Magnézium és idegfájdalmak

Magnézium és idegfájdalmak

Annak megállapításához, hogy a magnézium szedése hatásos-e az idegekre, először is segít a magnézium és az idegműködés közötti kapcsolat megértése.

A magnézium funkciója és az idegek

A tanulmányok azt mutatják, hogy a magnézium és a kalcium szorosan összefügg. Bár nélkülözhetetlenek a csontok egészségéhez, az idegrendszer működésében is szerepet játszanak.

A magnézium és a kalcium pozitív töltésű részecskék maradnak, de amikor érintkezésbe kerülnek negatív töltésű részecskékkel, elektromos áramot hoznak létre. Az idegszövetben lévő zsírsavak negatív töltésűek, ezért a magnéziumszintet folyamatosan pótolni kell a megfelelő idegáram fenntartásához.

A tanulmányok összefüggést mutatnak a magnézium és a paraszimpatikus idegrendszer között. Úgy tűnik, hogy a magnézium elősegíti a pihentető alvást és a nyugalom érzését Természetes relaxációs tulajdonságai miatt a magnéziumot gyakran ajánlják alvászavarokkal küzdő betegeknek.

Ezenkívül lehetséges, hogy a magnézium-kiegészítők elősegítik az ülőideg regenerálódását és csökkentik a gyulladásos reakciókat. A magnéziumban gazdag étrend fokozta az idegek regenerálódását és javította a neurológiai felépülést az ülőideg-sérült egereknél.

Nem ezek a tanulmányok az egyetlenek, amelyek azt mutatják, hogy a magnézium segíthet idegkárosodás esetén. Ha idegfájdalmaktól szenved, előnyös lehet a magnézium szedése általános kényelmének és jó közérzetének növelése érdekében.

A magnézium segít idegkárosodás esetén?

A magnézium több mint 300 enzimrendszerben játszik szerepet a szervezetben, beleértve az idegrendszert is. A fenti tanulmányok azt mutatják, hogy a magnézium elengedhetetlen az idegek közötti elektromos jelek generálásához, de úgy tűnik, hogy az előnyök sokkal mélyebben gyökereznek.

A Perifériás Neuropathia Alapítvány megállapította, hogy a magnézium segíthet a kemoterápiával összefüggő neuropátiában szenvedő betegeknek, amely állapot az agyon és a gerincvelőn kívüli idegek károsodásaként van meghatározva, ami fájdalmat, érzéketlenséget és gyengeséget okoz.

A Nutrients folyóiratban megjelent egy tanulmány is, amely megállapította, hogy a magasabb magnéziumszintű emberek kisebb valószínűséggel szenvednek neuropátiában. A magnézium előnyeinek megfigyelése neuropátiás betegeknél azt mutatja, hogy ez az ásványi anyag támogathatja az egészséges idegműködést.

A magnézium további előnyökkel jár az izomrángástól vagy -görcsöktől szenvedők számára. A magnézium hatékonyan javította ezeket az állapotokat idősebbeknél és terhes nőknél.

Hogyan juthatunk magnéziumhoz az idegfájdalmak enyhítésére?

Ha a magnézium legjobb formáját szeretné az idegfájdalmak kezelésére, akkor segít, ha az étrendjével kezdi.

Az étrend-kiegészítők hivatala azt javasolja, hogy a legjobb, ha az elfogyasztott ételekkel növeljük a magnéziumszintet. A legtöbb embernek napi 350 és 400 mg közötti mennyiséget javasolt fogyasztani. Ezt magnéziumban gazdag ételek fogyasztásával érheti el, például:

  • Diófélék
  • Spenót és más leveles zöldségek
  • Magvak
  • Fekete bab
  • Hajdina
  • Mogyoróvaj
  • Gabonafélék

Az egészséges idegrendszer támogatása érdekében fontolóra veheti egy magnézium-kiegészítő hozzáadását, amely segít kompenzálni a rossz étrendet vagy a jelenlegi életmódot. Bár számos lehetőség létezik, a megfelelő étrend-kiegészítő kiválasztása hatással van a magnéziummal elért általános eredményekre. Például a magnézium-oxid nem ideális kiegészítő az idegrendszer támogatására, és alkalmasabb más állapotok, például székrekedés enyhítésére.

Folyékony magnézium

A magnézium kiváló minőségű, jól oldódó formája a legjobb az izmok, az idegek számára és az idegfájdalmak ellen. Ide tartoznak a folyékony magnézium-kiegészítők, amelyek segítenek megkerülni a természetes emésztési folyamatok során bekövetkező bomlást. A folyékony forma pontosabb adagolást is lehetővé tesz, miközben továbbra is azonosítja személyes telítettségi szintjét.

Mellékhatások és kockázatok

Ha Ön magnéziumhiányban szenved, az RDA-nál (ajánlott napi bevitel) többet is hozzáadhat. Nincs határozott határérték, de egy tanulmány azt mutatja, hogy biztonságos lehet akár napi 1400 mg-ot is bevenni. Természetesen ezt először meg kell beszélnie orvosával.

A túlzott magnézium bevételének eredménye az idegfájdalomtól vagy idegkárosodástól szenvedők számára is látható. Például az előrehaladott cukorbetegeknél gyakoribbak a hasmenés tünetei a bélidegek károsodása miatt. Tanulmányok kimutatták a magnéziumkezelés jótékony hatásait kemoterápiás betegeknél, de a kiegészítő szedése egyes betegeknél fokozhatja a hányingert. Mindezek ellenére a legtöbb ember minimális mellékhatást tapasztal, és ha előfordulnak, ezek a hatások könnyen kezelhetők az adagolás módosításával.

Dr. Carolyn Dean

Figyelmeztetés!
Ezek a weboldalak csak tájékoztató jellegűek és nem helyettesítik az orvosi tanácsadást.
Kategóriák

Gyors navigáció
A felelősség elhárítása!
Nem kezelünk, nem diagnosztizálunk, nem gyógyítunk és nem is próbáljuk megelőzni a betegségeket és a vásárlók semmilyen tanácsa és állítása, akik értékelést hagytak a számunkra, semmi esetben sem jelez egészségügyi eredményt a termékeink használatának köszönhetően. Az eredmények eltérőek lesznek. Az ezen az oldalon található egyetlen kijelentés sem helyettesíti az orvosi tanácsadást, megelőzést és kezelést.

Picomineral.hu

ReMineralizálódjon! Nagy mértékben felszívódó ásványi anyagok Carolyn Dean doktornőtől - RnA ReSet

Hírek