mindig romlik - más problémák merülnek fel, például izomrángás és görcsök Nem csoda, hogy pocsékul érzik magukat és csodálkoznak, hogy mit rontottak el. Örülök, hogy azt mondhatom, hogy semmit sem csináltak rosszul. Az orvos tanácsát követték, aki nem vette fontolóra a kalcium szinergiáját a magnéziummal, D- és K-vitaminnal. Jó hír, hogy már évtizedek óta írok erről és hogy a félrevezető információk könnyen kijavíthatók.

Valószínűleg nincs szüksége több kalciumra

Ellentétben a magnéziummal a kalcium nem merült ki a talajban. Kalciumot a következő élelmiszerekben találhat: tejtermékek, zöldség, magvak, diófélék, halak és rákfélék. Ráadásul, kalciummal dúsított sok élelmiszer is (narancslé, mandulatej, kókusztej stb.). Ha legalább 600 mg kalciumtartalmú táplálékot fog fogyasztani naponta, tekintet nélkül a helyzetre vagy állapotra, véleményem szerint a kalcium pótlása nem helyénvaló.

És mi lesz a csontjaim egészségével?

Ha legalább 600 mg kalciumot fogyaszt naponta, de a magnéziumhiány tüneteit észleli, akkor a teste magnéziummal való telítettsége növeli csontjai egészségét.

Az utolsó magnéziumról és az oszteoporózisról tartott szemináriumom alatt azt mondtam:

Tudta, hogy körülbelül tizenhét tápanyag létezik, amelyek szükségesek a csontok egészségéhez, beleértve a magnéziumot, a legfontosabb ásványt, valamint a kalciumot? Susan Brown, Ph.D., az Oszteoporózisról szóló oktatás című projekt igazgatónője Syracuse-ban, New York-ban, arra figyelmeztet, hogy "a kalcium szupplementációjának használata szemtől szemben a magnéziumhiánnyal, a kalciumnak az olyan lágy szövetekbe történő lerakódásához vezethet, mint amilyenek az ízületek, ami támogatja az arthritiszt vagy a vesebetegséget – hozzájárul a vesekövekhez. "Dr. Brown az oszteoporózis megelőzésére és kezelésére napi 450 mg magnéziumadagot javasol.

Kalcium a szinergia keretein belül

Ahogy a korábbi bejegyzésemben említettem, a kalcium antagonista a magnéziummal és ez az antagonizmus hajtja a test sok funkcióját. Például a kalcium kontrahálja az izmokat; míg a magnézium ellazítja azokat. A kalcium segít a véralvadásban; míg a magnézium segít a véralvadás csökkentésében. A kalcium hozzájárulhat a gyulladáshoz néhány tanulmány szerint; a magnézium természetesen gyulladáscsökkentő. Ez a szinergia segít a szívverésnek, hozzájárul a vérkeringéshez és lehetővé teszi, hogy mozogjunk.

Kalciumpótlás

Itt a válasz, amelyet azoknak küldök, akik kalciumpótlást kérnek, tekintet nélkül a körülményekre vagy az állapotra:

Az alap, amellyel kezdenie kell, annak megállapítása, mennyi kalcium található az élelmiszerekben, amelyeket fogyaszt. Az interneten találhat olyan táblázatokat, ahol fel vannak tüntetve a kalcium mennyiségei a speciális élelmiszerekben. Naplót is vezethet, hogy tudja, mennyi kalciumot fogyaszt átlagosan.

Amint ezt megtudja, eldöntheti, hogy működni fog-e Önnél a kalciumpótlás. Dr. Dean azt javasolja, hogy ha Ön 300 mg és még több (de 600 mg-nál kevesebb) kalciumban gazdag élelmiszert fog enni, fontolóra veheti 1 teáskanál ReCalcia kalciumkiegészítő használatát. Ha 300 mg vagy kevesebb kalciumban gazdag élelmiszert fog fogyasztani, 2 teáskanál ReCalcia használatát veheti fontolóra. Lassú indítás programot is használhat ezzel a termékkel, kezdjen 1/4 teáskanállal naponta és növelje vagy 1, vagy 2 teáskanálra naponta.

Ha 600 mg vagy több kalciumot fogyaszt az élelmiszerekben, egyáltalán nem kell pótolnia a kalciumot. Dr. Dean követi az EU és a WHO kalciumpótlásra vonatkozó irányelveit, amelyek azt javasolják, hogy 600 mg kalcium naponta az emberek többsége számára elegendő.

A sorozat utolsó részében a D-vitaminról beszélek majd.

Aloha,
Dr. Carolyn Dean

Figyelmeztetés!
Ezek a weboldalak csak tájékoztató jellegűek és nem helyettesítik az orvosi tanácsadást.
Kategóriák

Gyors navigáció
A felelősség elhárítása!
Nem kezelünk, nem diagnosztizálunk, nem gyógyítunk és nem is próbáljuk megelőzni a betegségeket és a vásárlók semmilyen tanácsa és állítása, akik értékelést hagytak a számunkra, semmi esetben sem jelez egészségügyi eredményt a termékeink használatának köszönhetően. Az eredmények eltérőek lesznek. Az ezen az oldalon található egyetlen kijelentés sem helyettesíti az orvosi tanácsadást, megelőzést és kezelést.

Picomineral.hu

ReMineralizálódjon! Nagy mértékben felszívódó ásványi anyagok Carolyn Dean doktornőtől - RnA ReSet

Hírek