A magnéziumhiány a D-vitamint hatástalanná teszi

A magnéziumhiány a D-vitamint hatástalanná teszi

Egy érdekes cikk arról, hogy mindennek egyensúlyban kell lennie – a tablettákban lévő D-vitamin önmagában nem feltétlenül jelenti az egészség javulását, éppen ellenkezőleg. Az Amerikai Oszteopata Egyesület megállapította, hogy az amerikai lakosság 50%-ának magnéziumhiánya van, ami azt jelenti, hogy nem tudják hasznosítani a D-vitamint.

Elvileg a D-vitamin nem metabolizálható inaktív formából aktív formává megfelelő mennyiségű magnézium nélkül. Tehát mindenki kaphat bizonyos mennyiségű inaktív D-vitamint – ami történetesen egy vérvizsgálat, amit az orvosok végeznek –, de ha nincs elég magnéziuma, nem lesz belőle aktív D-vitamin. A kutatás másik érdekessége, hogy a D-vitamin-kiegészítők növelhetik az Ön kalcium- és foszfátszintjét, de még mindig hiányzik az aktív D-vitamin. Ez hozzájárul az érrendszeri meszesedés problémájához, amely állítólag akkor fordul elő, ha az Ön magnéziumszintje nem elég magas.

A tanulmány társszerzője szerint: „Az emberek D-vitamin-kiegészítőket szednek, de nem tudatosítják, hogyan metabolizálódik. Magnézium nélkül a D-vitamin nem igazán hasznos vagy biztonságos.“

me a forgatókönyv, amelyről a Magnézium csodája – The Magnesium Miracle (2017) című könyvben írok: „Nagyon jól érezte magát, amikor magnéziumot szedett, majd elkezdett nagy adag D-vitamint szedni, és azt tapasztalja, hogy ismét a magnéziumhiány tüneteit észleli. A magnézium 8 kémiai reakcióban vesz részt, amelyek szükségesek ahhoz, hogy a D-vitamin tárolási formájából aktív formává alakuljon át. Ez azt jelenti, hogy ha az allopátiás orvosok által javasolt rendkívül nagy adagokat szedi, magnéziumhiányba eshet, és nem tudja, miért. Ezért nem javaslok 1000-2000 IU D3-vitaminnál többet naponta. És soha ne szedjen D-vitamint magnézium nélkül.“

Az eddigi szakirodalomból tudjuk, hogy az alacsony D-vitamin szint növeli a mortalitás és morbiditás kockázatát, a magnézium pedig döntő szerepet játszik a D-vitamin anyagcseréjében. E két tényt összefoglalva a tudósok egy 2015-ös tanulmányban azt vizsgálták, hogy a magnéziumbevitel módosítja-e a D3 koncentrációt a 25 (OH) szérumban és annak összefüggését a középkorú és idősebb férfiak mortalitásával. A tanulmányban 1892, 42-60 év közötti férfi vett részt, akiknél nem volt szív- és érrendszeri betegség vagy rák. Arra a következtetésre jutottak, hogy a 25 (OH) D3 alacsony szérumkoncentrációja a halálozás fokozott kockázatával jár együtt, különösen azoknál az embereknél, akiknél alacsonyabb a magnéziumbevitel."

Az optimális egyensúly és az egészséges csontozat érdekében ajánlom a ReMag®, ReMyte® és ReCalcia® készítményekben található ásványi anyagokat (ha 600 mg-nál kevesebb kalciumot visz be az étrendjével) és a Blue Ice Royal halolajat vajzsírral, amely A-, D-, K2-vitaminokat és omega-3 zsírsavakat biztosít.

Aloha,
Dr. Carolyn Dean

Figyelmeztetés!
Ezek a weboldalak csak tájékoztató jellegűek és nem helyettesítik az orvosi tanácsadást.
Kategóriák

Gyors navigáció
A felelősség elhárítása!
Nem kezelünk, nem diagnosztizálunk, nem gyógyítunk és nem is próbáljuk megelőzni a betegségeket és a vásárlók semmilyen tanácsa és állítása, akik értékelést hagytak a számunkra, semmi esetben sem jelez egészségügyi eredményt a termékeink használatának köszönhetően. Az eredmények eltérőek lesznek. Az ezen az oldalon található egyetlen kijelentés sem helyettesíti az orvosi tanácsadást, megelőzést és kezelést.

Picomineral.hu

ReMineralizálódjon! Nagy mértékben felszívódó ásványi anyagok Carolyn Dean doktornőtől - RnA ReSet

Hírek