A magnéziummal kapcsolatos gyakori kérdések

A magnéziummal kapcsolatos gyakori kérdések

A magnézium-kiegészítés minden egyén számára előnyös lehet. A magnéziumot általában biztonságosnak tartják és a test számos rendszere számára létfontosságú makrotápanyag.

Honnan tudhatom, hogy szükségem van-e magnézium-kiegészítőre?

Figyelembe véve, hogy az amerikaiak közel 75%-a nem kapja meg minden nap az ajánlott mennyiségű magnéziumot, mérlegelnie kellene annak lehetőségét, hogy esetleg nem kap eleget. A magnéziumhiány okai változóak, de sokan nem kapnak eleget ebből a létfontosságú ásványi anyagból az étrendjükön keresztül.

Ha hosszú ideig nem jut elegendő magnéziumhoz, az hypomagnesemia kialakulásához vezethet, amely néhány krónikus betegséggel, köztük cukorbetegséggel, csontritkulással és cöliákiával jár együtt.

Az egyetlen módja annak, hogy megtudja, hogy Ön magnéziumhiányos-e, a vérvizsgálat. A legtöbb ember azonban meg tudja állapítani, hogy elegendő magnéziummal rendelkezik-e, a tünetei értékelése alapján.

Ha az alábbi betegségekben szenved, magnéziumhiánya lehet:

 • Izomgörcsök/rángások
 • Depresszió
 • Migrén
 • Álmatlanság
 • Szorongás
 • Csontritkulás
 • Izomgyengeség
 • Fáradtság
 • Asztma
 • Magas vérnyomás
 • Szabálytalan szívverés

Bár ezeknek a tüneteknek a többsége lehet, hogy nem több mindennapi akadálynál, a szabálytalan szívritmus vagy aritmia súlyosabb szövődményekhez vezethet. Ez az állapot növeli a stroke vagy a szívelégtelenség esélyét, ezért fontos, hogy konzultáljon orvosával, ha ilyet tapasztal.

De először is, mi is pontosan a magnézium? Mivel ez az elem segít a teste minden sejtjének kialakításában, tudjuk, hogy nélkülözhetetlen az Ön jólétéhez. A szervezete folyamatosan dolgozik a magnéziumszint fenntartásán, ami könnyen kimerültséghez vezethet. Valójában a magnéziumot több mint háromszáz biokémiai reakcióban használják fel a szervezetben. Létfontosságú az idegműködéshez, az izomműködéshez, a szívritmus szabályozásához és az erős csontozat fenntartásához.

Dr. Carolyn Dean számos olyan betegséget és állapotot fedezett fel, amelyeket a magnéziumhiány okozhat, így jó esély van rá, hogy a magnéziumhiány az Ön egészségügyi problémáinak okozója is lehet.

Az általunk megosztott magnéziummal kapcsolatos tények közül megtudhatja, hogyan használja ezt a létfontosságú elemet teste egészségének helyreállítására. Megbeszéljük azt is, hogy a magnézium hogyan segíthet az alvásban, az izomgörcsök és a migrén leküzdésében és még sok másban. Végül jobban meg kellene értenie, mire képes a magnézium, és hogy ez a megfelelő választás-e az Ön számára.

A magnézium segít az alvásban?

Ez az egyik leggyakrabban feltett kérdés a magnéziummal kapcsolatban, mivel a magnéziumhiány magas szintű stresszhez, ellazulási nehézségekhez és nagyobb szorongáshoz kapcsolódik, amelyek az emberek alvászavarainak fő okai. Egy kis tanulmányban 43 idősebb felnőttnél alkalmaztak magnéziumot az alváshoz. Azok közül, akik szedték a kiegészítőt, a legtöbben gyorsabban aludtak el és több időt töltöttek alvással.

Egy másik tanulmány kimutatta, hogy a nyugtalan láb szindróma kezelhető magnézium-kiegészítőkkel, ami egy másik oka annak, hogy egyes embereknek alvászavarai vannak. Úgy tűnik, hogy a megfelelő mennyiségű magnézium ellazulást vált ki, és segít az embereknek a természetes alvási ritmusok felhasználásában a jobb pihenés érdekében.

A magnézium segít izomgörcsök esetén?

A Harvard Health jelentése szerint görcsök léphetnek fel, ha az izmok nem tudnak ellazulni, amit magnézium hiány okozhat. Bár nem sok tanulmány készült a magnézium izomgörcsök kezelésére való alkalmazásáról, tudjuk, hogy ez az elem nélkülözhetetlen az izomösszehúzódások szabályozásához és azok ellazulásához. Ha a szervezetben egyensúlyhiány áll fenn, az izmok természetesen nehezebben működnének a tervek szerint, ami görcsökhöz vezetne.

Vannak, akik lábgörcsöktől szenvednek alvás közben, de a terhes nők és az idősek a legsebezhetőbbek. Mindkét helyzetben lehetséges, hogy a magnézium szedése enyhítheti az izomgörcsök fájdalmát és kényelmetlenségét.

Jót tesz a magnézium az agynak?

A magnézium alapvető szerepet játszik a neuromuszkuláris vezetésben és az idegátvitelben. A túlzott gerjesztéssel szembeni védelemhez is kapcsolódik, amely idegsejthalálhoz vezet. A legjobb egészségügyi szakértők úgy vélik, hogy a magnéziumhiány számos neurológiai zavarhoz vezethet.

Erős adatok állnak rendelkezésre arra vonatkozóan, hogy a magnézium szerepet játszik a depresszióban és a migrénben, valamint a stroke megelőzésében, a szorongás enyhítésében és a krónikus fájdalom csökkentésében. Mindazonáltal még folynak a tanulmányok annak megállapítására, hogy a magnézium agyműködésre történő bevétele hatékony-e más neurológiai állapotok, például Alzheimer-kór, Parkinson-kór és epilepszia kezelésében. Mivel tudjuk, hogy a magnézium mennyire fontos az agy számára, logikus, hogy a táplálékkiegészítők sok neurológiai probléma enyhítésében segítenek.

A magnézium segít migrén esetén?

A migrén egy további állapot, amely a magnéziumhiányhoz kapcsolódik. Egy tanulmány kimutatta, hogy a magnéziumszedés drámaian csökkentheti a migrénes fájdalmat. Ezenkívül a magnézium rendszeres szedése segíthet megállítani a rohamokat, különösen, ha a migrén a menstruációval függ össze.

A magnézium szedése migrén esetén biztonságosabb kezelési módszer, mint egyes vényköteles gyógyszerek, amelyek súlyos mellékhatásokat okozhatnak. Ha rendszeresen szenved ezektől a fejfájásoktól, lehetséges, hogy magnéziumhiánnyal küzd. Magnéziumban gazdag élelmiszerek hozzáadása az étrendjéhez és a ReMag® kiegészítő használata lehet éppen az, amire szüksége van.

A magnézium segíthet idegfájdalmak esetén?

A tanulmányok azt mutatják, hogy a magnézium létfontosságú a központi szenzibilizáció és a fájdalomra való túlérzékenység megelőzésében, mivel a feszültségfüggő NMDA receptorok között működik. A magnéziumot rendszeresen tanulmányozzák krónikus és akut fájdalomban szenvedő betegeknél és sok esetben hatékonynak bizonyult. Ez az elem nemcsak a fájdalmat enyhítheti, hanem a neuropátiás fájdalom, a posztherpetikus neuralgia, a kemoterápia által kiváltott perifériás neuropátia és a diabéteszes neuropátia esetén is előnyös.

Ezenkívül az idegfájdalmak kezelésére szolgáló magnézium jótékony hatással van a fejfájásra és a fájdalom kezelésének egyéb formáira. Ahogy több vizsgálatot végzünk, jobban megértjük, hogyan működik ez az elem fájdalomcsillapító adjuvánsként.

A magnézium segít a stressz elleni küzdelemben?

A magnézium és a stressz közötti kapcsolat megdöbbentő. A magnéziumhiány magasabb szintű stresszhez kapcsolódik. Ezenkívül a hypomagnesemia fibromyalgiával, audiogén stresszel, fizikai stresszel, fényérzékeny fejfájással és krónikus fáradtság szindrómával társul.

Tekintettel arra, hogy a magnézium létfontosságú szerepet játszik az adrenerg, szerotonerg és glutamáterg neurotranszmitter rendszerekben, ésszerű lenne, hogy hiánya további problémákat okozhat. A magnézium számos neurohormon egyensúlyához is szükséges, amelyek egyensúlyhiány esetén stresszt okozhatnak. A szervezetben található stresszutak közérzetének javítása és a stresszszint egyensúlyának javítása érdekében előnyös lehet magnéziumban gazdag élelmiszerek vagy táplálékkiegészítő hozzáadása.

Milyen előnyei vannak a magnézium-kiegészítőknek?

Irreális lenne mindet itt leírni, mert a magnéziumra több mint 300 szervezeti reakcióhoz van szükség. A magnézium-kiegészítőket számos olyan betegség és állapot esetében tanulmányozták, amelyeknél gyakran előnyösnek bizonyulnak a betegek számára. Például egy tanulmány kimutatta, hogy a magnézium a vércukrot az izmokba mozgatja és segít eltávolítani a laktátot, megelőzve az izomgörcsöket és a fájdalmat edzés közben.

Egy másik tanulmány feltárja, hogy a magnézium szedése depresszió esetén előnyös lehet, ha azt magnéziumhiány okozza. Csökkentheti a vérnyomást, segíthet a krónikus gyulladásokban, megelőzheti a migrént és javíthatja az inzulinérzékenységet. Ahogy egyre több tanulmány készül, egyértelmű, hogy a magnézium előnyei tovább sokasodnak majd.

Milyen mellékhatásai vannak a túl sok magnéziumnak?

Mint bármely étrend-kiegészítő esetében, a magnéziummal kapcsolatban is az egyik legfontosabb kérdés, hogy mi történik, ha túl sokat veszünk be. Míg az elemet a legtöbb egészséges felnőtt általában jól tolerálja, a magnéziumnak van néhány lehetséges mellékhatása, amelyek gyakran hashajtó hatással járnak. Szerencsére elkészítették a ReMag magnézium oldatot és csak ritka esetekben mutatták ki hashajtó hatását.

Dr. Carolyn Dean szerint van néhány ellenjavallat a magnéziumpótlás esetén:

Veseelégtelenség. Veseelégtelenség esetén lehetetlen a felesleges magnéziumot a vesén keresztül kiválasztani.

Myasthenia gravis. Az intravénás beadás fokozhatja az izmok ellazulását és a légzőizmok összeomlását.

Túl alacsony szívfrekvencia. A lassú szívfrekvencia még lassabb is lehet, mivel a magnézium ellazítja a szívet. A lassú szívverés gyakran mesterséges pacemakert igényel.

Bélelzáródások. Az orális magnézium fő kiválasztási útvonala a beleken át vezet.

Bár ezeknek az állapotoknak a többsége nem valószínű, mindig bölcs dolog beszélni egy egészségügyi szakemberrel, mielőtt bármilyen étrend-kiegészítőt szedne, különösen, ha Ön terhes, szoptat vagy más gyógyszereket szed.

Mennyi magnéziumot kell bevinni alacsony szénhidráttartalmú diéta mellett?

Bár ez az egyik konkrétabb kérdés a magnéziummal kapcsolatban, mégis fontos kérdés. Ketogén diéta mellett nehéz elegendő magnéziumot bevinni, mert sok magnéziumban gazdag étel, például a gyümölcsök és a bab magas szénhidráttartalmú, és még a zöldség is tilos. Emiatt sokan felteszik a kérdést: „Mennyi magnéziumot vegyek be keto alatt?” A legtöbb embernek napi 200-400 mg magnézium szedése javasolt a keto diéta alatt.

A keto diéta alatti alacsony magnéziumszint a következőket okozhatja:

 • Szívdobogásérzés
 • Izomgörcsök
 • Alvásproblémák
 • Alacsony vérnyomás
 • Fejfájás
 • Szorongás
 • Hányinger

Ha keto diétát tart, hogy csökkentse a 2-es típusú cukorbetegség valószínűségét, a tanulmányok azt mutatják, hogy a magnézium-kiegészítés ezt a folyamatot is segítheti. Ebben a tanulmányban 4 000 embert követtek nyomon húsz éven keresztül. A legmagasabb magnéziumbevitellel rendelkezőknél 47%-kal kisebb volt a cukorbetegség kialakulásának esélye.

Dr. Carolyn Dean

Figyelmeztetés!
Ezek a weboldalak csak tájékoztató jellegűek és nem helyettesítik az orvosi tanácsadást.
Kategóriák

Gyors navigáció
A felelősség elhárítása!
Nem kezelünk, nem diagnosztizálunk, nem gyógyítunk és nem is próbáljuk megelőzni a betegségeket és a vásárlók semmilyen tanácsa és állítása, akik értékelést hagytak a számunkra, semmi esetben sem jelez egészségügyi eredményt a termékeink használatának köszönhetően. Az eredmények eltérőek lesznek. Az ezen az oldalon található egyetlen kijelentés sem helyettesíti az orvosi tanácsadást, megelőzést és kezelést.

Picomineral.hu

ReMineralizálódjon! Nagy mértékben felszívódó ásványi anyagok Carolyn Dean doktornőtől - RnA ReSet

Hírek