Gondolataim az ételallergiáról

Gondolataim az ételallergiáról

Az ételallergia vagy ételérzékenység kezelhető, de az emésztőrendszernek egy ideig pihennie kell az allergéntől. Úgy tűnik, itt az ideje, hogy megosszam gondolataimat az ételallergiáról és az anafilaxiás sokkról.

Mi az ételallergia?

A Future Health Now enciklopédiámban olyan információkat osztok meg, amelyeket fontosnak találok az ételallergia megértéséhez:

Az allopátiás allergológusok által felismert domináns élelmiszer-allergén a tojás, a földimogyoró, a diófélék, a halak, a puhatestűek és az eper. Érzékeny egyéneknél ezek az élelmiszerek megnövelik az IgE antitestek mennyiségét, amelyek a hízósejteken csapdába esnek, és hisztamin felszabadulását idézik elő. Kis mennyiségű hisztamin alig vagy egyáltalán nem okoz reakciót, de nagy mennyiség felszabadulása csalánkiütést, asztmát vagy súlyos torok- és arcduzzanatot (anafilaxiás sokkot) okoz. Ezeket az azonnali reakciókat könnyű észrevenni, és a legtöbb ember már korán felismeri a problémás ételeket. Számos élelmiszer-adalékanyag is szerepel a lehetséges allergének listáján, mint például: biszulfitok, nátrium-glutamát (kínai ételek, szójaszószok, aszpartám, élelmiszer-színezékek és tartósítószerek).

Az alternatív körökből származó orvosok meg vannak győződve róla, hogy az ételallergia gyakoribb, mint az emelkedett IgE által jelzett. Bár lehet, hogy nem élelmiszerallergiaként definiálhatók a modern orvostudomány által meghatározott allergiák szoros értelmében, az emberek olyan ételreakciókban vagy ételérzékenységben szenvedhetnek, amelyek megakadályozzák bizonyos élelmiszerek fogyasztását. A perforált bél szindróma megvitatása magyarázatot ad az emésztetlen élelmiszermolekulák véráramba történő felszívódására, ami allergiás reakciókhoz vezet. Ezek az élelmiszermolekulák, rossz helyen, rossz időben, más típusú IgG antitesteket válthatnak ki.

Az IgG antitestek késleltetett reakciókat okoznak antigén-antitest komplexek formájában, amelyek a véráramon keresztül haladnak és bárhol megtelepedhetnek a szervezetben, ami számtalan tünethez vezet a fejfájástól kezdve a hasmenésig.

Mit tehetek az ételallergiával kapcsolatos problémáim javítása érdekében?

Három pontból álló megközelítést javaslok egészségének javítására az ételallergiákkal kapcsolatban:

 1. eliminációs diéta
 2. élelmiszer-tesztelés
 3. méregtelenítő ital használata

Eliminációs diéta

Ha eltávolítja az allergéneket az étrendjéből, szervei és emésztése regenerálódni és pihenni kezdenek. Ezenkívül a gyulladás és az allergénekre adott egyéb reakciók idővel elmúlnak, ha már nem eszi őket. Ezért határozottan azt javaslom, hogy legalább két hétre vegye ki ezeket az élelmiszereket az étkezési tervéből (az étkezési napló segítségével tájékozódhat arról, hogy hosszabb időre kívánja-e eltávolítani őket):

 • Feldolgozott, színezett és szintetikus ételek
 • Cukor
 • Tejtermékek (a jó minőségű kefir és joghurt kivételével, ha rendelkezésre állnak)
 • Glutén
 • Sült ételek

Vezessen naplót arról is, hogyan érzi magát, amikor kihagy bizonyos ételeket. Ha jobban érzi magát egy bizonyos étel nélkül, akkor komolyan fontolja meg annak tartós eltávolítását.

Az eliminációs diéta bemutatása

Az eliminációs diétának a következő kiváló minőségű szerves, szezonális és helyi élelmiszereket kell tartalmaznia (2 hétig):

 • Fehérje (tojás, csirke, hal, bárány)
 • Keményítőmentes zöldségek (annyi zöld levél, amennyit meg bír enni)
 • Mandula (mandulatej és liszt)
 • Kókuszolaj (kókusztej és liszt)
 • Kefir vagy joghurt (maximum 1 csésze naponta)
 • Csont- és zöldségleves

Élelmiszer-tesztelés

Természetesen soha nem mondanám, hogy olyan ételt egyen, amely allergiát okoz. Azonban, hogy megbizonyosodjon arról, hogy bizonyos ételeket vissza lehet-e venni az étrendjébe, táplálkozási szakértőnk azt javasolja, hogy hétfőn és kedden adjon hozzá 1/2 csésze sütőtököt vagy édesburgonyát az étlapjához a 3. héten. Figyelje meg, hogyan érzi magát, amikor ezt teszi. Jegyezze fel ezt a naplójába. Ezután szerdán és csütörtökön sütőtök vagy édesburgonya helyett adjon hozzá 1/2 csésze quinoát vagy más összetett szénhidrátot az étlapjához. Jegyezze fel újból, hogyan érzi magát. Folytassa az ételek tesztelését 48 óránként, és jegyezze fel, mi után érzi jól magát és mi után nem.

Bármilyen étellel kipróbálhatja, hogy kiinduló eliminációs menüt alkosson. Mivel hiszek az egészséges táplálkozásban, őszintén javaslom, hogy próbáljon meg különféle zöldségeket, dióféléket, magvakat, laktózmentes sajtokat, jó minőségű összetett szénhidrátokat (ha fog ilyeneket enni) és egészséges zsírokat bevenni a programjába. Továbbra is kerülje azokat az ételeket, amelyek a leggyakoribb allergének.

Méregtelenítő ital

Néhány embernél influenzaszerű tünetek jelentkeznek, amikor elkezdik javítani étrendjüket. Ezért kifejlesztettem egy méregtelenítő italt a tünetek enyhítésére. Ez az az ital, amit minden nap használok:

 • 2-6 teáskanál folyékony bentonit
 • 2-6 teáskanál finom psyllium por
 • 5ml Pico Silver
 • 2 dcl kiváló minőségű tiszta víz

Majd a méregtelenítő italt 3 dcl vízből egy kis csipet tengeri sóval iszom meg.

Ezt az italt reggel éhgyomorra iszom és étkezés előtt várok 30-60 percet. Ha szükséges, lefekvés előtt egy második italt is megihat.

Aloha,
Dr. Carolyn Dean

Figyelmeztetés!
Ezek a weboldalak csak tájékoztató jellegűek és nem helyettesítik az orvosi tanácsadást.
Kategóriák

Gyors navigáció
A felelősség elhárítása!
Nem kezelünk, nem diagnosztizálunk, nem gyógyítunk és nem is próbáljuk megelőzni a betegségeket és a vásárlók semmilyen tanácsa és állítása, akik értékelést hagytak a számunkra, semmi esetben sem jelez egészségügyi eredményt a termékeink használatának köszönhetően. Az eredmények eltérőek lesznek. Az ezen az oldalon található egyetlen kijelentés sem helyettesíti az orvosi tanácsadást, megelőzést és kezelést.

Picomineral.hu

ReMineralizálódjon! Nagy mértékben felszívódó ásványi anyagok Carolyn Dean doktornőtől - RnA ReSet

Hírek