A magnézium és az ásványi anyagok elektrolitként működnek

A magnézium és az ásványi anyagok elektrolitként működnek

Carolyn Dean doktornő meséli: Az orvosi egyetemen választható tárgyként akupunktúrát tanultam. Elolvastam az összes egészségről szóló könyvet is, ami a kezembe került. Ennek az "alternatív" műveltségnek köszönhetően klinikámon gyakorolhattam akupunktúrát, gyógynövény-gyógyászatot, homeopátiát, táplálkozást, valamint vitamin- és ásványianyag-kiegészítőket írhattam fel.

Már az orvosi egyetem előtt mindent elolvastam a természetes egészségről, amit lehetett. Közel 50 évnyi tanulmányozás után meggyőződésem, hogy a magnézium és az ásványi anyagok pótlása a legértékesebb kezelési eszköz, amelyet használhat. Az ásványianyag-pótlás a gyakorlatban nagyon egyszerű, költséghatékony és egészségbarát.

A magnézium és az ásványi anyagok funkciója

Az ásványi anyagok nemcsak a szervezet felépítéséhez és működéséhez nélkülözhetetlen építőelemeket adják, hanem az összes sejt között előforduló elektromos vezetőképességhez is szükségesek. Az ásványok által küldött elektromos vagy energetikai üzenet nagyon kis mennyiségű ásványból áll, de hatása óriási. Az idegrendszer elektromos energiát használ az üzenetek (idegimpulzusok) továbbítására egyik sejtből a másikba. Az izmok hasonlóképpen aktiválódnak, hogy mindenféle mozgást létrehozzanak – kicsit és nagyot egyaránt.

Dr. Roderick MacKinnon, a Rockefeller Egyetem munkatársa szerint az elektromos jelek számos szerepet töltenek be a szervezetben. Szabályozzák a szívfrekvenciát, szabályozzák a hormonokat és információt továbbítanak egyik sejtből a másikba az idegrendszerben és a mozgásszervi rendszerben (az izom- és csontrendszerben). A végeredmény az izommozgás, az idegek aktiválódása, a mirigyszekréció, a kiválasztás, a hőmérséklet szabályozása, sőt a gondolkodás is.

Az emberi szervezetben a fő elektrolitok a nátrium, klorid, magnézium, kálium és a kalcium.

Ionszivattyúk

Az elektromos energia a testben nagyon is valóságos. Számos orvosi műszerrel, például EKG-val vagy EEG-vel mérhető. Ezek a mérések azoknak a sejteknek köszönhetően lehetségesek, amelyek ún. "membránpotenciállal" rendelkeznek, amely az elektromos feszültségbeli különbség a sejt belső és külső része között. Ennek a potenciálnak a mennyisége 70 és 90 millivolt között van. A sejtmembrán kettős zsír- és fehérjeréteg. A zsírok elszigetelik a membránt, a fehérjék pedig ioncsatornákat képeznek az ionok sejtbe és onnan történő szállítására. Az ionszivattyúk és az ioncsatornák a membránban akkumulátorok és rezisztorok készletében vannak elrendezve, amelyek feszültségkülönbséget hoznak létre a membrán két oldala között.

Mely tünetek az ásványianyag-egyensúlyhiány kísérői?

 • Szorongás
 • Vérnyomásváltozások
 • Krónikus fáradtság
 • Szédülés, különösen hirtelen felkeléskor
 • Az étvágy vagy a testsúly megváltozása
 • Zavartság és koncentrációs nehézség
 • Fejfájás
 • Izomgyengeség, fájdalom vagy izomrángások
 • Extrém szomjúság
 • Álmatlanság
 • Láz
 • Palpitáció (heves szívdobogás) vagy szabálytalan szívverés
 • Emésztési problémák, például hasmenés vagy székrekedés
 • Ízületi fájdalom vagy zsibbadás

Ha magnézium- vagy ásványianyag-hiányra gyanakszik, a kétpontos megközelítés a legjobb eljárás. Az első a hidratálás - egy liter víz fél teáskanál sóval minden 30 kg testsúlyhoz. A második az ásványi anyagok pótlása és egy hosszú távú, fenntartható remineralizációs terv.

Aloha,
Dr. Carolyn Dean

Figyelmeztetés!
Ezek a weboldalak csak tájékoztató jellegűek és nem helyettesítik az orvosi tanácsadást.
Kategóriák

Gyors navigáció
A felelősség elhárítása!
Nem kezelünk, nem diagnosztizálunk, nem gyógyítunk és nem is próbáljuk megelőzni a betegségeket és a vásárlók semmilyen tanácsa és állítása, akik értékelést hagytak a számunkra, semmi esetben sem jelez egészségügyi eredményt a termékeink használatának köszönhetően. Az eredmények eltérőek lesznek. Az ezen az oldalon található egyetlen kijelentés sem helyettesíti az orvosi tanácsadást, megelőzést és kezelést.

Picomineral.hu

ReMineralizálódjon! Nagy mértékben felszívódó ásványi anyagok Carolyn Dean doktornőtől - RnA ReSet

Hírek