Tíz dolog, ami gyengíti az immunrendszert

Tíz dolog, ami gyengíti az immunrendszert

A koronavírus fényében sok ember elméjében az immunrendszer egészsége került a középpontba. Mindenki tudni akarja: "Hogyan tarthatok fenn olyan erős immunrendszert, amely kevésbé lesz hajlamos a fertőzésekre?"

Immunrendszerünk egy ősi és elképesztően összetett rendszer – úgy van kialakítva, hogy testünk folyamatosan működőképes legyen és megbirkózzon az idegen betolakodók jelentette kihívásokkal.

Modern, kényelmes beállítottságú világunk azonban számos új kihívás elé állította fő védelmi vonalunkat.

Íme 10 gyakran előforduló immunrendszer-zavaró. A tőlük való távolmaradás jó tanács lehet. Ez biztosítja, hogy az Ön immunrendszere rendelkezzen minden olyan erőforrással, amelyre szüksége van az Ön védelméhez.

1. Stressz, szorongás, pánik

Amikor stresszesek vagyunk, testünk azt mondja az idegrendszernek és a stresszhormonoknak, hogy ideje cselekedni. A hipotalamuszunk tájékoztatja a mellékveséket, hogy több hormont, adrenalint és kortizolt termeljenek és engedjenek ki a véráramba. Azok a kísérletek, ahol az adrenalint intravénásan adják be, azt mutatják, hogy csökkenti a magnéziumot, valamint a kalcium-, kálium- és nátriumszintet. Ez azt bizonyítja, hogy amikor Ön stresszes állapotban van és kiüríti az adrenalint, akkor magnéziumot is éget.

És mivel a tanulmányok kimutatták, hogy a magnézium szoros kapcsolatban áll az immunrendszerrel, gondoskodnunk kell a szervezet magnéziumszintjének helyreállításáról, hogy az immunrendszer megfelelően működjön.

2. Elégtelen alvás

A National Sleep Foundation szerint a több alvás nem valószínű, hogy segít elkerülni a betegségeket, az alvással töltött órák hiánya gyengítheti az Ön immunrendszerét, így hajlamosabb lesz a fertőzésekre.

3. A Candida élesztőgomba túlzott szaporodása

A túlzott élesztőszaporodás az egyik fő ok, amely elnyomja az immunitást, mivel az élesztők 178 különböző élesztőtoxint termelnek, amelyeket el kell távolítani a szervezetből, amikor felszabadulnak.

Az egész rendszer, amellyel a szervezet kiválasztja az élesztőtoxinokat, tápanyagokat fogyaszt és energiát vesz fel más szervezeti funkciókból, különösen az immunrendszerből.

Kezdje az élesztővel táplálkozó élelmiszerek eltávolításával (pl. magas cukortartalmú gyümölcsök, cukor, gluténtartalmú gabonafélék, koffein).

4. Gyorsétterem és egészségtelen étel

Egy németországi felmérés szerint az immunrendszer a bakteriális fertőzéshez hasonlóan reagál a magas zsír- és kalóriatartalmú gyorséttermi ételekre is. És ez a hiperreaktivitás sokáig fennállhat az egészséges táplálkozásra való átállás után is. Ezért minél hamarabb elhagyják ezeket az élelmiszereket, annál jobb.

5. GMO alapú élelmiszerek

A genetikailag módosított organizmusok megterhelik az immunrendszert. Immunrendszerünk évezredek óta folyamatosan fejlődik. A génmódosított táplálék elfogyasztása során az immunrendszer nem ismeri fel az új "génmódosított" részecskéket és ennek következtében idegenként azonosítja őket és immunválaszt vált ki.

Számos növényi olaj forrása - kukorica, szójabab, gyapot, pálmaolaj, repce, pórsáfrány stb. - erősen genetikailag módosított élelmiszerek. Ezek az olajok sok feldolgozott élelmiszerben megtalálhatók, ezért ügyeljen az összetevők listájára.

(Az EU-ban a GMO-növényeket főként takarmányozásra használják, korlátozott mértékben élelmiszerekben is)

6. MSG-t (nátrium-glutamát) tartalmazó élelmiszerek

A kutatások azt mutatják, hogy az MSG-tartalmú ételek fogyasztása nem kívánt változásokat okozhat a csecsemőmirigyben és a lépben, amelyek kulcsszerepet játszanak az immunfunkcióban. (Mind a csecsemőmirigye, mind a lépe limfocitákat termel, amelyek eltávolítják az idegen betolakodókat; a lépe is termel antitesteket, amelyek segítenek megőrizni az egészségét.)

7. Limonádék

Az üdítőitalokban lévő vegyszerek hatással lehetnek a bélbaktériumokra. Ez azért problémás, mert számos kölcsönhatás van a szervezet immunrendszere és a bélben lévő baktériumok között.

Egy nemrégiben készült tanulmány, amely a limonádé bélbaktériumokra gyakorolt ​​hatását vizsgálta, megállapította, hogy fogyasztásuk a mikrobiom károsodását okozhatja. Az emésztő- és a bélrendszer tele van jó baktériumokkal, amelyek megőrzik a test egészségét.

8. Túlzott koffeinbevitel

A mértékletes koffeinfogyasztás, akár 400 mg koffein (nagyjából 3 - 4 csésze főzött kávé) mennyiségig, pozitív hatással lehet a gyulladásra, a kávéban lévő antioxidánsok pedig bizonyos rák, szívbetegség, cukorbetegség, csontritkulás és idegrendszeri betegségek megelőzésében is segíthetnek.

A túl sok koffein azonban csökkentheti immunrendszerünk azon képességét, hogy leküzdje a fertőzéseket és eltávolítsa a sérült vagy rendellenes sejteket. A tanulmányok azt is kimutatták, hogy a nagy mennyiségű koffeint fogyasztó nők és férfiak magasabb szintű kortizolt, egy stresszhormont szabadítanak fel a fizikai és mentális stressz hatására.

9. Dohányzás

A dohányzás elnyomja az immunsejteket. A cigarettafüst több mint 4000 méreganyagot tartalmaz, amelyek többsége irritálhatja vagy elpusztíthatja a szervezet sejtjeit. A dohányzás megváltoztatja a különböző immunsejtek számát és károsítja mások működését. Még az immunrendszert is a test saját sejtjei ellen fordíthatja.

E változások eredményeként a dohányosokat nagyobb valószínűséggel érinti többféle fertőző betegség, beleértve a légúti fertőzéseket, az influenzát, sőt az ínybetegségeket is. Amikor a dohányosok leszoknak, immunitásuk akár 30 napon belül javulni kezd.

10. Alkohol

Jelentős bizonyíték van arra, hogy az alkohol rontja az immunrendszer működését. Ezek a zavarok ronthatják a szervezet védekezőképességét a fertőzésekkel szemben.

Az alkohol megváltoztatja a mikrobák számát és relatív bőségét a bél mikrobiomában, amely a bélben található mikroorganizmusok nagy közössége, amely elősegíti a normál bélműködést. Ezek a szervezetek befolyásolják az immunrendszer érését és működését. Az alkohol megzavarja a kommunikációt ezen organizmusok és a bélrendszer immunrendszere között.

Amit megtehetsz

A fenti 10 tétel elkerülése mellett pótolhatja az immunrendszerének optimális működéséhez szükséges ásványi anyagokat is.

Ezt a 3 terméket ajánlom, melyek szinergikusan együttműködnek az immunrendszer szerkezetének és működésének támogatásában.

ReMyte Ásványi oldat - amely tökéletes arányban tartalmaz cinket, szelént és 10 további ásványi anyagot. ReAline B-Vitaminok Plusz - Nemcsak a cink és a szelén segíti az immunrendszert, hanem a ReMyte-ben található mind a 12 ásványi anyag kombinációja, valamint a ReAline-ban található metionin, amely támogatja az immunrendszer felépítése és működése szempontjából nagyon fontos glutation termelődését.
ReMag – magnézium - végül, de nem utolsósorban, a ReMag-ban lévő stabilizált piko-ionos magnézium több mint 300 kulcsfontosságú enzimatikus folyamatért felelős a testben.

Aloha,
Dr. Carolyn Dean

Figyelmeztetés!
Ezek a weboldalak csak tájékoztató jellegűek és nem helyettesítik az orvosi tanácsadást.
Kategóriák

Gyors navigáció
A felelősség elhárítása!
Nem kezelünk, nem diagnosztizálunk, nem gyógyítunk és nem is próbáljuk megelőzni a betegségeket és a vásárlók semmilyen tanácsa és állítása, akik értékelést hagytak a számunkra, semmi esetben sem jelez egészségügyi eredményt a termékeink használatának köszönhetően. Az eredmények eltérőek lesznek. Az ezen az oldalon található egyetlen kijelentés sem helyettesíti az orvosi tanácsadást, megelőzést és kezelést.

Picomineral.hu

ReMineralizálódjon! Nagy mértékben felszívódó ásványi anyagok Carolyn Dean doktornőtől - RnA ReSet

Hírek