Magnéziumhiány az agyban

Magnéziumhiány az agyban

A magnéziumbevitel növelése jó stratégia lehet a kognitív képességek fejlesztéséhez. Ez a felfedezés egy nagy kutatásból és spekulációból származik, miszerint az elégtelen magnéziumszint megzavarhatná a kognitív funkciókat, ami az emlékezet gyorsabb romlásához vezetne az idősebb embereknél.

Ez nem minden! A kutatás most megállapította, hogy a magnéziumhiány számos egészségügyi problémához járulhat hozzá az agyban, mint például a depresszió, szorongás, Alzheimer-kór, álmatlanság, migrén és Parkinson-kór. A magnéziumszakértő, Dr. Carolyn Dean egy meggyőző kutatással és 600 orvosi és tudományos hivatkozással állt elő a The Magnesium Miracle 2017 Edition folyóirat legújabb kiadásában, melyek közül sok közvetlenül a központi idegrendszer funkciójára utal.

A magnéziumnak az agy és az észlelés funkciójában játszott szerepét idéző következő részleteket a Magnesium Miracle, 2017 kiadásából vettük át:

Agyvérzés

Az USA népessége, amely magnéziumhiányban szenved, az agyvérzés nagyobb kockázatának van kitéve, az agyvérzést követő súlyos komplikációkkal. Ez lehet a fejsérülés utáni nehéz felépülés és a fokozódó neurológiai károsodások. A magnéziumhiány növelheti a neurotoxinok károsodását, amelyet a légkörünkben, élelmiszereinkben és vizünkben található vegyszerek hatalmas mennyisége okoz.

Agytrauma

A magasabb magnéziumszint kapcsolatban áll a jobb felépüléssel és a magnézium jobb gyógyító eredményt ér el. A magnézium-szulfát jelentősen csökkenti az agyödémát agysérülés után és a súlyos TBI-ben szenvedő betegek kezelésére használják, nemkívánatos hatások nélkül. Ez egy kulcsfontosságú információ, amelyet át kellene adnia az orvosának, ha a gyermeke fejsérülést szenved vagy bármelyik családtagja közúti baleset részese volt. A jó idegsebészek magnéziumot adnak minden betegüknek.

A diuretikumok dehidratálják az agyat

Az esettanulmány egy idősebb nőt ír le, akinek a szérum-magnéziuma kimerült a diuretikum miatt, amelyet a magas vérnyomására szed. Kórházba került súlyos gyengeség miatt és paranoid téveszmékkel járó nyilvánvaló pszichózis bontakozott ki nála. A magnézium nagy intravénás adagjai után a tünetei 24 órán belül megszűntek. A tünetei azonban visszatértek, ugyanis továbbra is diuretikumot szed. Az embereknek, akiknek diuretikumokat írtak elő, meg kellene egyezniük az orvosukkal naponta legkevesebb 600 mg kiegészítő magnézium szedésében, osztott adagokban. Ezzel a módszerrel elkerülhető a diuretikumok számos mellékhatása.

Öregedés

A francia magnéziumkutató, Dr. Pierre Delbet, aki a 20. század elején praktizált, meg volt róla győződve, hogy az öregedő test szövetei háromszor annyi kalciummal rendelkeznek, mint magnéziummal. Tudta, hogy a kalcium kicsapódik a szövetekbe, amelyek magnéziumhiányosak. Figyelemmel kísérte a kalciumtöbblet toxicitását a herékben, agyban és más szövetekben és szinte már egy évszázaddal ezelőtt azt állította, hogy a magnéziumhiány szerepet játszik a szenilitásban.

Emlékezet

A magnéziumot memóriastimulánssá kellene előléptetni. Konkrétan a tanuláshoz fontos agyi receptorok és az emlékezet függnek a magnéziumtól. A kutatók úgy írják le a magnéziumot, mint a cerebrospinális folyadék abszolút nélkülözhetetlen részét ahhoz, hogy a memóriareceptorok aktívak maradjanak. A kifejezés, amelyet erre az aktivitásra, interaktivitásra és változékonyságra használnak, a plaszticitás.

Félelem

Egy tudós megállapította, hogy "Ahogy azt az elméletünkben megjósoltuk, a magnéziumkoncentráció növelése és a háttérzaj szintjének csökkentése a plaszticitás legnagyobb mértékű növekedéséhez vezetett, amit valaha is leírtak a tudományos irodalomban." Angolul ez a kijelentés egyszerűen azt jelenti, hogy a magnézium csökkenti a félelemre adott fizikai reakciót, ami csak jó dolog lehet!

A telomerek kezelése

A telomer a kromoszómák nélkülözhetetlen része, amelyek befolyásolják sejtjeink korát. A telomerek lezárók a kromoszómák végein, amelyek védik őket a felbomlástól vagy a más kromoszómához való kapcsolódástól. Az öregedés jelenlegi kutatása szorosan összefügg a telomerekkel. Nem kellene meglepetést okoznia, hogy a magnézium telomerbe van szorosan csomagolva. De a valódi sokk az, hogy milyen kevés kutató összpontosít a magnézium csodájára a telomereknek felbomlástól való védelmében. Ehelyett gyógyszereket keresnek vagy drága kiegészítőket terveznek a telomerek megmentésére – figyelmen kívül hagyják a megoldást, amely közvetlenül a szemük előtt van.

Alzheimer-kór és Parkinson-kór

Létezik rá bizonyíték, hogy a magnéziumhiány kiválthatja vagy súlyosbíthatja az Alzheimer-kórt és a Parkinson-kórt. Ezek az állapotok a szívbetegségek neurológiai ekvivalensei. Elvégre, a szív és az agy excitációs szövetek, amelyek elektromos energiát adnak ki és mindkettőnek magnéziumra van szüksége. A szinapszisok plaszticitásának fenntartásáért nélkülözhetetlen a megfelelő magnéziumszint. A magnézium szükséges az agysejtekben található enzimek százai számára, amelyek az emlékezetet és a sejtfunkciókat irányítják.

Az alacsony magnéziumszint nem diagnosztizálható csak laboratóriumi vizsgálatokkal, figyelmeztet Dr. Carolyn Dean. A magnézium leggyakoribb vizsgálata, a magnézium teszt a szérumban, nem a magnézium pontos visszatükröződése az Ön szöveteiben. Ha csak a vérvizsgálatokra támaszkodik és nem a tünetekre, ez helytelen diagnózishoz vezethet. Ha a magnéziumhiány tüneteit észleli, ajánljuk a ReMag® készítmény napi adagolását.

MINDEN magnézium átjut a vér-agy gáton, tehát a nagy mértékben felszívódó, koncentrált magnézium beszerzése, amelynek nincs hashajtó hatása, a leghatékonyabb módszere a telítettségi szint elérésének, és a ReMag® ezt jobban csinálja, mint bármelyik tabletta vagy por a piacon.

Dr. Carolyn Dean

Figyelmeztetés!
Ezek a weboldalak csak tájékoztató jellegűek és nem helyettesítik az orvosi tanácsadást.
Kategóriák

Gyors navigáció
A felelősség elhárítása!
Nem kezelünk, nem diagnosztizálunk, nem gyógyítunk és nem is próbáljuk megelőzni a betegségeket és a vásárlók semmilyen tanácsa és állítása, akik értékelést hagytak a számunkra, semmi esetben sem jelez egészségügyi eredményt a termékeink használatának köszönhetően. Az eredmények eltérőek lesznek. Az ezen az oldalon található egyetlen kijelentés sem helyettesíti az orvosi tanácsadást, megelőzést és kezelést.

Picomineral.hu

ReMineralizálódjon! Nagy mértékben felszívódó ásványi anyagok Carolyn Dean doktornőtől - RnA ReSet

Hírek