Pajzsmirigyhormonok, mellékvesék, inzulin és nemi hormonok – minden, amit tudnia kell

Pajzsmirigyhormonok, mellékvesék, inzulin és nemi hormonok – minden, amit tudnia kell

Dr. Carolyn Dean véleménye a hormonegyensúlyról. Nincs szükség semmiféle csodatablettára, gyógynövényekre vagy hormonterápiára, csak megfelelő étrendre, életmódra és elegendő ásványi anyagra és vitaminra.

Pajzsmirigyhormonok, mellékvesék, inzulin és nemi hormonok – minden, amit tudnia kell

A hormonrendszer hatalmas, de témánk szempontjából a mellékvesék, a pajzsmirigy és a hasnyálmirigy által szabályozott rendszerekre koncentrálunk.

Hormonok

A hormonok kémiai hírvivők, amelyek a véráramon keresztül eljutnak a szövetekbe és szervekbe, hogy segítsék munkájukat. Megmondják az Ön testének, hogy mit, mikor és milyen hosszan tegyen. A hormonok lassan, hosszú távon működnek, és számos folyamatot befolyásolnak, beleértve a csontnövekedést, az anyagcserét, a hangulatot, a szexuális funkciót és a szaporodást. Ha hormonjai megfelelően kiegyensúlyozottak, akkor Önnek stabil sejtkörnyezete van, amelyben működni fog, de az egyensúlyhiány megzavarhatja az egész rendszert.

Ami a pajzsmirigy, a mellékvesék és a hasnyálmirigy tengelyét illeti, a természetgyógyászat szakértői között folyamatos vita folyik arról, hogy mi áll az első helyen és mit kell először kezelni. Dr. Deannek megvan erről a maga véleménye – a nagy hormonzavarok fő oka az ásványi anyagok hiányában és a kandidózis (élesztőgombák) támadásában rejlik.

Gondoljon csak bele egy percre – ha pajzsmirigyproblémái, mellékvese-fáradtsága, hormonális egyensúlyhiánya vagy inzulinrezisztenciája van, egyértelmű út áll Ön előtt a gyógyulás felé. Valószínű, hogy megfelelő remineralizációval a rendszere újra visszanyeri egyensúlyát és kiegyensúlyozottságát.

A pajzsmirigy és a mellékvesék egyensúlya

Az alternatív orvosok közösségében nagy a zűrzavar a pajzsmirigy és a mellékvesék között zajló hormonális egyensúlyzavarral kapcsolatos munkát illetően. Például sok népszerű és elismert orvos kijelenti:

„A legtöbb Hashimoto-szindrómás és pajzsmirigy-alulműködésben szenvedő betegnél súlygyarapodás, nyelőcső-reflux, tápanyaghiány, vérszegénység, lyukas bél, bélallergia és mellékvese-elégtelenség jelentkezik. Emésztési zavarok, tápanyag-felszívódási zavar, szorongás, krónikus fáradtság és allergiák is megfigyelhetők.

A hagyományos orvoslás az egyes testrendszereket csak külön kategóriaként tekinti és nem foglalkozik a pajzsmirigy pajzsmirigyhormon-termelő képességével, és nem ismeri el, hogy a Hashimoto több, mint pusztán hypothyreosis.“

Míg sok orvos egyetért abban, hogy a hormonális egyensúlyhiány leggyakoribb okai a helytelen táplálkozás, az intenzív érzelmi stressz, a krónikus gyulladás, valamint a vitamin- vagy ásványianyag-hiány, általában nem próbálják feltenni a következő kérdést: Milyen hiányosságok okoznak gyulladást és alulműködő pajzsmirigyet, ill. milyen táplálkozás okozza a problémát?

Hormonok és ásványi anyagok

Az ásványi anyagok hormontermelésben betöltött szerepének vizsgálata döntő lépés ezen egyensúlyhiányok megoldásában, amelyet Dr. Dean alaposan megvizsgált. Ha megértjük, hogy a hormonok kémiai hírvivők, akkor logikus, hogy ha maguk a kémiai hírvivők nem kapják meg az ásványi anyagok és vitaminok üzenetét, akkor nem tudják megfelelően ellátni a feladatukat.

A mellékvese fáradtságának kezelése nátriummal kezdődik, amely létfontosságú a mellékvese megfelelő működéséhez. Ha az Ön mellékveséi gyengék vagy legyengültek, akkor kimerültség, alacsony vérnyomás és krónikus stressz érzése jön létre, kombinált nátrium- és magnézium-depléció lép fel. Ha nátriumpótlás nélkül kezd el nagy adag magnéziumot szedni, még rosszabbul érezheti magát. Dr. Dean ¼ teáskanál tengeri sót ajánl minden liter ivóvízbe.

Táplálkozás és mellékvese

A mellékvesék számára a legjobb étrend az alacsony szénhidráttartalmú étrend, amely kizárja a cukrot, a búzát és a tejtermékeket, hogy csökkentse az egész test gyulladását, amelyet az élesztőgombák okoznak. A finomított cukrokkal, a magas gluténtartalmú búzával és a feldolgozott tejtermékekkel teli rossz táplálkozás támogatja az élesztőgombákat. A diéta, az antibiotikumok és az akut és krónikus érzelmi stressz okozta kortizol túlzott élesztőgomba növekedést okoz.

Az életciklus során az élesztőgombák 178 különböző toxint termelnek. Ezek a toxinok felszívódnak a véráramba és krónikus gyulladásos állapothoz vezetnek, amely ízületi gyulladást, krónikus fáradtságot és fájdalmat okozhat. A magnézium és a molibdén segít az élesztők toxinjainak méregtelenítésében. Az élesztőgombák egyes toxinja közvetlenül blokkolhatják a pajzsmirigy és esetleg a mellékvese működését is. A szervezet számára elérhető legjobb gyulladáscsökkentő szer a magnézium. Amikor a magnézium kimerül, a mellékvese-fáradtság tünetei változatlanok maradnak.

A mellékveséket a természetes élelmiszerekből származó C-vitamin-komplex, mint a Whole C ReSet és B-vitamin-komplex, mint a ReAline támogatja.

Kezelés pihenéssel

A mellékvese helyreállításának további fontos szempontja a stressz okával való szembenézés, annak eltávolítása és a pihenés. A túlterhelést a megfelelő pihenési és regenerációs formával lehet kompenzálni. Dr. Dean ezt "a gyógyító semmittevés fázisának" nevezi. Kérem, ne gondolja, hogy „keményen küzdhet a mellékvese-fáradtság ellen”. Ez a legrosszabb, amit tehet. Lehet, hogy 8-10 óra alvásra és ebéd utáni szunyókálásra lesz szüksége a teljes felépüléshez. Rendkívül fontos a mellékvesék gondozása, mivel ezek több mint 50 hormon termeléséért felelősek, amelyek elengedhetetlenek a szervezet megfelelő működéséhez.

Az extra alvás, pihenés, tengeri só és nagy adag magnézium segít enyhíteni a mellékvese fáradtságát. A ReMyte szintén támogatja a mellékveséket, valamint megoldja a hasnyálmirigy- és pajzsmirigy-problémákat. A saját hormontermelés további feltételei a megfelelően működő enzimrendszerek. És tudjuk, hogy sok biológiailag hozzáférhető magnéziumra van szükség az enzimrendszerek megfelelő működéséhez.

Hormonterápia

Egyes szakértők szerint Önnek DHEA-t és pregnenolont kell szednie a mellékvesék helyreállításához, de Dr. Deannek van néhány egyszerű javaslata. Ahelyett, hogy azonnal fejest ugranánk a hormonterápiába, a megfelelő építőelemeket használjuk a saját hormonok előállításához. Például a ReMag Lotion-ban lévő transzdermális magnézium stimulálja a DHEA receptorokat. A hormonok termeléséhez koleszterinre van szüksége, mint pl. pregnenolonra, jó zsírokra is szüksége van, például olívaolajra és kókuszolajra.

Az alulműködő pajzsmirigynek, mint a mellékvese fáradtságának egyik kiváltó okának megvan a maga listája az okokról, amelyek közé tartozik a pajzsmirigyreceptor-blokád az élesztőgomba-toxinok miatt. Tehát az alulműködő pajzsmirigy étrendje ugyanaz, mint a mellékvese fáradtság esetén – kerülje a cukrot, a búzát és a tejtermékeket, és indítsa el a szervezet remineralizálásának folyamatát. Az Ön pajzsmirigyének 9 ásványi anyagra van szüksége a pajzsmirigyhormon előállításához. Ezek mind megtalálhatók a ReMyte -ben: jód, szelén, magnézium, mangán, molibdén, bór, réz, króm és cink.

A nemi hormonokat az ásványi anyagok, valamint a megfelelő pajzsmirigy- és mellékveseműködés is támogatják. A DHEA transzdermális magnéziummal történő stimulálása serkenteni fogja az ösztrogén, a progeszteron és a tesztoszteron termelődését.

Ismét az inzulinrezisztencia

Végül egy kicsit az inzulinról. Az inzulint a hasnyálmirigy termeli és gyakran hallani, hogy egy rossz pajzsmirigy- és mellékvesefunkciójú ember inzulinrezisztenciában is szenved! A mellékvese stressz okozta krónikusan megemelkedett kortizolszint érzéketlenséget okoz az inzulinreceptorokkal szemben. Ez alapvetően azt jelenti, hogy amikor az inzulin a sejtreceptorokhoz kötődik, hogy lehetővé tegye a glükóz (vércukor) bejutását a sejtbe, előfordulhat, hogy a receptorok nem reagálnak, így cukor marad a véráramban. Ne feledje, hogy a felesleges cukor zsírrá alakul és főleg a has, a csípő és a comb környékén rakódik le.

Dr. Dean megoldása az ásványi és táplálkozási építőelemekre való alapos támaszkodás, amelyek egyensúlyba hozzák a hormonrendszereket. A magnézium és a ReMyte -ben található 12 ásványi anyag, köztük a cink, a szelén és a króm fontos szerepet játszanak az inzulintermelés és -egyensúly szabályozásában.

Figyelmeztetés!
Ezek a weboldalak csak tájékoztató jellegűek és nem helyettesítik az orvosi tanácsadást.
Kategóriák

Gyors navigáció
A felelősség elhárítása!
Nem kezelünk, nem diagnosztizálunk, nem gyógyítunk és nem is próbáljuk megelőzni a betegségeket és a vásárlók semmilyen tanácsa és állítása, akik értékelést hagytak a számunkra, semmi esetben sem jelez egészségügyi eredményt a termékeink használatának köszönhetően. Az eredmények eltérőek lesznek. Az ezen az oldalon található egyetlen kijelentés sem helyettesíti az orvosi tanácsadást, megelőzést és kezelést.

Picomineral.hu

ReMineralizálódjon! Nagy mértékben felszívódó ásványi anyagok Carolyn Dean doktornőtől - RnA ReSet

Hírek