D-vitamin, depresszió, hajhullás és immunitás

D-vitamin, depresszió, hajhullás és immunitás

A fáradtság és a kedvetlenség csak az alacsony D-vitamin szint tünetei lehetnek. A legtöbb ember számára a napfény a D-vitamin elsődleges forrása. A csökkent napsugárzás növelheti a D-vitamin-hiány kockázatát. Ősszel és télen, ha nem eszik sok zsíros halat, valószínűleg nincs elég D-vitaminja.

A fáradtság és a kedvetlenség csak az alacsony D-vitamin szint tünetei lehetnek. A legtöbb ember számára a napfény a D-vitamin elsődleges forrása. A csökkent napsugárzás növelheti a D-vitamin-hiány kockázatát. Ősszel és télen, ha nem eszik sok zsíros halat, valószínűleg nincs elég D-vitaminja.

A napfény és az étrend mellett más tényezők is növelhetik a hiány kockázatát

Bőrtónus: a sötétebb bőrtónusú embereknél nagyobb a hiány kockázata.

Földrajzi szélesség: ha magasabb szélességi körön él (pl. az USA északi felében), nagyobb a kockázat.

Életkor: az életkor előrehaladtával bőre kevésbé hatékonyan szintetizálja a D-vitamint.

Elhízás: a 30 feletti testtömeg-indexű (BMI) emberek fokozottan veszélyeztetettek.

Ha mindezeket a tényezőket figyelembe vesszük, láthatjuk, hogy ősszel és télen milyen gyakori lehet a D-vitamin-hiány, és hogy a rossz hangulat és az energiaszegénység milyen nagy problémává válik. A tudósok szerint a D-vitamin annyira fontos az egészséges agyműködéshez, hogy az elégtelen szintje akár a depresszió kialakulásához is hozzájárulhat. Éppen ezért egy kiváló minőségű D-vitamin-kiegészítő segíthet a hangulat stabilizálásában a sötét hónapokban is.

Az alacsony D-vitamin szint hajhullást is okozhat

Ha hajhullást észlel, tehetetlennek érezheti magát - attól tart, hogy a hajhullás nem fog megállni. Megterhelő lehet elképzelni, hogy kevesebb a haja, és hog hogyan reagálnak mások, amikor észreveszik. Tovább rontja a helyzetet, hogy a stressz kimerítheti a hajnövekedést támogató vitaminokat és ásványi anyagokat, ami még több hajhulláshoz vezethet.

A napfénynek való kitettség csökkenése miatt a D-vitamin szintje általában alacsonyabb ebben az évszakban. Ez azért fontos, mert a D-vitamin valójában egy hormon, amely segíti az új hajhagymák növekedését. Így nem csoda, hogy a D-vitamin hiánya növeli a nők hajhullásának kockázatát. Az alopecia (túlzott hajhullás) szintén az alacsony D-vitamin szinttel hozható összefüggésbe.

Megoldás: tartsa fenn a megfelelő D-vitamin szintet az egészséges hajhagymák támogatásához.

Ne feledkezzünk meg magnéziumszintünk szinten tartásáról sem, mert különben szervezetünk nem fogja tudni felhasználni a testünkben tárolt D-vitamint. A B-vitamin, a C-vitamin és a cink szintén támogatják az egészséges hajnövekedést.

D-vitamin és erős immunitás

A D-vitamin erősíti az immunrendszert, amely megvédi Önt a baktériumoktól és vírusoktól. Néhány jelentős tanulmány összefüggésbe hozta a D-vitamin-hiányt a légúti fertőzésekkel (pl. megfázás, hörghurut és tüdőgyulladás). Számos más tanulmány is kimutatta a D-vitamin-pótlás hatékonyságát a légúti fertőzések kockázatának csökkentésében. Ha pedig különösen hajlamos a megfázásra és az influenzára, ez azt jelentheti, hogy szervezete nem szív fel elég D3-vitamint, vagy nem képes metabolizálni a kapott D-vitamint. Igaza van – hiába szed D-vitamin-kiegészítőt, nem biztos, hogy segít!

Tehát két kiegészítőre van szüksége ahhoz, hogy megtörje a gyakori betegségek körforgását

D-vitamin a szervezet által könnyen felszívható formában. Jól felszívódó magnézium, amely segíti a D-vitamin metabolizálását, hogy az működni tudjon.

Aloha! Dr. Carolyn Dean

Figyelmeztetés!
Ezek a weboldalak csak tájékoztató jellegűek és nem helyettesítik az orvosi tanácsadást.
Kategóriák

Gyors navigáció
A felelősség elhárítása!
Nem kezelünk, nem diagnosztizálunk, nem gyógyítunk és nem is próbáljuk megelőzni a betegségeket és a vásárlók semmilyen tanácsa és állítása, akik értékelést hagytak a számunkra, semmi esetben sem jelez egészségügyi eredményt a termékeink használatának köszönhetően. Az eredmények eltérőek lesznek. Az ezen az oldalon található egyetlen kijelentés sem helyettesíti az orvosi tanácsadást, megelőzést és kezelést.

Picomineral.hu

ReMineralizálódjon! Nagy mértékben felszívódó ásványi anyagok Carolyn Dean doktornőtől - RnA ReSet

Hírek