Doktornő, mondana valamit a káliumról?

Doktornő, mondana valamit a káliumról?

Ebben a cikkben Dean doktornő elmagyarázza a kálium fontosságát és a magnéziummal való kombinációját + bónuszként egy ásványi leves receptjével egészíti ki. Tekintettel arra, hogy ügyfeleim majdnem ugyanannyit kérdeznek tőlem a káliumról, mint a magnéziumról, úgy gondolom, hogy ez egy jó téma a mai bejegyzéshez. Beszélni fogok a káliumról és annak fontosságáról az egészség szempontjából, arról, hogy jó ötlet-e a káliumpótlás, miért van csak 99 mg kálium a ReMyte minden adagjában, és hogyan adjunk hozzá káliumot az étrendünkhöz.

Fontos a kálium az egészség szempontjából?

Korábbi szövegeimben ezt írtam:
A kálium a harmadik legnagyobb mennyiségben előforduló elem az emberi testben. A kalcium az első, a foszfor a második. A kálium többnyire a sejtekben található 98%-ban, míg a nátrium 98%-a a sejteken kívül található. A kálium és nátrium intracelluláris és extracelluláris tánca segít elektromos impulzusok generálásában és kifejtésében az izomsejtekben és az idegekben. A kalcium és a magnézium hasonlóan táncol.

A káliumhiány izomgörcsökhöz és szívritmuszavarokhoz vezet, de kisebb mértékben, mint a magnéziumhiány, mert a káliumhiány sokkal ritkább, mint a magnéziumhiány.

Mivel a kálium 98%-a a sejtek belsejében található, a kálium vérben történő mérése félrevezető lehet. A kálium fontos elektrolit a pH-egyensúly és a folyadékvisszatartás szempontjából. A legtöbb más ásványi anyaghoz hasonlóan számos enzimet aktivál; a legmeglepőbb a cukoranyagcserével kapcsolatos.

A kálium és a magnézium kapcsolata

A káliumhiány kimutatható a vérvizsgálat során, de nem mutat magnéziumhiányt. Ha alacsony a magnézium- és káliumtartalma, a kálium nem fog javulni, ha kálium-kiegészítőket szed, kivéve, ha magnéziumot is szed. Mivel az orvosok nem alkalmaznak pontos magnéziumtesztet, soha nem fogják megtalálni az alapvető problémát. Ezenkívül az alacsony káliumszint növelheti a vizelet magnéziumveszteségét, a magnéziumhiány pedig súlyosbítja a káliumhiányt.

Kálium-kiegészítőket kellene szednem?

Az Egyesült Államokban az ajánlott napi káliumbevitel 4-5 GRAMM naponta, mivel a szervezet káliumszintje olyan magas. Ön étrendjével juthat káliumhoz, különösen, ha sok zöldséget eszik. Íme néhány káliumban gazdag élelmiszer listája:

  • zöld, leveles zöldségek
  • banán
  • diófélék
  • avokádó
  • citrusfélék
  • burgonya

Miért van olyan kevés kálium a ReMyte®-ben?

A ReMyte minden adagja 99 mg káliumot tartalmaz, mivel az Egyesült Államokban ilyen jogszabály létezik. A kálium nem haladhatja meg a 99 mg-ot egyetlen adagban. A ReMyte-ben lévő kálium azonban jól felszívódik az ásványi ionok stabilitása miatt.. Tehát a termékben található elektrolit/ásványi anyag szinergiák szerves részeként ez a káliummennyiség is nagyon hasznos.

Mi van, ha több káliumra van szükségem?

Az egyik kedvenc módja annak, hogy hozzáadjam a káliumot az étrendemhez, amikor úgy érzem, hogy szükségem van rá, hogy minden nap elkészítek és megiszok egy csésze káliumlevest. Íme a receptem:

Káliumleves

Adjon hozzá 2 liter vízhez:

  • 2 nagy burgonyát, kockára vágva
  • 1 csésze szeletelt sárgarépát
  • 1 csésze apróra vágott zellert, akár levelekkel együtt
  • 1 marék répa tetejét
  • 1 marék karórépát
  • 1 marék petrezselymet
  • 1 közepes hagymát

Fűszernövények ízesítéshez: okhagyma, kakukkfű, zsálya, rozmaring.

Hozzáadhat egy teáskanál miso pasztát vagy marhahúslevest a folyadék elpárologtatása után az íz javítása érdekében, vagy ha extra nátriumra van szüksége.

Elkészítés: Lefedve lassan, kb. 1/2 órán át főzze, csak rozsdamentes acélból, üvegből vagy agyagból készült edényt használjon. Melegen vagy hidegen tálalja. Tartsa hűtve. A megfőtt zöldségeket dobja ki, vagy tegye egy komposzthalomra. Ez az a fajta leves, amelyet előnyben részesítenek a klinikákon. Ásványi anyagokban gazdag, lúgosító, tisztító ital.

A ReMag® és ReMyte® pótlása

Sok vásárlóm azt tapasztalta, hogy jobb az ásványianyag-egyensúlyuk a ReMag és ReMyte egyidejű használatakor. Mivel a magnézium és a kálium kölcsönösen támogatja egymást, ez logikus.

Aloha,
Dr. Carolyn Deanová

Figyelmeztetés!
Ezek a weboldalak csak tájékoztató jellegűek és nem helyettesítik az orvosi tanácsadást.
Kategóriák

Gyors navigáció
A felelősség elhárítása!
Nem kezelünk, nem diagnosztizálunk, nem gyógyítunk és nem is próbáljuk megelőzni a betegségeket és a vásárlók semmilyen tanácsa és állítása, akik értékelést hagytak a számunkra, semmi esetben sem jelez egészségügyi eredményt a termékeink használatának köszönhetően. Az eredmények eltérőek lesznek. Az ezen az oldalon található egyetlen kijelentés sem helyettesíti az orvosi tanácsadást, megelőzést és kezelést.

Picomineral.hu

ReMineralizálódjon! Nagy mértékben felszívódó ásványi anyagok Carolyn Dean doktornőtől - RnA ReSet

Hírek