Össze van zavarodva a magnézium, kalcium, D- és K2-vitamin pótlása miatt? (első rész)

Össze van zavarodva a magnézium, kalcium, D- és K2-vitamin pótlása miatt? (első rész)

Bármilyen vitamin vagy ásvány pótlása, a többi mikroelemtől elszigetelten, egy kissé kockázatos lehet.

"20 000 egység D-vitamint szedek, ugyanis az orvosom azt mondta, hogy keveset mutatnak ki a tesztjeim ... Kórházba kerültem vesekővel ... Mit gondolnak, mi okozta?"

"Csontritkulásom van és nagy adag kalciumot szedek ... Az ízületeim duzzadtak és fájnak ... A csontsűrűség-vizsgálat rosszabb eredményt mutat ..."

"Nem ehetek zöld színű zöldséget a vérhigító gyógyszerek miatt ... Az oszteopéniám rosszabb és félek, hogy oszteoporózissal végzem ..."

Ismerős valamelyik a fentebb említett panaszok közül? Önnek is van panaszlistája arról, hogy nem érzi jól magát, még ha az egyes kiegészítők nagy adagjait szedi is?

Minden nap kapok Önöktől e-maileket olyan történetekkel, mint ezek. Egy kicsit felvilágosítom Önöket, hogy megértsék, hogyan kell helyesen dönteni a kiegészítőikről. Ezt a folyamatot egy félreértés eltávolításával kezdjük arról, miért és hogyan használja a magnéziumot, kalciumot, D-vitamint és a K-vitamin kiegészítőket.

Az orvosa nem tud mindent

Szomorú, de az allopatikus orvosok többsége a táplálkozás területén csak nagyon kevés ismerettel rendelkezik. Ha bár biztosan képesek kiválasztani és kiírni a receptet a vérvizsgálatokra – tehát az eredményeket használhatja útmutatóként az Ön saját wellness kutatásához – az orvosok többsége nem értette meg teljesen e vizsgálatok tápérték-eredményeit.

Mondjuk például, hogy az Ön D-vitaminját vizsgálják. A D-vitamin alacsony pontszáma nem feltétlenül olyan dolog, amelyet ki kell javítani. (Egy tipp a későbbiekhez: a D-vitamin szintjei a magnézium, kalcium és a K-vitamin szintjéhez kapcsolódnak). De valószínű, hogy az orvos a D-vitamin nagy adagjait javasolja Önnek, mert a tanulmányai alapján úgy tudja, hogy az alacsony pontszám probléma. Kijavítja az Ön úgynevezett "D-vitamin hiányát" elszigetelten a többi táplálkozási partnerétől.

A magnézium, kalcium, D-vitamin és a K-vitamin partnerek

Tekintettel arra, hogy az emberek annyira hozzászoktak az “elkülöníteni és gyógyítani” allopatikus megközelítéshez, nem értik, hogy erős kapcsolat létezik a magnézium, kalcium, D-vitamin és a K-vitamin között. A következő cikkekben mindegyiküket külön leírom. Hogyan működnek ebben a partnerségben és hogyan fogja tudni, hogy közülük egy vagy több pótlására van-e szüksége.

Miért jelent problémát az összes tápanyag elkülönítése

Az általam kiadott The Magnesium Miracle című könyvben 2017-ben megosztottam a magnézium, kalcium és D-vitamin közötti kapcsolatról szóló információkat:

A magnézium szükséges a D-vitamin metabolizmusa útjának sok lépéséhez, beleértve a D-vitamin átalakulását annak tárolt formájáról (amely szintén egy olyan forma, amelyet a kiegészítőkben találhat) annak aktív formájává. Ez azt jelenti, hogy ha Ön extrém nagy adag D-vitamint szed, magnéziumhiánnyal végezheti és nem fogja tudni, mi történik.

Hogy még rosszabb legyen, a D-vitamin növeli a kalcium felszívódását az emésztőrendszerben. Ha nagy adag D-vitamint kezd szedni, annyi kalciumot halmozhat fel, hogy az meghaladja a magnéziumot és kiűzi azt az Ön testéből – ami szöveti meszesedést és magnéziumhiányt okoz.

Később a könyvben információkat nyújtok a K-vitamin szerepéről:

A D-vitamin, kalcium és a magnézium helyes működése érdekében K2-vitamint ajánlok. Dr. Weston Price, a Weston A. Price Foundation ösztönzője, felfedezte az X - faktort, amely úgy mutatkozott, mint a K2-vitamin. A K2-vitamin segít elvezetni a kalciumot a csontokba, ahol szükség van rá, ahelyett, hogy hagyná keringeni, hogy elmeszesítse a vérereket és más lágy szöveteket.

A bevezetésben található panaszokhoz fűzött megjegyzéseim

"20 000 egység D-vitamint szedek, ugyanis az orvosom azt mondta, hogy keveset mutatnak ki a tesztjeim ... Kórházba kerültem vesekővel ... Mit gondolnak, mi okozta?"

Úgy gondolom, hogy ez a személy túl sok D-vitamint pótol, és magnéziumhiánya van. Szintén lehetséges, hogy ez a táplálkozási egyensúlytalanság nem vezeti hatékonyan a csontokba a kalciumot.

"Csontritkulásom van és nagy adag kalciumot szedek ... Az ízületeim duzzadtak és fájnak ... A csontsűrűség-vizsgálat rosszabb eredményt mutat ..."

Ebben az esetben több magnézium pótlását és a kalcium kiegészítésének fokozatos csökkentését javasolnám. Ha valakinek magnéziumhiánya van, a kalcium pótlása nem növeli a csontok egészségét.

"Nem ehetek zöld színű zöldséget a vérhigító gyógyszerek miatt ... Az oszteopéniám rosszabb és félek, hogy oszteoporózissal végzem ..."

Ahogy már korábban említettem, a K-vitamin irányítja a kalcium csontokba történő küldését. Lehetséges, hogy ez a beteg K-vitamin hiányban szenved? Később leírom egy másik cikkben.

Örvendhet a következő cikkeknek!

Dr. Carolyn Dean

Figyelmeztetés!
Ezek a weboldalak csak tájékoztató jellegűek és nem helyettesítik az orvosi tanácsadást.
Kategóriák

Gyors navigáció
A felelősség elhárítása!
Nem kezelünk, nem diagnosztizálunk, nem gyógyítunk és nem is próbáljuk megelőzni a betegségeket és a vásárlók semmilyen tanácsa és állítása, akik értékelést hagytak a számunkra, semmi esetben sem jelez egészségügyi eredményt a termékeink használatának köszönhetően. Az eredmények eltérőek lesznek. Az ezen az oldalon található egyetlen kijelentés sem helyettesíti az orvosi tanácsadást, megelőzést és kezelést.

Picomineral.hu

ReMineralizálódjon! Nagy mértékben felszívódó ásványi anyagok Carolyn Dean doktornőtől - RnA ReSet

Hírek