A magnéziumhiány okai

A magnéziumhiány okai

Ha már egy ideje magnéziumot pótol és még mindig nem látja a kívánt hatást, próbálja meg elolvasni ezeket az okokat, miért lehet szüksége több magnéziumra.

A magnéziumhiány 26 oka

Lenyűgöző látni a magnézium kiürítésének vagy "elégetésének" összes módját. Az alábbi átfogó lista a magnéziumhiány huszonhat fő okáról egy jó összefoglalás, így valóban megértheti, mivel küzd a magnéziumhiány esetén:

 1. Az atlétikai teljesítmény magnéziumveszteséget okoz – izzadással.
 2. Az alkohol vizelethajtó hatása miatt magnéziumcsökkenést okoz.
 3. Az antacidok a gyomorsav ellen hatnak és csökkentik a magnézium felszívódását.
 4. A savas esőben magas a salétromsav-tartalom, amely elvezeti a talajból a kalciumot és a magnéziumot a semlegesítése céljából, ez pedig kimeríti ezeket az ásványi anyagokat a talajból.
 5. A koffein vizelethajtó hatása miatt magnéziumcsökkenést okoz. Ezenkívül serkenti a mellékvesék működését, ami az adrenalinszint növekedését és magnéziumveszteséget okoz.
 6. A legtöbb gyógyszer magnéziumcsökkenést okoz; ez különösen igaz a fluoratomokat tartalmazó gyógyszerekre, mint a Lipitor, Prozac és Ciprofloxacin.
 7. A műtrágyák nem pótolják a szükséges ásványi anyagokat, de magas foszfor-, kálium- és nitrogéntartalmuk van. A felesleges kálium és foszfor elsősorban a növényekbe szívódik fel, ami gátolja a magnézium felszívódását.
 8. A vízben, fogászati eljárásokból származó, fogkrémben és gyógyszerekben található fluorid és fluor megköti a magnéziumot, így a szervezet számára hozzáférhetetlen. A magnézium-fluorid (MgF2), úgynevezett sellait, egy oldhatatlan vegyület és a csontokban és a porcokban a magnéziumot egy törékeny, instabil kristályos anyaggal helyettesíti.
 9. Az élelmiszer-feldolgozás és a főzés csökkenti a magnéziumtartalmat.
 10. Az olyan gyomirtó szerek, mint a Roundup, megkötik a talajban a magnéziumot, így az évtizedekig elérhetetlenné válik a növények számára.
 11. A peszticidek elpusztítják a férgeket és a baktériumokat, így elveszítik talajkezelési és ásványokra lebontó funkciójukat, ami azt jelenti, hogy a növények kevesebb ásványi anyagot szívnak fel.
 12. A bélbetegségek, beleértve az irritábilis bél szindrómát (IBS), a bélrendszeri szivárgást, a gluténre és a kazeinre való érzékenységet, a penészgombákat és a parazitákat, rontják a magnézium felszívódását.
 13. Az egészségtelen ételek, különösen az édes termékek kimerítik a magnéziumot. A májnak huszonhét magnéziumatomra van szüksége egy glükózmolekula feldolgozásához. A fruktóznak ötvenhat magnéziumatomra van szüksége.
 14. A magnéziummentes ételeket fogyasztó állatok húsa kevés magnéziumot tartalmaz.
 15. Az oxálsav (a rebarbarában, a spenótban és a mángoldban található) és a fitinsav (a gabonaszemekben és a szójában található) gátolja a magnézium felszívódását.
 16. Az alacsony káliumszint növelheti a magnézium vesékkel (vizelettel) történő kiválasztását.
 17. A magas fehérjetartalmú étrend csökkentheti a magnézium felszívódását és több magnéziumot igényel az emésztéshez és a felszívódáshoz.
 18. A gabona, különösen a rizs és a búza finomítása csökkenti azok magnéziumtartalmát.
 19. A fogyás, méregtelenítés vagy csak az egészség érdekében végzett szaunaterápia izzadással nagy ásványianyag-veszteséget okozhat, ami magnéziumhiányos tüneteket okoz.
 20. A mezőgazdasági területeken szánalmasan kimerült a magnézium.
 21. A talajerózió megkönnyíti a talaj kimosódását heves esőzés vagy öntözés hatására, ami ásványi anyagok, köztük magnézium elvesztéséhez vezet.
 22. Bármilyen stressz vagy trauma – fizikai, mentális, érzelmi, szennyezett környezet – magnéziumhiányt okozhat.
 23. A stressz okozta gyomorsavhiány csökkenti a magnézium felszívódását.
 24. A teában található tanninok megkötik az ásványi anyagokat, beleértve a magnéziumot is.
 25. A transz-zsírsavak (egészségtelen zsírok) és az ásványianyag-hiány megváltoztatja a sejtfal integritását, így a sejtfalak áthatolhatatlanabbak, ami befolyásolja a receptorok működését és megakadályozza a tápanyagok sejtekbe történő áramlását vagy onnan történő kiáramlását.
 26. A vízlágyítás csökkenti a magnéziumot.

Az Ön „égési” sebessége minden további stresszorral növekszik. A megfelelő mennyiségű magnézium beviteléhez ismernie kell a szervezetét. És érdemes nagy mértékben felszívódó magnéziumot használnia, különben pénzt és időt pazarol.

Aloha,
Dr. Carolyn Dean

Figyelmeztetés!
Ezek a weboldalak csak tájékoztató jellegűek és nem helyettesítik az orvosi tanácsadást.
Kategóriák

Gyors navigáció
A felelősség elhárítása!
Nem kezelünk, nem diagnosztizálunk, nem gyógyítunk és nem is próbáljuk megelőzni a betegségeket és a vásárlók semmilyen tanácsa és állítása, akik értékelést hagytak a számunkra, semmi esetben sem jelez egészségügyi eredményt a termékeink használatának köszönhetően. Az eredmények eltérőek lesznek. Az ezen az oldalon található egyetlen kijelentés sem helyettesíti az orvosi tanácsadást, megelőzést és kezelést.

Picomineral.hu

ReMineralizálódjon! Nagy mértékben felszívódó ásványi anyagok Carolyn Dean doktornőtől - RnA ReSet

Hírek