Össze van zavarodva a magnézium, kalcium, D- és K2-vitamin pótlása miatt? (negyedik rész)

Össze van zavarodva a magnézium, kalcium, D- és K2-vitamin pótlása miatt? (negyedik rész)

Ma az egyik leginkább vitatott nézetemet osztom meg Önnel – túl sok vagy rossz fajtájú D-vitamint is pótolhat.

Mit jelent a "túl sok D-vitamin?"

E sorozat első három részében (1. rész, 2. rész, 3. rész) a magnézium, kalcium, D-vitamin és K-vitamin közti kapcsolatról; a magnézium tényezőjéről; és a kalciumról szóló mítoszokról beszéltem. Ma az egyik leginkább vitatott nézetemet osztom meg Önnel – túl sok vagy rossz fajtájú D-vitamint is pótolhat.

Túl sok D-vitamin?

Ön jár az éves orvosi vizsgálatokra, beleértve a vérvizsgálatokat. Az orvosa azt mondja, hogy a D-vitaminja túl alacsony. Ő nagy adag D-vitamint (50 000 IU vagy több) ír elő Önnek. Ön kiegészítőket kezd szedni és szemrángást, valamint izomgörcsöket kezd tapasztalni. Mi nem stimmel a képen? Miért nem észlelte ezeket az állapotokat a nagy adag D-vitamin szedése előtt?

Mint orvos és általános orvos, aki több, mint 50 év tapasztalattal rendelkezik, nem vagyok híve a szintetikus D-vitamin nagy adagjai adagolásának. Íme az érveim:

A D-vitamin nagy adagjának biztonságával kapcsolatos első kérdéseim akkor merültek fel, amikor olyan nagy adagokat szedő emberekről hallotam, akiknél a magnéziumhiány tünetei fejlődtek ki, beleértve a rohamokat.

Ha megmérjük a D-vitamint, a tárolt formáját mérjük, nem pedig az aktív formát. Így tulajdonképpen hogy is tudhatjuk, hányadán állunk?

A test nem tudja feldolgozni a szintetikus D-vitamin hihetetlenül nagy adagjait, mint 50 000 IU naponta.

A szintetikus D-vitamin a birkagyapjú lanolinjából készül. Amint ezt az emberek megtudják, szinte alig akarják szedni a D-vitaminnak ezt a formáját.

A D-vitamin tulajdonképpen nem is vitamin, hanem valójában egy hormon, amely igényli, hogy a magnézium aktív formájúvá változtassa.

Tekintettel arra, hogy a D-vitamin egy olyan hormon, amely visszacsatolási hurokkal rendelkezik a kalcium számára, így ha a D-vitamin szintje alacsony, ez nem azt jelenti, hogy a test elegendő kalciummal rendelkezik és nem azt akarja, hogy a több D-vitamin több kalciumot vonzzon a testbe?

Elmeszesedett ország vagyunk, tehát a sok kalcium hatása lehet a D-vitamin szintjének csökkenése. És a bonyolult emberi kémia megértése nélkül, az emberek többsége azt gondolja, hogy egyre többet kell pótolnunk.

Ha annyi D-vitamint vesz be, a magnéziumigény drámai. A kalcium felhalmozódása drámai. És valószínűleg léteznek további következmények is, amelyekről nem is tudunk.

Egy nagyon intenzíven randomizált, kettős-vak, placebo-kontrollált tanulmány arra a következtetésre jutott, hogy: "a kalcium és a D-vitamin pótlása hiperkalciuriát (a vizelet kalciumfeleslege) és hiperkalcémiát (olyan állapot, amelyben a kalciumszint az Ön vérében rendellenes) okozhat néhány olyan nő kezelésében, akik már túl vannak a menopauzán."

Az előző tanulmányokban veseköveket jelentettek azoknál a nőknél, akik kalcium és D-vitamin kiegészítőket szedtek, a placeboval összehasonlítva.

Ajánlásaim a D-vitaminhoz

A D-vitamin pótlásával kapcsolatos ajánlásaimat a napozásról szóló cikkem tartalmazza. Ahogy láthatja, 30 percet tölthet a napfényben (még mindig magnéziumra lesz szüksége ahhoz, hogy ez a D-vitamin használható formájúvá alakuljon át), vagy 1000 – 2000 IU természetes D-vitamint fogyaszthat naponta. A következő bejegyzésemben egy termékről szólok majd, amelyet használok, és egyúttal kiindulópontot szolgáltatok az Ön K-vitamin kutatásához.

Kezdjen saját felmérésbe

Hogy minél jobban ki lehessen használni a D-vitamin-pótlást, ne felejtse el pótolni a magnéziumot, hogy ne tapasztalja meg vagy hogy ne fokozza a magnéziumhiányt. Ha el szeretné kezdeni e kombináció fontosságának kutatását, kezdje ezt a kutatást a magnéziummal és a D-vitaminnal!

Aloha, Dr. Carolyn Dean

Figyelmeztetés!
Ezek a weboldalak csak tájékoztató jellegűek és nem helyettesítik az orvosi tanácsadást.
Kategóriák

Gyors navigáció
A felelősség elhárítása!
Nem kezelünk, nem diagnosztizálunk, nem gyógyítunk és nem is próbáljuk megelőzni a betegségeket és a vásárlók semmilyen tanácsa és állítása, akik értékelést hagytak a számunkra, semmi esetben sem jelez egészségügyi eredményt a termékeink használatának köszönhetően. Az eredmények eltérőek lesznek. Az ezen az oldalon található egyetlen kijelentés sem helyettesíti az orvosi tanácsadást, megelőzést és kezelést.

Picomineral.hu

ReMineralizálódjon! Nagy mértékben felszívódó ásványi anyagok Carolyn Dean doktornőtől - RnA ReSet

Hírek