A fejfájás enyhítése

A fejfájás enyhítése

Hallotta már valaha ezt a mondatot: "Fáj tőled a fejem!" Mi van, ha igaz és valaki valóban fejfájást okozhat Önnek? Erről fog ma beszélni Dr. Carolyn Dean. Leírja azokat az okokat és körülményeket, amelyek hozzájárulhatnak az Ön fejfájási hajlamához – és azt, hogy hogyan oldhatja meg ezeket természetesen, biztonságosan és gyorsan!

A fejfájás okai és a magnézium

Tudta például, hogy 25 millió amerikai szenved visszatérő fejfájástól és migréntől? Statisztikailag a nők több migrént tapasztalnak, mint a férfiak, különösen a 20-50 éves korosztályban. És tudta, hogy az ünnepi időszakban sok fizikai betegség fokozódik stresszorok és egyéb okok (például alkohol és éjszakázás) miatt, amelyek súlyosbítják a tápanyagok kimerülését?

Számos biokémiai esemény van, köztük az alacsony magnéziumszint, amelyeket fejfájásban és migrénben szenvedő betegeknél azonosítottak, és amelyek előkészíthetik a terepet a migrénes rohamhoz:

Azoknál a nőknél, akik még nem érték el a menopauzát, a menstruáció előtt megemelkedik az ösztrogén, aminek következtében a magnézium a vérből a csontokba és az izmokba kerül. Az eredmény az agy magnéziumszintjének csökkenése.

Ha a magnéziumtartalom alacsony, nem tudja ellátni azt a feladatát, hogy a kalcium segítségével ellensúlyozza a véralvadást. Azt mondják, hogy a kis vérrögök eltömítik az agy vérereit, ami migrénhez vezet. Ha túl alacsony a magnézium, számos más anyag felszaporodik, amelyek elősegítik a vérrögképződést.

Hasonlóképpen, a magnézium gátolja a vérlemezkék túlzott aggregációját (összeragadását), megakadályozva a kis vérrögök képződését, amelyek elzárhatják a vérereket és fájdalmat okozhatnak.

Az agy alacsony magnéziumtartalma elősegíti a neurotranszmitterek hiperaktivitását és az idegek gerjesztését, ami fejfájáshoz vezethet.

A magnéziumhiány számos migrént kiváltó állapothoz is társul, beleértve a terhességet, az alkoholfogyasztást, a vízhajtókat, a stresszt és a menstruációt.

A magnézium ellazítja az ereket és lehetővé teszi azok kitágulását, ami csökkenti a görcsöket és összehúzódásokat, amelyek migrént okozhatnak.

A magnézium szabályozza az agyi neurotranszmitterek és a gyulladást okozó anyagok aktivitását, amelyek kiegyensúlyozatlanság esetén szerepet játszhatnak a migrénnél.

A magnézium ellazítja az izmokat és megakadályozza a tejsav felhalmozódását, ami az izomfeszüléssel együtt súlyosbíthatja a fejfájást.

A magnéziumot az orvosok is javasolják

A Nemzeti Egészségügyi Intézet a medikusoknak írt tájékoztatójában biztató információkat osztott meg fejfájással és migrénnel küzdő betegek számára. Közzétette a magnéziumhiány testre gyakorolt hatását, és azt, hogy ez konkrétan hogyan kapcsolódik a fejfájáshoz és a migrénhez:

A magnézium hiány olyan tényezőkkel jár, amelyek elősegítik a fejfájást, beleértve a neurotranszmitterek felszabadulását és az érszűkületet. A migrénben szenvedők szérum- és szöveti magnéziumszintje alacsonyabb, mint azoknál, akik nem küzdenek migrénnel.

A migrénes fejfájás tüneteinek megelőzésére vagy csökkentésére szolgáló magnézium-kiegészítők használatával kapcsolatos kutatások azonban korlátozottak. A négy kis, rövid távú, placebo-kontrollos tanulmány közül három a migrén gyakoriságának enyhe csökkenését észlelte azoknál a betegeknél, akik napi 600 mg magnéziumot kaptak. A migrénprofilaxis felmérés szerzői azt javasolták, hogy napi kétszer 300 mg magnézium szedése vagy önmagában, vagy gyógyszerekkel kombinálva, megelőzheti a migrént.

A bizonyítékokon alapuló irányelvek frissítésében az Amerikai Neurológiai Akadémia és az Amerikai Fejfájás Társaság arra a következtetésre jutott, hogy a magnéziumterápia "valószínűleg hatékony" a migrén megelőzésében. Mivel a magnéziumnak a migrén megelőzésére használt tipikus adagja meghaladja az ajánlott napi adagot, ezt a kezelést csak egészségügyi szolgáltató irányítása és felügyelete mellett szabad alkalmazni.

A tanulmányok ígéretesek

A The Magnesium Miracle című könyvben Dr. Carolyn Dean számos klinikai tanulmányról ír, amelyek azt sugallják, hogy naponta magnéziumot kellene hozzáadni a fejfájás tüneteinek csökkentése vagy megszüntetése érdekében:

Egy 3000 betegből álló csoport, akik alacsony napi magnézium adagot (200 mg) kaptak, 80%-kal csökkentette a migrénes tüneteket. Ebben a tanulmányban 2001 óta nem volt kontrollcsoport és az eredmények megkérdőjelezhetők. Ez azonban nagy izgalmat váltott ki és a magnézium- és migrénkutatások áradatát indította el. E kutatás nagy részét Dr. Alexander Mauskop, a New York-i Headache Center igazgatója végezte, együttműködve Dr. Bellel és Burton Altura-val, akik évek óta tanulmányozzák a migrént és a migrén kezelését. Ez a kutatócsoport ismételten megállapította, hogy a migrénben és sok más fejfájásban szenvedők magnéziumhiányban szenvednek, és ami még fontosabb, a magnézium-kiegészítők enyhítik a fejfájást.

Egy másik kutatócsoport, amely napi kétszer 300 mg magnéziumot használt, nyolcvanegy beteget kezelt, akiknek hosszan tartó migrénes fejfájása volt. A migrén gyakorisága 41,6 százalékkal csökkent a magnéziumos csoportban, de csak 15,8 százalékkal abban a kontrollcsoportban, amely placebót kapott. Jelentősen csökkent a migrénes napok száma és a gyógyszerfogyasztás is a magnéziumot szedő csoportban. A tudósok arra a következtetésre jutottak, hogy a nagy dózisú orális magnézium hatékonynak tűnik a migrén kezelésében és megelőzésében.

Reményteljes következtetés

2012-ben Dr. Mauskop kellő klinikai sikert aratott és sok munkát publikált a migrén magnéziummal történő kezeléséről. Írt egy átfogó cikket: "Miért kellene minden migrénes beteget magnéziummal kezelni" címmel. Dr. Mauskop azt írta, hogy "mindenkinek, aki migrénben szenved, terápiás magnézium-kiegészítési tesztet kellene végeznie". Mint kifejti: "Sok tanulmány kimutatta a magnéziumhiányt migrénes betegeknél." A kettős-vak, placebo-kontrollos vizsgálatok vegyes eredményeket hoztak, de ahogy Dr. Mauskop írja, ez "a legnagyobb valószínűséggel azért van, mert magnéziumhiányos és ilyen hiányban nem szenvedő betegeket egyaránt bevontak ezekbe a vizsgálatokba."

Ellentétben más kutatási munkákkal, amelyek a következtetésekkel foglalkoznak, Dr. Mauskop dokumentuma kijelenti: "Tekintettel arra, hogy a migrénes betegek akár 50%-a előnyben részesülhet ebből a rendkívül biztonságos és nagyon olcsó kezelésből, minden olyan betegnek ajánljuk, aki ezzel a kellemetlen betegséggel küzd."

Aloha,
Dr. Carolyn Dean

Figyelmeztetés!
Ezek a weboldalak csak tájékoztató jellegűek és nem helyettesítik az orvosi tanácsadást.
Kategóriák

Gyors navigáció
A felelősség elhárítása!
Nem kezelünk, nem diagnosztizálunk, nem gyógyítunk és nem is próbáljuk megelőzni a betegségeket és a vásárlók semmilyen tanácsa és állítása, akik értékelést hagytak a számunkra, semmi esetben sem jelez egészségügyi eredményt a termékeink használatának köszönhetően. Az eredmények eltérőek lesznek. Az ezen az oldalon található egyetlen kijelentés sem helyettesíti az orvosi tanácsadást, megelőzést és kezelést.

Picomineral.hu

ReMineralizálódjon! Nagy mértékben felszívódó ásványi anyagok Carolyn Dean doktornőtől - RnA ReSet

Hírek