Miért hull a hajam?

Miért hull a hajam?

Egyre több nő írja nekem és kérdezi: Miért hull a hajam? Megjegyzik, hogy a párnájukon minden reggel hajat találnak. Másnak a fésűje van tele hajjal. A férfiaktól eltérően, akik úgy néznek ki, hogy a hajhullást aránylag könnyedén veszik, a női hajhullásnak társadalmi következményei vannak, amelyek a nők számára egészen fájdalmasak lehetnek.

Tehát a hajhullás okairól fogok beszélni és arról, hogy mit tehet a folyamat lelassításáért és az egészséges haj újbóli szaporításáért.

A gyógyszerek mellékhatásai

Ellenőrizze, hogy a hajhullás nem valamilyen gyógyszer mellékhatása-e, amelyet szed. A Wikipédia remek információforrás, ami a gyógyszereit – a kölcsönhatásokat, mellékhatásokat, ellenjavallatokat, stb. illeti. Ha észleli, hogy a hajhullás az Ön gyógyszerei egyikének a mellékhatása, konzultálhat orvosával az alternatívákról.

A hajhullást befolyásoló tényezők: stressz, ásványhiány, hormon egyensúlyhiány, szegényes étrend.

Hajhullás, stressz és ásványhiány.

Kérdés: Mit gondol Dr. Dean a magnéziumhiányról és a hajhullásról? A ReMag-ot a fejbőrömre is tehetem, hasonlóan, mint ahogy italban használják?

Dr. Dean: Mit jelent a hajhullás, amelyet nagy stressz okoz, mint a műtét vagy a szülés? Mi történik, ha a test erős stresszben van és súlyosan kimerültek a tápanyagai? Három hónappal a nagy stressz után erőteljes hajhullás jelentkezik majd. Ha nem képes helyettesíteni ezeket a tápanyagokat, a haja továbbra is hullik majd.

Kérdés: „A ReMag-ot a fejbőrömre is tehetem és egyúttal az italomba is?

Dr. Dean: A ReMag® magnézium segíteni fog hajhullás esetén, de ez a fajta hajhullás gyakran a pajzsmirigy hiánnyal függ össze. Erre ReMyte®-t javasolnék, ReMag-gal együtt. Sok embert ismertünk, akik azt állították, hogy mihelyt elkezdik a ReMyte® szedését, a hajhullásuk abbamarad és új hajuk kezd nőni. Erre a típusú hajhullásra a kezelési eljárás a ReMag® plusz ReMyte®.

Hajhullás, hormonális egyensúlyzavar és tápanyagszegény étrend.

Kérdés: Nagyon hull a hajam. A hajkefém tele van hajjal, amikor fésülködöm. Néha magától hull, amikor a munkahelyemen, egy vacsorán, stb. ülök. Az orvosom azt mondja, hogy ez a DHT (a DHT a dihidrotesztoszteron). Segíthet ebben a magnézium? Megállíthatja a hajhullást? Hormonok okozzák? Ez az élet velejárója? Valamint hogyan állíthatom meg a hőhullámokat?

Dr. Dean: Habár ez a nő nem írta meg a korát, úgy tűnik, hogy a menopauza időszakában van és hull a haja. Az orvosa azt mondta: „Ez a DHT.” Amit erről mondok és érdekes, mivel ez a hormonális kihívást és az endokrin rendellenességet illeti, amelyet a nők PCOS-nek neveznek („policisztás petefészek szindróma”). Most a pajzsmirigy, mellékvesék és nemi hormonok hármasról beszélek. A pajzsmirigyben ez a Hashimoto hyperthyreosis. A mellékvesékben ez egy legyengítő vagy már legyengült funkció. Tudják, a mellékvese fáradtság / mellékvese kiégés. De a nemi hormonokban, általában csak úgy mondom, "PMS, menopauza, perimenopauza." De én valóban nem szenteltem elég figyelmet a PCOS-nek.

Ami a PCOS-nél történik, és ezzel eljutok a hajhulláshoz, hogy a PCOS a progeszteronhiány és az aránylagos ösztrogénfelesleg. Az alapvető hiányos hormon a PCOS-ben a progeszteron. A progeszteron hozza létre a kortizolt. Ez olyan, mint a kortizol prekurzora, ami a mellékvesékben termelődő stresszhormon. Tehát, amikor nagy sztressz vagy krónikus stressz alatt használja a progeszteronját, hogy átváltozzon kortizollá, és utána, ahogy már többször mondtam és lehet, hogy sokan Önök közül már tudják, a kortizol növeli a hasi zsírt. Ez az a hely, ahol felhalmozódik a glükóz és zsírrá változik. Tehát sok dolog van itt, amelyek a PCOS során történnek és ez lenyűgöző.

Tehát a PCOS-szel alacsony a progeszteron. A krónikus stresszel a progeszteron átváltozik kortizollá. Tehát a stressz csökkenti a progeszteront. A progeszteron természetesen szükséges az Ön korai terhességének stabilizálásához, tehát itt az Ön terméketlensége és vetélése a PCOS-hez kapcsolódik.

Amennyiben a női hajhullásról van szó, a megemelkedett inzulin stimulálja a tesztoszterontermelést. Akkor növekedik meg az inzulin, amikor Ön sok egészségtelen ételt és cukrot fogyaszt. Ha cukrokat fog fogyasztani, megemelkedik az inzulinja és a tesztoszteronja és ez hajhullást és a szőrzet növekedését okozza rossz helyeken, néha aknékat is a háton.

Ami érdekes a PCOS-ben, azok a ciszták a petefészkeken, ahol minden hónapban pete szabadul fel. Ha itt helytelen a hormonok egyensúlya, a peték vissza lesznek tartva és ott maradnak, mint ciszták. Egy hihetetlen ördögi körbe kerül ezáltal. Ki tudja, hol kezdődik? Ha végezni szeretne vele, akkor kerülje a cukrot és az egyszerű szacharidokat, mivel az inzulint kordában szeretné tartani.

Kezdjük újból. Az inzulin képes stimulálni a tesztoszterontermelést és egyúttal ezek a magas inzulinszintek gátolják a globulinhoz kötődő nemi hormonokat (feltételezik, hogy szabad tesztoszteronhoz kötődik, amely bárhová eljuthat a testben és kiválthatja a tüneteket). Utána elérkezünk a DHT-hez, amelyről a hölgy orvosa is beszélt. A DHT tesztoszteronból keletkezik. Ez DHT-re bomlik fel, és nyilvánvalóan a DHT a hajhullás tényezője, mivel a DHT a fejbőrben található hajtüszőkben lévő receptorokhoz kötődik, lekicsinyíti és „megfojtja” őket. Ha elegendő globulinnal rendelkezik, amelyek a nemi hormonokhoz kötődnek, kapcsolatot alakít ki a tesztoszteronjával, és az nem alakul át DHT-vá. Ha édességet és egészségtelen ételeket fog fogyasztani, meggátolja ezt a nemi hormonokhoz kötődő globulint az inzulinfelesleggel.

Ilyen bonyolult a test. Minden mindennek az oka. Ami frusztráló, hogy az orvosok azt mondják: „Ez a gyógyszer elintéz egy kis dolgot és utána minden rendben lesz.” Semmi ilyesmi nem működik a testben. Állítom, hogy a PCOS a test teljes összeomlásának egy további példája.

Mit tehetek?

A természetes fitoösztrogéneket tartalmazó diéta az Ön táplálkozásában – csicseriborsó, kukorica, lencse, bab, hüvelyesek és lenmagok növelik a globulint, amely megköti a tesztoszteront.

Természetesen itt van a magnézium is. Az alacsony magnéziumszintek és a kalcium, valamint a magmézium magas arányai közvetlenül az inzulinrezisztenciához kapcsolódnak. Az inzulin nélkülözhetetlen ahhoz, hogy a sejtek megnyíljanak a glükóznak, de csak abban az esetben, ha a sejtek elegendő magnéziummennyiséggel rendelkeznek. Ha az inzulin nem dolgozhat, mivel nincs elegendő magnézium, a test mindig inzulinigényt fog támasztani és annak szintjei egyre magasabbak lesznek, abban az igyekezetben, hogy a cukrok a sejtekbe kerüljenek. A magnézium tehát nélkülözhetetlen az inzulin helyes működéséhez.

A táplálkozási tervének módosításával és a ReMag® és ReMyte® ásványok kiegészítésével jó esély van arra, hogy újra támogatni tudja majd haja egészséges növekedését.

Dr. Carolyn Dean

Figyelmeztetés!
Ezek a weboldalak csak tájékoztató jellegűek és nem helyettesítik az orvosi tanácsadást.
Kategóriák

Gyors navigáció
A felelősség elhárítása!
Nem kezelünk, nem diagnosztizálunk, nem gyógyítunk és nem is próbáljuk megelőzni a betegségeket és a vásárlók semmilyen tanácsa és állítása, akik értékelést hagytak a számunkra, semmi esetben sem jelez egészségügyi eredményt a termékeink használatának köszönhetően. Az eredmények eltérőek lesznek. Az ezen az oldalon található egyetlen kijelentés sem helyettesíti az orvosi tanácsadást, megelőzést és kezelést.

Picomineral.hu

ReMineralizálódjon! Nagy mértékben felszívódó ásványi anyagok Carolyn Dean doktornőtől - RnA ReSet

Hírek