Miért nevezem csodának a magnéziumot?

Miért nevezem csodának a magnéziumot?

A magnézium csoda című könyv – 1999-ben felkértek, hogy írjam meg A magnézium csoda című könyvet. Nemrég jöttem rá, hogy a nyugtalan láb szindrómámat, a szívdobogásérzésemet, az álmatlanságomat, a görcseimet és hátfájásomat magnéziumhiány okozta.

Amikor elkezdtem a magnézium pótlását, észrevettem, hogy a tüneteim javulni kezdtek. Ez volt a saját csodám kezdete.

A magnézium funkciója

A magnézium nélkülözhetetlen több mint 300 enzimrendszer aktiválásához és megfelelő működéséhez. Katalizálja a legtöbb kémiai reakciót a szervezetben. Fehérjéket szintetizál; stabilizálja az RNS-t és a DNS-t; idegi jeleket továbbít; ellazítja az izmokat – míg a kalcium feszesíti azokat. A mitokondriális Krebs-ciklus energiatermelésének (ATP) nyolc lépéséből hat magnéziumot igényel. Sajnos gyakran közönséges hashajtónak tekintik. Nincs olyan könnyen elérhető laboratóriumi vizsgálat sem, amely megállapítaná, mennyi magnézium van a sejtekben.

Mitokondriumok - emberi erőművek

A mitokondriális diszfunkció forró téma. A tudósok kutatják ezeket az apró cellás erőműveket, amelyek ATP-t (energiát) termelnek, és vizsgálják, miért nem működnek. Merem állítani, hogy ha kellő mennyiségű magnéziummal telíti a mitokondriumokat, akkor képesek lesznek ellátni a feladatukat – és az egész rendszer felpörög és hatékonyabban kezd dolgozni.

Ezek a lenyűgöző tények a magnéziumot fontos tápanyaggá teszik, amelyre mindenkinek szüksége van. A magnézium megnyitja az utat a legtöbb biokémiai funkcióhoz a szervezetben, és szinergikusan működik sok más ásványi anyaggal és vitaminnal. Valójában, ha elegendő mennyiségű magnéziumot tud pótolni, akár 65 különböző betegség is kiküszöbölhető, mivel azokat magnéziumhiány okozta.

Íme néhány olyan egészségi állapot, amelyekről tudományos ismeretek alapján kimutatták, hogy magnéziumhiány jellemzi őket:

Szív- és érrendszeri betegségek

Dr. James DiNicolantonio a „Kezdődő magnéziumhiány: a szív- és érrendszeri betegségek és a közegészségügyi válság fő oka” című cikke leírja az okokat, hogy miért vagyunk egy magnéziumhiánnyal küzdő közegészségügyi válság közepén. Azt is megemlíti, hogy miért nem diagnosztizálják és kezelik a magnéziumhiányt:

Mivel a szérum magnézium nem mutat intracelluláris magnéziumot, amely a szervezet teljes magnéziumának több mint 99%-át teszi ki, a magnéziumhiány legtöbb esetét nem diagnosztizálják. Emellett a krónikus betegségek, a gyógyszerek, az élelmiszernövények magnéziumtartalmának csökkenése, valamint a finomított és feldolgozott élelmiszerek elérhetősége miatt a modern társadalmakban az emberek túlnyomó többsége ki van téve a magnéziumhiány veszélyének. Sok embernek magnéziumot kell pótolnia, különben nem akadályozzák meg a krónikus betegségek kialakulását. Az enyhe magnéziumhiány számos szív- és érrendszeri betegség kockázatát növeli. Az egész világon az egészségügyi ellátás felbecsülhetetlen költségeit okozza és szenvedést okoz a betegeknek. Ezt közegészségügyi válságnak kellene tekinteni. Ha létezik egy egyszerű és költséghatékony stratégia az enyhe magnéziumhiány megelőzésére és kezelésére, azt nyilvánosan népszerűsíteni kell.

Diabetes

Az orvostudomány a magnéziumhiányt a cukorbetegség egyik tüneteként ismeri el, az alábbi okok miatt:

  • A magnézium elengedhetetlen az inzulin termeléséhez és kiválasztásához
  • A magnézium elősegíti a cukrok és a szénhidrátok anyagcseréjét
  • A magnézium lehetővé teszi, hogy az inzulin glükózt szállítson a sejtekbe

Ellenkező esetben a glükóz és az inzulin felhalmozódik a vérben, ami különféle szövetkárosodásokat okoz.

A tirozin-kináz, egy enzim, amely lehetővé teszi a glükóz bejutását a sejtbe (az inzulinnal együtt), függ a magnéziumtól.

A glikolízisnek nevezett folyamat során a glükóz metabolizmusához szükséges tíz enzim közül hét szintén függ a magnéziumtól.

Az egyik fő ok, amiért a sejtek nem reagálnak az inzulinra, a magnéziumhiány. A vizsgálatok azt mutatják, hogy a 2-es típusú cukorbetegségben szenvedő betegek krónikus inzulinrezisztenciája a magnézium csökkenésével függ össze, mivel a magnézium elengedhetetlen a glükóz bejutásához. Tanulmányok azt is megerősítik, hogy amikor az inzulin felszabadul a hasnyálmirigyből, a sejtben lévő magnézium normálisan reagál és megnyitja a sejtet, hogy lehetővé tegye a glükóz bejutását, de az inzulinrezisztenciával kombinált magnéziumhiány esetén a normál mechanizmusok egyszerűen nem működnek.

Migrén

2012-ig Dr. Alexander Mauskop kellő klinikai sikert aratott, és számos munkát publikált a migrén magnéziummal történő kezeléséről. Érdekes cikket közölt "Miért kellene minden migrénes beteget magnéziummal kezelni" címmel. Dr. Mauskop itt azt állította, hogy "mindenkinek, aki migrénben szenved, ki kell próbálnia a magnézium-kiegészítést". Elmagyarázza: "Sok tanulmány kimutatta a magnéziumhiány jelenlétét migrénes betegeknél."

Csontritkulás

A csontritkulás megelőzésében és kezelésében a magnézium ugyanolyan fontos, mint a kalcium.

A magnézium a kalciumot feloldva tartja a vérben, így nem képződik vagy halmozódik fel vesekő a test lágy szöveteiben.

A kalcium használata csontritkulás kezelésére (magnézium nélkül) elősegítheti a vesekő képződését.

Egy 2014-es metaanalízis megerősítette a szérum magnéziumszint és a menopauza utáni csontritkulás közötti összefüggést. Hét tanulmányt azonosítottak, amelyekben 1 349 posztmenopauzás nő vett részt. Összességében az oszteoporózisban szenvedő posztmenopauzás nők szérum magnéziumszintje alacsonyabb volt, mint az egészséges kontrollcsoportokban. Ugyanezt a kapcsolatot találták a 60 évnél fiatalabb és idősebb nőknél is. A kutatók arra a következtetésre jutottak, hogy az alacsony szérum magnézium a posztmenopauzás nőknél a csontritkulás kockázati tényezőjének tűnik.

Öregedés

A következő egy kivonat a könyvemből. Egy 2014-ben megjelent tanulmányt ír le az atherogenezisről, a szív- és érrendszeri betegségekről és az öregedésről. A cikk fő szerzői a magnézium területén működő világhírű tudósok, Dr. Burton és Bella Altura, akik azt mondják:

Úgy gondoljuk, hogy tekintettel a jelenlegi jelentésre és a laboratóriumaink által nemrégiben közzétett egyéb munkákra a hosszú távú magnéziumhiányt egy másik epigenetikai mechanizmusnak kell minősíteni.

Az epigenetikai mechanizmus azt jelenti, hogy a telomerázra nem a génjeinkben és kromoszómáinkban lévő öröklött faktor, hanem egy külső "kapcsoló" hat. Ez a külső kapcsoló a magnézium. Az epigenetika olyan sejtes vagy genetikai variációk tanulmányozása, amelyek olyan külső vagy környezeti tényezők eredményeként jönnek létre, amelyek be- és kikapcsolják a géneket, és befolyásolják a sejtek génexpresszióját. A nagyszerű hír az, hogy a magnézium képes pozitívan befolyásolni a géneket és a telomerjeinket ott tartani, ahol lenniük kell.

Közvetlen idézeteket tüntetek fel a könyvben, mert szeretném, ha az olvasók megértenék a magnézium hihetetlen értékét minden szövetben, minden sejtben, minden mitokondriumunkban, valamint RNS-ünkben és DNS-ünkben. Azt is észrevettem, hogy többször megemlítik, hogy ionizált magnézium technológiával kellene helyesen mérni a magnéziumot.

Öregedés és magnéziumhiány

Sok 65 éves egyén csökkent anyagcsere, érelmeszesedés, magas vérnyomás, szív- és érrendszeri betegségek és gyakran 2-es típusú cukorbetegség jeleit mutatja, ami 75 és 85 éves kor között végül kongesztív összeomláshoz vezet. Ezért nagyon érdekes emlékeztetni az olvasót arra, hogy mindezeket a tulajdonságokat kísérletileg és klinikailag is összefüggésbe hozták a magnéziumhiányos állapotok jelenlétével. Az öregedési folyamat szintén összefügg a gyulladást elősegítő citokinek megnövekedett szintjével a szövetekben és a különféle magnéziumhiányos sejttípusokban.

Stressz

A magnézium támogatja a mellékveséink működését, amelyeket a stressz átdolgozott, ami a magnéziumhiány és a mellékvese kimerültségének kombinált tüneteihez vezet, mint például szorongás, depresszió, izomgyengeség, fáradtság, szemrángás, álmatlanság, anorexia, apátia, aggodalmak, rossz memória, zavartság, harag, idegesség és gyors pulzus.

Hogyan válhatunk egy nyugodt emberből, aki uralja az idegeit, egy szorongó, riadt egyénné? Szerintem a magnéziumtartalékok fokozatos, de krónikus csökkenése miatt. Amikor a szervezet stresszes – és ennek számos oka lehet, akkor magnéziumraktáraink felszabadítják ezt a létfontosságú ásványi anyagot a véráramunkba, és mi azonnal azok egyikévé válunk, akik meg vannak áldva a stresszkezelés képességével. Nyugodtak vagyunk és éberek. Barátaink és rokonaink azt hiszik, hogy ilyenek vagyunk, de valójában csak arról van szó, hogy mennyi magnéziumunk van tartalékban.

Ha a stressz továbbra is fennáll, és nem pihenünk a stresszek között, vagy nem pótoljuk a magnéziumot, készleteink kimerülnek. További stressz esetén a stresszhormonok (adrenalin és kortizol) nem aktiválják a magnéziumraktárakat és nem jelentkezik a nyugtató hatás sem. Ehelyett az adrenalin növeli a pulzusszámot, növeli a vérnyomást és felkészíti az izmokat a „harcolj vagy menekülj” válaszra.

Neuropátia

A  és a relatív kalcium-felesleg állandó idegi izgalmat okoz a szervezet bármely idegsejtjében. A magnézium enyhíti a következő idegrendszeri rendellenességeket, amelyek előfordulhatnak: égő érzés, izomgyengeség, zsibbadás, bénulás, szúró érzés, görcsök, bizsergés, szédülés, zavartság.

Aloha,
Dr. Carolyn Dean

Figyelmeztetés!
Ezek a weboldalak csak tájékoztató jellegűek és nem helyettesítik az orvosi tanácsadást.
Kategóriák

Gyors navigáció
A felelősség elhárítása!
Nem kezelünk, nem diagnosztizálunk, nem gyógyítunk és nem is próbáljuk megelőzni a betegségeket és a vásárlók semmilyen tanácsa és állítása, akik értékelést hagytak a számunkra, semmi esetben sem jelez egészségügyi eredményt a termékeink használatának köszönhetően. Az eredmények eltérőek lesznek. Az ezen az oldalon található egyetlen kijelentés sem helyettesíti az orvosi tanácsadást, megelőzést és kezelést.

Picomineral.hu

ReMineralizálódjon! Nagy mértékben felszívódó ásványi anyagok Carolyn Dean doktornőtől - RnA ReSet

Hírek