Magnéziumhiány – Rejtett egészségügyi válság

Magnéziumhiány – Rejtett egészségügyi válság

A skorbut a C-vitamin hiánya és azzal kezelik, hogy gyümölcsöt vagy C-vitamint fogyasztanak. Mindannyian tudjuk, hogy milyen fontos a C-vitamin, de nyilvánvalóan csak kofaktorként aktív a test nyolc enzimében. Ezzel összehasonlítva a magnézium 100-szor erősebb, mivel 700-800 enzimatikus folyamat tevékenységéért felelős! Az orvosok és a nyilvánosság azonban vagy ignorálják, vagy hashajtóként használják!

A magnéziumhiány egetrengető méretű, nyilvános egészségügyi válság. Mostanáig minimum 65 problémát azonosítottam, amelyek a magnéziumhiányból erednek. Semmilyen más kormányhivatal, egyetem, egészségügyi klinika vagy orvos sem közelítette meg e tények leleplezését és dokumentálását.

A magnéziumhiányból adódó problémák:

1. Gyomorégés. Az alsó nyelőcső záróizom görcse a gyomor kapcsolódásának helyén nyitva hagyhatja a záróizmot, amely savas refluxot, gastrooesophagealis reflux betegséget (GERD) vagy gyomorégést okoz. A magnézium enyhíti a nyelőcső görcseit.

2. Mellékvese fáradtság. A mellékvese fáradtság krónikus stressz, szorongás és pánikrohamok után következik be és úgy tűnik, hogy az utóbbi években járványos méretekben fordul elő. Az adrenalin, noradrenalin és a kortizol (fokozott a krónikus stressz idején) kimerítik a magnéziumot. A stressz a magnézium felesleges eliminációját okozza a vizelet által, további magnéziumveszteséget. A „stressz“ egyfajta újrafogalmazott szó, de minden nap fizikai, emocionális és mentális stresszben szenvedünk és minden egyes ilyen eset kimeríti a magnéziumot.

3. Alzheimer-kór. A magnézium blokkolja a gyulladást, amelyet a kalciumnak és más nehézfémeknek a agysejtekben való helytelen tárolása okoz. A magnézium véd a gyulladás keletkezésétől, védi a sejtek ioncsatornáit és megakadályozza a nehézfémek belépését.

4. Angina pectoris. Az angina pectoris fájdalmát súlyos görcsök okozzák a szívizomban, amelyeket magnéziumhiány vált ki. A szívkamrák rendelkeznek a legmagasabb magnéziumszinttel az egész testben; ezért ilyen fontos a magnézium a szív működése szempontjából.

5. Szorongás és pánikrohamok. Amikor a mellékveséket már nem védi elegendő mennyiségű magnézium, a harc vagy a menekülés stressz hormonjai – az adrenalin és a noradrenalin sokkal könnyebben szabadulnak fel az áramlatba. Ha belép az áramlatba, gyors pulzust, magas vérnyomást és szívdobogást okoz. Minél kevesebb a magnéziuma, annál eltúlzottabb az adrenalin reakció. A magnézium megnyugtatja az idegrendszert, enyhíti az izomfeszültséget és csökkenti a szívfrekvenciát, segít a szorongás és a pánikrohamok csökkentésében.

6. Artritisz. A magnézium segíthet a kalcium feloldásában, amely az ízületekben gyülemlik fel. Gyógyíthatja az artritisz fájdalmát és gyulladádát is, mint a fájdalomcsillapítók biztonságos helyettesítője.

7. Asztma. A hisztamin és a hörgőgörcs termelése (a hörgőnyílások simaizmaiban) fokozódik a magnéziumhiány következtében.

8. Ateroszklerózis kalciumlerakódásokkal. A magnézium nélkülözhetetlen ahhoz, hogy segítsen a kalcium feloldásában és annak feloldott állapotban való megőrzésében a vérkeringésben. A magnézium a K2-vitaminnal együtt elősegíti a kalcium beépülését a csontokba, ahová tartozik.

9. Vérrögök. A magnézium nem vérhigító gyógyszerként hat. Ehelyett megakadályozza a kalcium felgyülemlését, amely rögöket idéz elő. A magnézium természetesen kiegyenlíti a véralvadás tényezőit.

10. Bélmegbetegedések. A magnéziumhiány lassítja a bélperisztaltikát, székrekedést okoz, ami toxicitáshoz és a colitis tüneteihez, mikroszkopikus colitishez, IBS-hez, divertikulitiszhez és Crohn-betegséghez vezethez.

11. Agyi rendellenességek. A téma olyannyira átfogó, hogy többet a könyveimben olvashat róla.

12. Bruxismus (fogcsikorgatás). A bruxismus eseteinek 80%-a alvás közben következik be és a fogorvosa lehet az első, aki észreveszi, hogy az Ön fogai fokozatosan elhasználódnak. A bruxismus az állkapocs izmainak összeszorításával függ össze a nap folyamán és általában a stresszel vagy szorongással kapcsolódik össze. Bármilyen izomfeszültség a magnéziumhiány eredménye lehet.

13. A koleszterinszint növelése. Amikor a 70-es évek közepén az orvosi karra jártam, normál koleszterinszintnek körülbelül a 245 mg / dL értéket tekintették. A The Magnesium Miracle című folyóirat első kiadásában a koleszterin „normális” értékeit az allopatikus orvostudományban 180-220 mg / dL tartományban neveztem meg. Az orvosok most rámutatnak arra, hogy a koleszterinszintnek alacsonyabbnak kellene lennie, mint 200 mg / dL (5,2 mmol / l). Nem úgy tűnik, mintha az orvosok tudnák, hogy a magnézium, amely az ATP-hez kötődik (Mg2 + -ATP), ellenőrzési tényező az enzimek számára, amelyek korlátozzák a sebességet a koleszterin bioszintézisének szekvenciájában, amelyre a sztatin gyógszerészeti orvosságok összpontosítanak. Tehát a magnézium felelős a HMG-CoA reduktáz aktivitásának természetes lassulásáért, ha a koleszterin megfelelő mennyiségben van jelen.

14. Krónikus fáradtság szindróma (CFS). Figyelemreméltó, hogyan segíthet a magnézium az embereknek az energiájuk növelésében és az életbe való visszatérésben. Még mindig nem tudjuk, mi okozza a CFS-t, de s kalcium és magnézium közti interakcióról folytatott konzultációmban feltételezem, hogy a kalciumtöbblet és a magnéziumhiány lehetne a mitokondriális diszfunkció alapvető oka, amelyet a természetes gyógyszerek területéről származó sok szakember a krónikus fáradtság és más krónikus megbetegedések szindrómájának nevezhet.

15. Cisztitisz A magnéziumhiány görcsöket okoz a húgyhólyagban, ami a vizelet húgyhólyaggyulladásként való gyakori hibás vizsgálatát okozhatja. A magnéziumhiány lehetővé teszi a kalcium felgyülemlését is a húgyhólyag és a húgycső nyálkahártyáján, ami irritációt okoz, amely cisztitiszre hasonlít.

16. Depresszió. A szerotonin, egy neurotranszmitter, amely fokozza a hangulatot, a magnéziumtól függ. Szükséges a termeléséhez és működéséhez és az agyban vagy a belekben történő termelés során. A dopamin, egy neurotranszmitter, amely segít a jutalomérzés és az örömközpontok ellenőrzésében, felhasználja a magnéziumot a biokémiai útjának több lépésében. A magnéziumhiányban szenvedő agy fogékonyabb az allergénekkel és idegen anyagokkal szemben is, amelyek egyes esetekben mentális betegséghez hasonló tüneteket okozhatnak.

17. Méregtelenítés. A magnézium alapvető jelentőségű a mérgező anyagok és nehézfémek, mint a higany, alumínium és ólom, sejtekből való eltávolításának szempontjából. A magnézium egy kofaktor, mint a glutationtermelés, valamint a P450 méregtelenítő utak funkciója a májban.

18. Diabétesz. A magnézium nélkülözhetetlen az inzulin termeléséhez és kiválasztásához, megkönnyíti a szénhidrát-anyagcserét és lehetővé teszi, hogy az inzulin átvihesse a glükózt a sejtekbe. Ellenkező esetben a glükóz és az inzulin felgyülemlik a vérben, ami a szövetkárosodás különféle típusait okozza. A tirozin-kináz, egy enzim, amely lehetővé teszi a glükóz belépését a sejtbe (az inzulinnal együtt), a magnéziumtól függ. A glikolízisnek nevezett folyamatban a glükóz metabolizálódásához szükséges tíz enzimből hét szintén a magnéziumtól függ. Mindezek a tényezők azt jelentik, hogy a magnézium segít legyőzni az inzulinrezisztenciát.

19. Fáradtság. A magnéziumhiányos betegek általában fáradtságban szenvednek, mivel az enzimrendszerek százai nem elégségesen működőképesek. Az energiatermelés során a legfontosabb tényező az ATP, amelynek magnéziumionhoz kell kötődnie, hogy biológiailag aktív legyen. Az Mg2 + -ATP a Krebs-ciklusban termelődik, amely magnéziumot követel nyolc lépéséből hatban. A Krebs-ciklus a glikolízis ciklusából származó piruvát használatával kezdődik és kizárólag a mitokondriumokban működik.

20. Fejfájás. Az izomfeszültség és a görcsök a nyak és a fej izmaiban magnézium terápiával enyhíthetők. A magnézium vagy helyileg vagy orálisan alkalmazható.

21. Szívmegbetegedés. A szív, konkrétan a bal kamra, rendelkezik a legnagyobb mennyiségű magnéziummal az egész testben. A magnéziumhiány általános a szívmegbetegedésben szenvedő embereknél és a magnézium szedése csökkentheti ezt a kockázatot. A magnézium megakadályozhatja a szívizom sérülését és a szívritmuszavart, ha a szívinfarktus kezdetén adagolják. A szívmegbetegedések kezelésére használt gyógyszerek többsége elvezeti a magnéziumot a testből.

22. Magas vérnyomás. A nem elegendő mennyiségű magnézium és a túl sok kalcium esetén a simaizmok görcsbe húzhatják az ereket és magas vérnyomást okozhatnak. Ha a koleszterin megnövekedett, amit szintén a magnéziumhiány okozhat, a koleszterin a kalciumhoz kötődhet, amely ateroszklerózist okoz az erekben és a magas vérnyomás romlását.

23. Hipoglikémia. A magnézium szabályozza az inzulintermelést, tehát nem szabadul fel túl nagy mennyiség, amely a vércukorszint hirtelen csökkenését okozná, melynek következményei az alacsony vércukorszint tünetei.

24. Emésztés. A gyomor protonpumpa, amely savanyítja a gyomor tartalmát, a magnéziumtól függ.

25. Gyulladás. A gyógyszerekkel foglalkozó társaságok többsége most a gyulladást és nem a koleszterint tekinti a szívmegbetegedések okozójának. Nem tudják, mi okozza a gyulladást, de ez nem gátolja meg őket abban, hogy olyan gyógyszereket gyártsanak, amelyek azt elnyomják. A gyógyszercégek nem ismerik el, hogy a kalcium extrém módon gyulladáskeltő és a magnézium nagyon gyulladáscsökkentő. Az egész gyulladászuhatag (amely felöleli a P-anyagot, interleukineket, a tumor nekrózis faktort, kemokineket és citokineket) eszkalálódik, ha a magnézium nem elegendő. A lényeg az, hogy a gyulladást a magnéziumhiány és a relatív kalciumfelesleg váltja ki.

26. Álmatlanság. A magnézium enyhíti az izomfeszültséget, amely meggátolhatja a nyugodt alvást. Az alvást szabályozó melatonintermelést szintén megzavarja, ha a magnézium mennyisége nem elegendő. A magnézium olyannyira hatékony segítőtárs az alvásban, hogy ha valaki magnéziumot szed és az alvása nem javul, azt mondom: „Szedjen több magnéziumot”.

27. Irritábilis bélszindróma. Az IBS for Dummies című könyvemben leírom a magnézium jelentőségét az IBS esetén előforduló fájdalom és görcsök kezelésében.

28. Vesemegbetegedés. A magnéziumhiány hozzájárul az ateroszklerotikus veseelégtelenséghez, mivel a kalcium felgyülemlik a veseartériákban. A magnéziumhiány abnormális lipidszinthez és a vércukorszint ellenőrzésének romlásához vezet a veseátültetésen átesett betegeknél. Fontos, hogy a veseelégtelenségben szenvedő betegek ReMag-ot kapjanak, stabilizált ionos magnéziumot, amely közvetlenül a sejtekbe szívódik fel, és ezért nem gyülemlik fel a vérben, ami az elektrolitok egyensúlyhiányát és ritmuszavart okoz.

29. Vesekövek. A könyveimben bizonyítékokat sorolok fel a magnézium azon képességéről, hogy megelőzi és gyógyítja a veseköveket, különösen partnerével, a B6-vitaminnal kombinálva.

30. Migrén. A szerotoninhiány migrénes fejfájáshoz és depresszióhoz vezethet. A szerotonin a magnéziumtól függ a helyes egyensúly érdekében. Az apró vérrögök is blokkolhatják a hajszálereket az agyban, ami migrénhez vezet. A magnézium meggátolja, hogy a kalcium helytelen véralvadást okozzon. Jól ismert, hogy a IV és az orális magnézium kezelhetik és megelőzhetik a migrénes fejfájást.

31. A mozgásszervek állapota. A magnéziumhiány és a relatív kalciumfelesleg tartós izomösszehúzódásokat okoz a test bármely izomcsoportjában.

A következő mozgásszervi nehézségek érhetők el a magnézium terápiával:

 1. Izomgörcsök vagy a test bármely izmában jelentkező izomgörcsök,

 2. Fibrózis

 3. Fibromyalgia

 4. GI görcsök (a nem diagnosztizált görcsök okozta krónikus fájdalom nem megfelelő feltáró művelethez vezethet)

 5. Fejfájás

 6. Krónikus nyak- és hátfájás

 7. Állkapocsfeszítés

 8. Idegproblémák: neuralgia, neuritisz, neuropátia. A magnéziumhiány és a relatív kalciumfelesleg tartós ideggerjesztéseket okoz a test bármely idegsejtjében.

A magnézium enyhíti a következő idegzavarokat, amelyek megjelenhetnek:

 1. Égő fájdalom, bizsergés

 2. Izomgyengeség

 3. Érzéketlenség

 4. Paralízis

 5. Görcsök és rohamok

 6. Bőrérzékenység

 7. Feszültség

 8. Vertigo

 9. Zavarodottság

 10. Szülészeti és nőgyógyászati problémák.

A magnézium elősegíti a következők megelőzését vagy kezelését:

 1. Menstruáció előtti tünetegyüttes

 2. Dysmenorrhoea (mentruáció közbeni fájdalom, görcsök)

 3. Női terméketlenség (a petevezeték görcsének enyhítésével)

 4. Korai összehúzódások (amelyeket a magnéziumhiány okozta izomgörcsök válthatnak ki)

 5. Preeclampsia és eclampsia terhesség alatt (folyadékvisszatartás, magas vérnyomás és rohamok)

 6. Agyi bénulás

 7. Hirtelencsecsemőhalál-szindróma (SIDS)

 8. Férfi terméketlenség (a magnézium és a cink jelentős mennyiségben van jelen az egészséges spermiumokban)

 9. Oszteoporózis. Az alacsony magnéziumtartalom, megnövekedett kalcium jelenlétében, D-vitaminnal vagy anélkül, események sorozatát indítja el, amelyek csontvesztéshez vezetnek.

 10. Parkinson-kór. A dopaminhiány Parkinson-kórhoz vezet és a magnézium nélkülözhetetlen kofaktor a dopamintermelés során. A magnézium blokkolja az ideggyulladást, amit a kalciumlerakódások okoznak az agyban.

 11. Raynaud-szindróma. A magnézium segít ellazítani a spasztikus ereket, amelyek fájdalmat és az ujjak zsibbadását okozzák.

 12. Sportsérülések. A fájdalom, gyulladás, izomgörcsök, izomfeszültség és a hegesedés magnéziummal kezelhető.

 13. Sportcélú hasznosítás. A magnézium redukálja a tejsav felhalmozódását és helyettesíti a magnéziumveszteséget az izzadságban, amelynek a következménye különben a torna közben jelentkező fájdalom lehetne.

 14. Temporomandibularis ízületi szindróma (TMJ). Ez az ízület köti össze az állkapcsot és az arccsontot. Az ízület irritált és gyulladt lehet az artritisz, az íny túlzott rágása, a fog- vagy állpakocssérülések, a fogak vagy az állkapocs inkompatibilitása, a rossz testtartás, stressz és fogcsikorgatás következtében. E tényezők többsége romlik a magnéziumhiány miatt.

<![if !supportLists]>64. <![endif]>Nyelvharapás. A magnéziumhiányban szenvedő személyeknél a nyelv izmai és a száj belsejét bélelő izmok görcsbe rándulhatnak, amíg az illető eszik, ami azt okozza, hogy a fogak hirtelen és nem szándékosan összeszorítják a nyelvet vagy a száj belsejének bélését.

 1. Fogszuvasodás. A magnéziumhiány a foszfor és a kalcium egészségtelen egyensúlyát okozza a nyálban, ami károsítja a fogakat.

Ha az Ön orvosa nem tudatosítja, hogy a fent említett hatvanöt állapotot a magnéziumhiány okozhatja és megoldhatók lennének a magnézium megfelelő szupplementációjával, Ön gyógyszereket kap. Sajnos a kábítószerek, mint a fájdalomcsillapítók, diuretikumok, antibiotikumok és a kortizon, tovább csökkentik a magnézium és egyéb ásványok tartalmát, ami lehetővé teszi, hogy a tünetek teljesen kicsússzanak az ellenőrzés alól.

Kit fenyeget a hiány?

A magnéziummal kapcsolatos, leggyakrabban feltett kérdések: „Honnan tudhatom, hogy több magnéziumra van-e szükségem?” És „Magnézium kiegészítőket kellene szednem?” Arra a következtetésre jutottam, hogy mindenki hasznot húzhat a magnéziummal való szupplementációból. A hiányt a tünetek alapján állapíthatja meg, vagy egy speciális vérvizsgálattal.

Dr. Carolyn Dean

Figyelmeztetés!
Ezek a weboldalak csak tájékoztató jellegűek és nem helyettesítik az orvosi tanácsadást.
Kategóriák

Gyors navigáció
A felelősség elhárítása!
Nem kezelünk, nem diagnosztizálunk, nem gyógyítunk és nem is próbáljuk megelőzni a betegségeket és a vásárlók semmilyen tanácsa és állítása, akik értékelést hagytak a számunkra, semmi esetben sem jelez egészségügyi eredményt a termékeink használatának köszönhetően. Az eredmények eltérőek lesznek. Az ezen az oldalon található egyetlen kijelentés sem helyettesíti az orvosi tanácsadást, megelőzést és kezelést.

Picomineral.hu

ReMineralizálódjon! Nagy mértékben felszívódó ásványi anyagok Carolyn Dean doktornőtől - RnA ReSet

Hírek