A magnézium, mint a koleszterin elleni természetes gyógyszer

A magnézium, mint a koleszterin elleni természetes gyógyszer

Rengeteg ember szed gyógyszert a magas koleszterinszintre. Kiválthatók ezek a gyógyszerek bármilyen természetes úton? Valószínűleg jól sejti, hogy igen. A sztatinok olyan hatékony gyógyszerek csoportja, amelyek blokkolják a májban a koleszterintermelésben szerepet játszó specifikus enzimet. Ha ez az enzim blokkolva van, a koleszterinszint csökken. Ez az enzim azonban sokkal többet tesz a szervezetben, mint a koleszterin termelése, így ha a sztatinok elnyomják, annak messzemenő következményei vannak.

Az egyik fő mellékhatás, amelyet az orvos elismer, a megnövekedett májenzimek és a károsodott májfunkció. Ha sztatinokat szed, rendszeresen vérvizsgálatnak kell alávetnie magát, hogy észrevegye a májkárosodást. A sztatinok abbahagyása általában megoldja ezt a problémát májkárosodás esetén.

Egy másik megerősített mellékhatás a sztatin myopathia - egy olyan állapot, amely károsítja az izmokat és teljesen összefügg a sztatinbevitellel. A sztatinhasználók akár 20 százaléka izomfájdalomtól és gyengeségtől szenvedhet. A gyógyszergyárak azonban a sztatinok által okozott izomkárosodásnak, az úgynevezett rabdomiolízisnek, csak 0,1%-os előfordulásáról számolnak be, és ezért elmondhatják, hogy az izomtünetek ritkák. Minden ötödik embert figyelmen kívül hagynak, akik sztatinkezelésen vesznek részt és általában további gyógyszereket kapnak a sztatinok mellékhatásainak elviselésére.

A testben minden metabolikus tevékenység az enzimektől függ.

Például a koleszterintermeléshez egy specifikus enzimre van szükség, amelyet HMG-CoA reduktáznak neveznek. Mint kiderült, a magnézium lelassítja ezt az enzimatikus reakciót, ha elegendő koleszterin van jelen, és felgyorsítja, ha többre van szükségünk. A HMG-CoA reduktáz ugyanaz az enzim, amelyet a sztatin típusú gyógyszerek céloznak meg és gátolnak. A mechanizmusok szinte azonosak, a magnézium azonban egy természetes mód, amellyel a szervezet a koleszterinszint ellenőrzésére és kiegyensúlyozására fejlődött ki, míg a sztatin típusú gyógyszereket az egész folyamat lerombolására használják.

Ha elegendő magnézium van jelen a testben, a koleszterin az alapvető funkciókra – a hormontermelésre és a membrán fenntartásra – korlátozódik, és nem termelődik túlzottan. Ne feledje, hogy a szervezetben a legtöbb koleszterin a májban termelődik, így ha nincs rá szükség, akkor a test nem fogja előállítani – de ez a mechanizmus attól függ, hogy elegendő magnéziummal rendelkezik-e.

A népesség koleszterinszintje csak a jelenlegi körülményeink között nőtt magnéziumhiányos, alajban történő élelmiszertermesztés, a feldolgozott élelmiszerekben található kevés magnézium, valamint magnézium-kiegészítés nélküli, kalciumban gazdag élelmiszerek túlzott bevitele miatt. Ha nincs elegendő magnézium a koleszterin-módosító enzim aktivitásának csökkentésére, szervezetünk a szükségesnél több koleszterint kénytelen termelni.

Dr. Carolyn Dean

Figyelmeztetés!
Ezek a weboldalak csak tájékoztató jellegűek és nem helyettesítik az orvosi tanácsadást.
Kategóriák

Gyors navigáció
A felelősség elhárítása!
Nem kezelünk, nem diagnosztizálunk, nem gyógyítunk és nem is próbáljuk megelőzni a betegségeket és a vásárlók semmilyen tanácsa és állítása, akik értékelést hagytak a számunkra, semmi esetben sem jelez egészségügyi eredményt a termékeink használatának köszönhetően. Az eredmények eltérőek lesznek. Az ezen az oldalon található egyetlen kijelentés sem helyettesíti az orvosi tanácsadást, megelőzést és kezelést.

Picomineral.hu

ReMineralizálódjon! Nagy mértékben felszívódó ásványi anyagok Carolyn Dean doktornőtől - RnA ReSet

Hírek