Álmatlanság – a napközbeni magnéziumhiány éjszakai problémákat okozhat

Álmatlanság – a napközbeni magnéziumhiány éjszakai problémákat okozhat

Az alvást természetesnek vesszük – amíg nincs vele gondunk! Az elalvás képtelensége vagy a gyakori ébredés éjszaka az álmatlanság jele.

Mivel a különböző embereknek különböző mennyiségű alvásra van szükségük, az álmatlanságot az alvás minősége és az alvás utáni közérzet határozza meg – nem az alvásórák száma vagy az elalvás gyorsasága. Még ha nyolc órát tölt is az ágyban, ha napközben álmosnak és fáradtnak érzi magát, álmatlansága lehet.

Magnéziumhiány, mint az álmatlanság oka

Az álmatlanságnak számtalan oka van és ezek közül sokat a magnéziumhiány okoz. Valójában a legtöbb ember az összes elérhető magnéziumot vagy az étrendből kapott magnéziumot elfogyasztja egy stresszes nap során. Aztán éjszaka, amikor a szervezetnek több magnéziumra van szüksége az alapvető biológiai funkciók ellátásához, a szervezet ébren marad és nyugtalan, mert több magnéziumra van szüksége az alváshoz.

Az álmatlanság valójában az egyik első tünet, amelyet magnéziumpótlással lehet enyhíteni. Még a jól alvó emberek is mélyebb és kielégítőbb alvásról számolnak be, amikor magnéziummal látják el szervezetüket. A rendszeres magnéziumfogyasztók köreiben azt mondják, hogy ez az ásványi anyag olyan hatásos, hogy ha valaki panaszkodik, hogy a magnézium nem segít elaludni, akkor növelnie kell az adagot.

Mi "lopja" a magnéziumunkat?

A magnézium "tolvajoknak" és az álmatlanság okainak hosszú listája van, amelyek kölcsönösen összefonódnak – számos gyógyszer, koffein, alkohol, szívbetegség, szívdobogásérzés, éjszakai kortizol növekedés, RLS (nyugtalan láb szindróma), fájdalom, hormonális eltolódások, félelem, stressz, szorongás, gyomorégés, székrekedés, depresszió, demencia, ADHD, ízületi gyulladás és rossz regeneráció.

Hogyan működik a magnézium?

Számos alvásvizsgálat igazolja a magnézium-kiegészítés hatékonyságát. Mivel az orvosokat elárasztják a gyógyszerértékesítők, nem kell időt vesztegetniük a hatékony magnéziumpótlásról szóló publikált kutatások olvasására. Így pácienseik nagyobb valószínűséggel kapnak gyógyszert, mint egy hatékony, jól felszívódó magnéziumkészítményt, amely enyhítené álmatlanságukat. Ha az orvos magnéziumkészítményt javasol, a magnézium-oxidra utal, amely részben hatásos lehet, de általában rendkívüli hashajtóként hat és a beteg gyakran abbahagyja a kezelést. Szerencsére a ReMag magnézium használata megoldja ezt a problémát!

Hogyan segít a magnézium az alvásban? A nyugtalan és feszült izmok megakadályozzák a mély alvást. Az izmok feszültsége nagyon éberré és ingerültté tesz. Ebben az állapotban bármilyen zaj vagy akár aktív álom felébreszti Önt. A magnézium ellazítja a feszült, görcsös izmokat, így Ön mélyebben alhat.

A mély alvásnak számos más mechanizmusa is létezik, amelyekhez a szervezetnek magnéziumra van szüksége:

A GABA egy fő gátló neurotranszmitter a központi idegrendszerben, ezért a GABA receptorok aktiválása elmélyíti az alvást. A magnézium fokozza a GABA hatását.

A magnéziummal és alvással kapcsolatos kutatások azt mutatják, hogy a magnézium-kiegészítés visszafordíthatja az életkorral összefüggő neuroendokrin és alvási EEG változásokat.

A magnézium-kiegészítés javítja a magnéziumhiány és a gyulladásos stressz tüneteit az idősebb (ötvenegy év feletti) felnőtteknél, akik rosszul alszanak.

A magnézium csökkenti a szívritmus-választ a szimpatikus idegi stimulációra, a testmozgásra és az alvásproblémákra.

Két tanulmány kimutatta, hogy a krónikus alváshiány csökkenti az intracelluláris magnéziumot, növeli a pulzusszámot és növeli a plazma katekolaminok szintjét.

További vizsgálatok kimutatták, hogy az étrendi magnéziumhiány csökkenti a melatonint a plazmában a patkányoknál.

Dr. Carolyn Dean

Figyelmeztetés!
Ezek a weboldalak csak tájékoztató jellegűek és nem helyettesítik az orvosi tanácsadást.
Kategóriák

Gyors navigáció
A felelősség elhárítása!
Nem kezelünk, nem diagnosztizálunk, nem gyógyítunk és nem is próbáljuk megelőzni a betegségeket és a vásárlók semmilyen tanácsa és állítása, akik értékelést hagytak a számunkra, semmi esetben sem jelez egészségügyi eredményt a termékeink használatának köszönhetően. Az eredmények eltérőek lesznek. Az ezen az oldalon található egyetlen kijelentés sem helyettesíti az orvosi tanácsadást, megelőzést és kezelést.

Picomineral.hu

ReMineralizálódjon! Nagy mértékben felszívódó ásványi anyagok Carolyn Dean doktornőtől - RnA ReSet

Hírek