Magnézium mint a szívbetegségek megelőzése

Magnézium mint a szívbetegségek megelőzése

A magnéziumhiány nagyon gyakori a szívbetegségben szenvedő embereknél. A kórházakban, ahol az orvosok tisztában vannak a magnézium jelentőségével, az akut miokardiális infarktus és szívritmuszavar esetén adagolják. Minden más izomhoz hasonlóan a szív is magnéziumot igényel.

A magnézium szerepet játszik a szívbetegségek és az agyvérzés megelőzésében és az orvosok által elismert, de a kardiológusok nem nagyon használják. A magnézium először a szívritmuszavarok kezelésében bizonyult jelentősnek 1935-ben és ettől kezdve számos kettős-vak tanulmány jelent meg, amelyek megmutatták, hogy a magnézium a ritmuszavar számos típusának előnyére válik, beleértve a pitvarfibrillációt, az idő előtti kamrai összehúzódásokat, a kamrai tahikardiát és a súlyos kamrai aritmiákat. A magnéziumpótlás szintén hasznosnak bizonyult az angina pectorisnál és a koszorúérgörcsöknél vagy az érelmeszesedésnél. És ennek ellenére a kardiológusok elhanyagolják.

Átlagosan 1,671 amerikai hal meg hirtelen és váratlanul nap mint nap szívinfarktusban. Világszerte emberek millióinak vannak nehézségei – a magas koleszterinszinttel, magas vérnyomással és több gyógyszert szednek, hogy elkerüljék az infarktust.

A magas vérnyomás, a magas koleszterinszint és a magas vércukorszint kezelése azonban kimeríti a magnéziumot és e három nagyon gyakori állapot romlását okozza.

A magnézium ugyanúgy fejti ki hatását, mint a koleszterinszint-csökkentő sztatin gyógyszerek. Minden metabolikus aktivitás a testben az enzimektől függ. Például a koleszterintermelés HMG-CoA reduktáznak nevezett specifikus enzimet igényel. A magnézium lassítja ezt az enzimreakciót, amikor elegendő mennyiségben van jelen. A HMG-CoA reduktáz ugyanolyan enzim, amelyre hatással vannak a sztatinok. A mechanizmusok szinte azonosak; a magnézium azonban az a természetes út, amelyet a test a koleszterin szabályozásához fejlesztett ki, amikor elér egy bizonyos szintet, míg a sztatin gyógyszereket az egész folyamat megsemmisítésére használják.

Ez azt jelenti, hogy ha elég magnézium van a testben, a koleszterin a nélkülözhetetlen funkciókra korlátozódik – a hormontermelésre és a sejtmembránok fenntartására – és nem fog feleslegben termelődni. A magnézium szintén felelős a zsírok néhány további változásáért is, amelyekre a sztatinok nem képesek. A magnézium nélkülözhetetlen az enzim tevékenységéhez, amely csökkenti az LDL, "rossz" koleszterint; csökkenti a triglicerideket is és növeli a "jó" koleszterint, a HDL-t. Egy további, magnéziumtól függő enzim átalakítja az omega-3 és omega-6 esszenciális zsírsavakat prosztaglandinokká, amelyek nélkülözhetetlenek a szív és az általános egészségi állapot szempontjából.

Legalább 18 tanulmány igazolta az embernél, hogy a magnézium kiegészítők rendkívül kedvező hatással lehetnek a lipidekre. Ezekben a tanulmányokban az összkoleszterinszint 6 – 23%-kal csökkent; az LDL (rossz) koleszterin 10 - 18 százalékkal csökkent; a trigliceridek 10 – 42%-kal csökkentek; és a HDL (jó) koleszterin növekedett 4 – 11 százalékkal. A tanulmányok továbbá megmutatták, hogy az alacsony magnéziumszint kapcsolatban áll a "rossz" koleszterin magasabb szintjével és a magasabb magnéziumszint a "jó" koleszterin növekedését jelzi.

Dr. Carolyn Dean

Figyelmeztetés!
Ezek a weboldalak csak tájékoztató jellegűek és nem helyettesítik az orvosi tanácsadást.
Kategóriák

Gyors navigáció
A felelősség elhárítása!
Nem kezelünk, nem diagnosztizálunk, nem gyógyítunk és nem is próbáljuk megelőzni a betegségeket és a vásárlók semmilyen tanácsa és állítása, akik értékelést hagytak a számunkra, semmi esetben sem jelez egészségügyi eredményt a termékeink használatának köszönhetően. Az eredmények eltérőek lesznek. Az ezen az oldalon található egyetlen kijelentés sem helyettesíti az orvosi tanácsadást, megelőzést és kezelést.

Picomineral.hu

ReMineralizálódjon! Nagy mértékben felszívódó ásványi anyagok Carolyn Dean doktornőtől - RnA ReSet

Hírek