Mennyi káliumra van szükségünk?

Mennyi káliumra van szükségünk?

Szokásos nyugati étrenddel nem biztos, hogy egészséges mennyiségű káliumhoz jut, ha paleot vagy ketót fogyaszt, paradox módon még rosszabb lehet a helyzet, több tonna zöldséget kellene megenni a megfelelő adaghoz.

Magnézium és öregedés

Mennyi a megfelelő káliummennyiség a káliumhiány és a kapcsolódó tünetek, például az agyköd, a szívritmuszavarok és az izomgörcsök megelőzésére?

Ez egy hosszú, de fontos üzenet azoknak, akik szeretik megismerni a „teljes történetet”, hogy átvehessék az irányítást egészségük felett.

Az adagolás túl alacsony

A szakértők kerülik a nagy dózisú kálium ajánlását a betegeknek, mert az FDA nagy óvatossággal kimondta, hogy a kálium-kiegészítők nem haladhatják meg a 99 mg káliumot adagonként, ami a 4700 mg-os megfelelő káliumbevitel mindössze 2%-a.

Természetgyógyászati tanulmányaim és A magnézium-csoda című könyvemhez kapcsolódó kutatásaim során megtudtam, hogy a káliumnak nagyon fontos kölcsönhatása van a magnéziummal. Ennek ellenére nem szívesen ajánlom a kálium-kiegészítőket az FDA figyelmeztetése miatt. Ehelyett arra biztattam az embereket, hogy készítsenek kálium-zöldséglevest és egyenek sok zöldséget, tudva, hogy a mennyiség elég lesz.

A kálium fontosabb, mint gondoltam

Felül kellett vizsgálnom a kálium-kiegészítőkről és a kálium fontosságáról alkotott véleményemet, amikor rájöttem, hogy néhány pitvarfibrillációban szenvedő ügyfelemnek még mindig vannak tünetei, amelyeket az alacsony káliumszintnek kezdtem tulajdonítani, annak ellenére, hogy ReMag® kiegészítővel telítettek voltak. Ezen ügyfelek egy része keto diétát követett és csökkentette növényi alapú táplálékforrásait.

Amikor diétás tanulmányokat vizsgáltam, azt tapasztaltam, hogy az Egyesült Államokban az emberek kevesebb káliumot fogyasztanak, mint az ajánlott mennyiség. Valójában a káliumot „közegészségügyi szempontból aggályos tápanyagként” azonosították a 2015 – 2020-as étrendi irányelvekben az amerikaiak számára.

A 2013 - 2014-es Országos Egészségügyi és Táplálkozási Vizsgálati Felmérés (NHANES) adatai azt mutatták, hogy a felnőttek átlagos napi káliumbevitele az élelmiszerből 3 016 mg a férfiaknál és 2 320 mg a nőknél. Ez messze van az ajánlott 4 700 mg-os adagtól. Ha egy napi 1 000 – 2 000 mg-os káliumhiányban szenvedő személynek magnéziumhiánya, is van, akkor kétszeresen is érintett lehet.

De hogyan felel meg a Pico Potassium® a megfelelő napi 4700 mg-os bevitelnek, adagonként mindössze 99 mg-mal?

Amikor a Pico Potassium® elkészítése mellett döntöttem, rájöttem, hogy nem kell mást tennem, mint koncentrálni a ReMyte®-ben található stabilizált kálium-klorid iont. Az FDA-kompatibilis címkénken a Pico Potassium készítmény káliumtartalma adagonként 99 mg. Azt javaslom, hogy ha valaki nem kap 4 700 mg káliumot az étrendjében; vagy ha a vér káliumszintje nincs a magas normál tartományban; vagy ha szívritmuszavar tünetei vannak, még akkor is, ha naponta 4 - 8 teáskanál ReMag® gyógyszerrel telítettek; vagy ha vizelethajtót szednek, szedhetik a Pico Potassium® készítményt.

A Pico Potassium® valószínűleg körülbelül kétszer olyan jól felszívódik, mint a kálium az élelmiszerekből vagy egyéb kiegészítőkből. Azért gondolom így, mert a ReMag® abszorpciós vizsgálatunk azt mutatja, hogy a ReMag® pikométer méretű és sejtszinten teljesen felszívódik. A Pico Potassium® abszorpciós vizsgálatát még nem végeztük el, de a gyártási folyamat mindkét ásványi anyag esetében azonos, ezért a felszívódásnak hasonlónak kell lennie. Tehát ha 1200 mg-os hiánya van az étrendben, legfeljebb 6 adag Pico Potassium®-ot kellene bevennie. 6 adag = 594 mg.

Az Ön számára megfelelő adag meghatározása

Úgy gondolom, hogy a cronometer.com alkalmazás egy nagyszerű eszköz, amely segít megállapítani, hogy mennyi káliumhoz jut az étrendjében, és ezért mennyit kell pótolnia.

A ReMag®-hoz hasonlóan a Pico Potassium® is teljes mértékben felszívódik sejtszinten és maximális ásványi anyagokkal látja el a szervezetet.

Aloha, Dr. Carolyn Dean

Figyelmeztetés!
Ezek a weboldalak csak tájékoztató jellegűek és nem helyettesítik az orvosi tanácsadást.
Kategóriák

Gyors navigáció
A felelősség elhárítása!
Nem kezelünk, nem diagnosztizálunk, nem gyógyítunk és nem is próbáljuk megelőzni a betegségeket és a vásárlók semmilyen tanácsa és állítása, akik értékelést hagytak a számunkra, semmi esetben sem jelez egészségügyi eredményt a termékeink használatának köszönhetően. Az eredmények eltérőek lesznek. Az ezen az oldalon található egyetlen kijelentés sem helyettesíti az orvosi tanácsadást, megelőzést és kezelést.

Picomineral.hu

ReMineralizálódjon! Nagy mértékben felszívódó ásványi anyagok Carolyn Dean doktornőtől - RnA ReSet

Hírek