Ha egészséges akar lenni, pihennie kell

Ha egészséges akar lenni, pihennie kell

A pihenés rendkívül fontos. Dean doktornő leírja, hogy egy rövid leállással hogyan kerülhető el a kiégés és fáradtság abban az esetben is, ha valóban zsúfolt napjai vannak.

Már 2011-ben írtam a sok munka, stressz és pihenés tökéletes viharáról. A Lying Down Therapy blogomban beszéltem a sok munka nyomásáról, valamint a pihenés és relaxáció szükségletéről.

Nem régiben volt néhány kliensem, akik mellékvese kimerültségben szenvednek, maga az ok az állapotukban rejlik....a sok munka és stressz megnehezíti számukra a terápia elfogadását...amely a PIHENÉS.

Amikor egy ügyfél, aki részt vesz az egészségügyi programban, amelyet a számára beállítottam, e-mail-ben megkérdezte, hogy mi mást tehetne vagy szedhetne, hogy legyőzze a fáradtságot, egyszerűen azt mondtam neki PIHENJ.

A stressz öl

Nagy rajongója vagyok Dr. Malcolm Kendrick-nek, aki megírta a The Great Cholesterol Con-t. A könyvében a szívbetegségek alternatív okával foglalkozik – a stresszel, nem a koleszterinnel. Kifejti:

Mindenki számára mindig ismeretes volt, hogy a stressz öl. Az orvosi szakma, amely ellenérzést tanúsít azzal az elismeréssel szemben, hogy létezik valamilyen összefüggés az elme és a test között, megpróbálta szétzúzni ezt az „ismeretet“ a nyugati tudományos módszertan segítségével, mint saját fegyverével “Nem tudjuk mérni a stresszt, tehát nem létezik.“

„De ez nem igaz“, mondtam magamban a könyve elolvasása után ..........

A stressz azonban számszerűsíthető a HPA-tengely (hipotalamusz, hipofízis, mellékvesekéreg) által termelt hormonok mérésével. Kendrick és néhány tudós azt állítja, hogy a HPA-tengely stresszes, túlzott stimulációja hozza létre a biokémia összes zűrzavarát, amely az artériák eldugulását és szívelégtelenséget okoz. Ha megnézi a kortizolt, a stressz egyik melléktermékét és azt, hogy mit okoz a testnek, ha sok van belőle, minden világossá válik.

Sok munka

Az egyik alkalmazottam mesélt egy érdekes történetet, amiről azt gondolom, hogy tökéletesen illusztrálja a sok munka problémáját, amellyel az amerikaiak, főle a nők, szembesülnek.

Az unokaöccse felesége építész, aki Ázsiában született és végezte tanulmányait. Amikor férjhez ment, átköltözött az Egyesült Államokba és folytatta az építészi munkát. Röviddel az új munkája elkezdése után rájött, hogy terhes. Az asszisztensem egy nap meglátogatta az unokaöccsét és annak feleségét és a fiatal nőt sírva találta. A megdöbbent hölgy ezt mondta: „Ez lenne az amerikai álom? Itt minden nő dolgozik. Otthon, építészként 8 órát dolgoztam naponta. De utána hazajöttem és volt időm gondoskodni az egyéb dolgokról. Itt az irodában egész órákat dolgoznak és utána otthon egész éjszaka.“ A látástól vakulásig folytatott munka puritán etikája annyira elterjedt, hogy szüksége van valakire e kultúrán kívül, annak tudatosításához, hogy az amerikaiak túl hosszú ideig dolgoznak.

Utána csodálkozunk, hogy a dolgozók következő generációja miért “kezeli” a stresszt alkohollal, drogokkal, étellel, vásárlással és szexszel. A stressznek ez a végtelen ciklusa, amelyet az öngyógyítás követ, a rossz egészség és a rövid életciklus tökéletes receptje. Valóban rossz, mivel a józan ész azt mondja Önnek, hogy létezik egy egyszerű megoldás – a PIHENÉS.

Hogyan pihenhetek?

Ugyanúgy, mint az összes többi szokást, a krónikus túlfeszített munkát is helyettesítheti a pihenés tevékenységének egészségesebb keverékével. A legegyszerűbb módja annak, hogyan egészítse ki a napját pihenéssel, ha néhány szokást egyszerre változtat meg. Ha a cégben, amelynek dolgozik, két 15 perces szünet van naponta, használjon legalább 5 percet minden ilyen szünetből arra, hogy találjon egy nyugodt helyet, akár kint is, hogy becsukhassa a szemét, kikapcsolja a gondolatait és lélegezzen mélyeket. Jó alternatíva, ha relaxációs zenét indít a zenei alkalmazásában és 5 percen keresztül hallgatja. További lehetőség lenne kimenni az Ön irodájához közeli parkba és hallgatni a madarak énekét.

Utána, ha visszatér a munkából, ne kezdjen azonnal főzni, takarítani, fehérneműt mosni, stb. Pihenjen legalább 20 percet. Vegyen fel valamilyen laza ruhát, feküdjön le egy sötét helyiségben és hallgassa a kedvenc zenéjét. Váljon meg minden gondolattól, amely a napjával kapcsolatos és összpontosítson csak a légzésére és a zenehallgatásra.

Csupán e három kis szünetnek az Ön napjához való hozzáadásával meglátja, hogy a teste felélénkül és munkája közben összeszedettebb és produktívabb lesz. Ha talál időt a pihenésre, hosszabb távú egészséget nyerhet.

Aloha, Dr. Carolyn Dean

Figyelmeztetés!
Ezek a weboldalak csak tájékoztató jellegűek és nem helyettesítik az orvosi tanácsadást.
Kategóriák

Gyors navigáció
A felelősség elhárítása!
Nem kezelünk, nem diagnosztizálunk, nem gyógyítunk és nem is próbáljuk megelőzni a betegségeket és a vásárlók semmilyen tanácsa és állítása, akik értékelést hagytak a számunkra, semmi esetben sem jelez egészségügyi eredményt a termékeink használatának köszönhetően. Az eredmények eltérőek lesznek. Az ezen az oldalon található egyetlen kijelentés sem helyettesíti az orvosi tanácsadást, megelőzést és kezelést.

Picomineral.hu

ReMineralizálódjon! Nagy mértékben felszívódó ásványi anyagok Carolyn Dean doktornőtől - RnA ReSet

Hírek