Magas koleszterin kezelése

Magas koleszterin kezelése

A magas koleszterinszint a „rossz” koleszterin elfogadhatónál magasabb szintjét jelenti a szervezetben. A túl magas LDL-koleszterinszint – vagyis az alacsony sűrűségű lipoprotein koleszterin – szintje szív- és érrendszeri betegségekhez, valamint az artériák szűkületéhez és elmeszesedéséhez kapcsolódik, ami szívrohamhoz, anginához, szívkoszorúér-betegséghez és szélütéshez vezethet.

Biztonságosak a koleszterincsökkentő gyógyszerek?

Azoknak az embereknek, akiknél a szív- és érrendszeri betegségek (CVD) bármely formáját diagnosztizálták, vagy akiknek a kórtörténetében fennáll a szív- és érrendszeri betegségek kialakulásának kockázata, sztatinokat írhatnak fel.

Dr. Carolyn Dean azt állítja, hogy a sztatinok nem hosszabbítják meg a felhasználók életét, és veszélyesek lehetnek, mivel sok betegnél jelentkeznek mellékhatások. Dr. Dean olyan étrend- és étrend-kiegészítő protokollt javasol, amely magában foglalja a magnézium szedését sztatinok helyett a szív- és érrendszeri betegségek kockázatának megelőzése érdekében. A magnéziumot a természet sztatinjának nevezik, mert a koleszterint termelő enzimmel működik együtt, hogy egyensúlyban tartsa azt, ahelyett, hogy ezt az enzimet sztatinok zavarnák meg.

Az American Heart Association (AHA) jelentése a sztatinok biztonságosságáról

Az American Heart Association 2018 decemberében kiadott egy jelentést a sztatinok biztonságosságáról. Ez a jelentés arra a következtetésre jutott, hogy bár vannak kockázatok a sztatinok használatával kapcsolatban, a kezelés előnyei meghaladják ezeket a kockázatokat. A legtöbb olyan beteg esetében, akiknek sztatinokat ajánlanak, a csökkent kardiovaszkuláris kockázat meghaladja a biztonsági aggályokat. Kivéve, ha a mellékhatások közé tartozik az autoimmun nekrotizáló miozitisz, az újonnan diagnosztizált diabetes mellitus és a hemorrhagiás stroke, a sztatinok összes káros hatása gyorsan és egyszerűen visszafordítható a terápia abbahagyásával. Másrészt a szív- és érrendszeri betegségek ischaemiás stroke-ot okozhatnak, ami visszafordíthatatlan agy- vagy szívkárosodáshoz, sőt akár halálhoz is vezethet – írja a jelentés.

Koleszterin

A sztatinkezelés célja az LDL-koleszterin szintjének csökkentése szív- és érrendszeri betegségben szenvedő vagy a CVD kockázatának kitett betegeknél. Dr. Carolyn Dean szerint még mindig hiányoznak olyan tudományos információk, amelyek alátámasztják, hogy a koleszterin a szívbetegségek vagy más szív- és érrendszeri betegségek fő oka. A koleszterin nélkülözhetetlen a hormonok előállításához és az agysejtek lipidréteggel történő védelméhez, a koleszterint termelő enzim károsodása pedig a libidó elvesztéséhez és demenciához vezethet.

Becslések szerint jelenleg világszerte 200 millió vagy több ember használ sztatinokat. Ennek a 200 milliónak legalább 10%-a tapasztal mellékhatásokat. Egyes források becslése szerint ez a szám valójában megközelítheti a 30%-ot. Dr. Dean az AHA információinak potenciális megbízhatatlanságáról beszél, arra a tényre hivatkozva, hogy a négy szerző közül kettő erősen kötődik a gyógyszeriparhoz.

Magnézium

Dr. Carolyn Dean egyik legfontosabb ajánlása szerint azok a betegek, akiknél fennáll a szív- és érrendszeri betegségek kockázata, szedjenek magnézium-kiegészítőket a koleszterinszint csökkentésére, majd hagyják abba a sztatinok szedését.

A magnézium egy természetes sztatin, amely számos egészségügyi előnnyel jár, beleértve az egészséges koleszterinszint fenntartását. A koleszterin bizonyos szinten nélkülözhetetlen a hormonok és az agy szempontjából. Különböző típusú magnézium-kiegészítők szedhetők a koleszterinszint szabályozására, segítve a szervezetet az optimális koleszterinszint létrehozásában és fenntartásában. A magnézium-kiegészítők kezelhetik a magas koleszterinszintet azáltal, hogy gondoskodnak arról, hogy a szervezet megfelelően használja fel a koleszterint.

A sztatinok alternatívái

A magnézium-kiegészítők mellett számos alternatíva létezik a sztatinok szedésére, amelyek kipróbálhatók, hogy megakadályozzuk a rossz koleszterin felhalmozódását. Ezek közé tartozik az egészségesebb táplálkozás irányába történő változtatás, az egészséges testsúly megőrzése és a rendszeres testmozgás. Az alkoholfogyasztás abbahagyása vagy korlátozása és a dohányzásról való leszokás szintén segíthet az LDL-koleszterinszint csökkentésében.

Figyelmeztetés!
Ezek a weboldalak csak tájékoztató jellegűek és nem helyettesítik az orvosi tanácsadást.
Kategóriák

Gyors navigáció
A felelősség elhárítása!
Nem kezelünk, nem diagnosztizálunk, nem gyógyítunk és nem is próbáljuk megelőzni a betegségeket és a vásárlók semmilyen tanácsa és állítása, akik értékelést hagytak a számunkra, semmi esetben sem jelez egészségügyi eredményt a termékeink használatának köszönhetően. Az eredmények eltérőek lesznek. Az ezen az oldalon található egyetlen kijelentés sem helyettesíti az orvosi tanácsadást, megelőzést és kezelést.

Picomineral.hu

ReMineralizálódjon! Nagy mértékben felszívódó ásványi anyagok Carolyn Dean doktornőtől - RnA ReSet

Hírek