Étrendi ajánlásaim - Ketózis

Étrendi ajánlásaim - Ketózis

A ketogén diétáról már évtizedek óta hallok. Sajnos az első tapasztalat, amit szereztem, negatív volt.

Az ehhez a diétához fűzött utolsó megnyilvánulásomban, amelyet a kedvencemnek tekintek, nem fejezem ki magam túl lelkesen. 2017-ben ezt írtam a ketózisról:

A ketogén diéta egy magas zsírtartalmú diéta. Ehhez elegendő fehérjét és kevés szénhidrátot fogyasztanak. Ezt a diétát mindenekelőtt az epilepszia kezelésére alkalmazták a gyermekeknél és valahogy a legújabb őrületes csökkentett kalóriatartalmú étrenddé vált.
Nagyon kiegyensúlyozatlannak tartom. Igyekszik rákényszeríteni az Ön testét, hogy zsírt használjon energiaforrásként a szénhidrátok vagy a fehérjék helyett. Egy gramm zsír kilenc kalóriát tartalmaz, összehasonlítva egy gramm proteinnel, amely négy kalóriával rendelkezik. Tehát, ha zsírt éget, több kalóriát éget.

A klasszikus keto étrend ajánlása a 4:1:1 arány, vagyis 4 egység zsiradékra 1-1 egység szénhidrát és fehérje jut. Kókuszolajat használnak közepes láncú zsiradékként. Hátránya, hogy nagyon kiegyensúlyozatlan – egy következő módja annak, hogy hogyan lehet megszabadulni a magnéziumtól. Az emberek többsége számára ez nem fenntartható – öt százalék szénhidrát ezerötszáz kalóriából 30 kalória vagy hét gramm. Az egyedüli szénhidrát, amit találtam, amely megfelelne az öt százalék követelményének, egy közepes méretű sárgarépa volt. És kész. Ez az Ön napi szénhidrátadagja. Tudom, hogy egy kicsit túldramatizálom, de ezt nem tartanám fenntarthatónak.
Azt is megállapítottam, hogy a magas zsírtartalmú diéta túlterhelheti az Ön epehólyagját, azáltal, hogy túlzott mennyiségű epét kell termelnie a zsír emésztéséhez. Ez sok embert felfújhat. A kalciumtartalom nagyon magas, mivel sok zsíros sajtot fogyaszt. Alacsony magnéziumtartalma van.

Amennyiben tejtermékekről van szó, pl. 600 milligramm kalcium található 90g Cheddar sajtban stb. Azok az emberek, akik kefírt isznak, 190 milligramm kalciumhoz jutnak 180ml-ben. És sok vegetariánust ismerek, akik sok kefírt isznak naponta, mivel növelni szeretnék a fehérjebevitelt. Nem tudatosítják, hogy túl sok kalciumot szednek.

A ketózist támogató orvosok elismerik, hogy izomgörcsök, székrekedés és vesekövek jelentkezhetnek Önnél a túl nagy mennyiségű kalciumtól. A magnézium szükséges ahhoz, hogy a kalciumot ionizált állapotban tartsa és a csontokba, valamint a fogakba küldi azt. Ha nincs elegendő magnézium, a kalcium kicsapódik az artériákba – a szívkoszorúerekbe, a nyaki ütőerekbe és a veseartériákba és veseköveket, epeköveket, sarok-sarkantyúkat, mellszöveti meszesedést stb. képezhet. A ketogén étrend olyan problémákhoz vezethez, amikor a test azt gondolja, hogy éhezik és csökkenti a pajzsmirigy működését.

Miért változtattam meg a ketogén diétáról alkotott véleményemet

A ketogén diétáról már évtizedek óta hallok. Sajnos az első tapasztalat, amit szereztem, negatív volt. Egy elhízott cukorbeteg hölgy mondta nekem, hogy amikor ezt a diétát tartotta, a kórházban végezte ketoacidózissal és a pszichiátriai tünetei romlásával. Emiatt az egy eset miatt a ketogén étrendet sok évig kerültem. Olvastam a sikeres alkalmazásáról epilepsziás esetekben, amikor semmi más nem segített. Utána fokozatosan hallottam a ketózisról a fogyás esetében is. Végül az ügyfeleim kérdezősködni kezdtek erről az étrendről és tudtam, hogy már nem dughatom a fejem a homokba – vagy az én esetemben egy gyümölccsel teli kosárba!

Mi az a keto diéta?

A népesség 72%-a túlsúlyban és elhízásban szenved, a diabétesz, metabolikus szindróma, magas vérnyomás, magas koleszterin, szív- és vesebetegségek komplikációival. A diétát úgy tervezték, hogy csökkentse az inzulinszintet, amely felhalmozza a zsírt azáltal, hogy Ön elkerüli a szénhidrátokat és bekapcsolja a zsírégetést. Úgy tűnik, hogy motivált egyéneknél működik, de a jelenlegi lassú menetet az amerikai lakosság többségének idő előtti kihalására fordíthatja? Hogy válaszoljak erre a kérdésre, intenzíven tanulmányoztam a ketogén diéta legsikeresebb pártfogóit, mint Dr. Jason Fung, kanadai nefrológust, aki cukorbeteg páciensekkel állapotuk megfordításán dolgozik a ketózis segítségével. Magam is kísérleteztem a diétával. Engedje meg, hogy megosszam Önnel kutatásomat és tapasztalataimat.

A gyümölcs a bűnös

Folytatom a ketózis előtti táplálkozásom őszinte leírását, amely oda vezetett, hogy le akartam fogyni:

Attól kezdve, hogy Mauira költöztem, gyümölcs-alkoholistává váltam, ami könnyen megoldható, amikor a reggeli sétám közben különféle gyümölcsökből válogathatok a fákról! Fokozatosan, feltűnés nélkül híztam, míg végül 7kg-val több voltam, mint a normál, egész életen át tartó súlyom, amely a kis magasságom mellett 48kg. Tehát elindultam a szükséges zarándoklatra – a fogyásra. Átvészeltem a szenvedést a kalóriakorlátozás hagyományos formájában és további tornával igyekeztem kalóriát égetni. Nagy szerencsém volt, hogy soha az életben nem tartottam diétát, tehát azt hittem, hogy ebben egyszerűen nem vagyok jó.

Még akkor sem fogytam le, amikor nagyon szigorú voltam és csak egy ételt ettem naponta és több órát tornáztam. Biztos voltam benne, hogy a mérlegem eltörött. Végül elérkeztem arra a pontra, amikor ki kellett próbálnom a ketózist.

Nem a kalóriákról van szó

Ahogy már mondtam, amikor elkezdtem a ketózis kutatását, rátaláltam Dr. Jason Fung munkájára. Azt írta, hogy miután megfigyelte az allopátiás kezelési eljárások sikertelenségét a sérült veséjű pácienseknél, tudatosította, hogy az elhízás a bűnös. Megfigyelte, ahogy az elhízás diabéteszbe és veseelégtelenségbe megy át. Elhatározta, hogy valakinek meg kell oldania a problémát és a megállapításairól írt Az elhízás törvénye című könyvében. Vizsgálatai alátámasztják a tapasztalataimat, hogy a kalóriakorlátozások és a torna nem gyakoroltak megfelelő hatást a fogyásomra. Dr. Fung ráadásul olyan messzire megy, hogy ezt mondja: Az ”Egyél kevesebbet, mozogj többet” stratégia hibaszázaléka körülbelül 99%!

Az elhízás alapjai – Ajánlásaim Dr. Fung kutatásához

Dr. Fung, amíg Torontóban lakott, Banting és Best doktor házában, akik felfedezték az inzulint, le volt nyűgözve, amikor rájött, hogy Banting a finomított szénhidrátokat már 150 évvel ezelőtt a cukorbetegség okaiként nevezte meg! Fung azt állítja, hogy teljesen hihetetlen, hogy olyan sokáig szedett gyógyszereket, míg tudatosította, hogy Banting-nek igaza volt. Dr. Fungnak néhány évébe telt, amíg meggyőzte kollégáit, hogy valami készül. Szerencsére most sokan betartják a ketózist és a megszakított böjtöt és átadják a tapasztalatokat a pácienseknek.

Dr. Fung megállapította, hogy a súlygyarapodásnak nincs köze a kalóriákhoz, és ezért megy nekünk nehezen a fogyás. Az alapvető ok az inzulin hormonhoz fűződő instabil viszonyunk. Ha túl sok inzulint termel, amely glükózt küld a sejtekbe, hogy energiájuk legyen, ez rendben van, de ha a sejtek teltek, a glükóz többletet a zsírsejtekbe küldi. Az alacsony szénhidráttartalmú diéta, amely nem indítja el az inzulin automatikus kiválasztását, tartósan fenntartja az alacsony inzulinszintet, csökkenti a súlygyarapodást és végül lehetővé teszi egyes emberek számára a 2-es típusú cukorbetegség megfordítását.

Ha azonban az alacsony szénhidráttartalmú diétát magas zsírtartalmú diétára cserélték fel, valami nagyon érdekes történt. A szénhidrátok nélküli diéta esetén a testnek a zsírégetéshez kellett fordulnia, ami ketonokat termel sejtüzemanyagként és lefogy! A ketonok a zsírégetés bomlásának természetes termékei; ez nem a ketoacidózis jele, amelyben a páciensem szenvedett. A ketoacidózis a diabétesznél a magas ketonok, a hosszan tartó magas vércukorszint és az inzulinhiány tökéletes vihara. Ketózisban lenni Keto diétán jó dolog. Ez azt jelenti, hogy Ön a zsírégetés övezetében van. A ketonok ketonpapírok (gyógyszertárban kaphatók) segítségével végzett vizeletvizsgálatokkal mérhetők és visszajelzést adnak arról, hogy mennyi szénhidrátot fogyaszthat ahhoz, hogy még mindig a zsírégetés zónájában maradjon.
Engedje meg, hogy megismételjem – az inzulin egy hormon, amely meghatározza, hogy elégeti-e az energiát a sejtekben, vagy hogy elraktározza-e azt a sejtekben. A cukor a májban glikogénként tárolódik és a zsírok a zsírsejtekben tárolódnak. A glikogénből tárolt energia ugyanolyan közel van, mint a pénztárcájában lapuló pénz, de a tárolt zsír olyan, mint a bankban tartott pénz és nehezebb hozzájutni és csak akkor áll rendelkezésre, ha az Ön összes tárolt cukra kimerül. Ha szénhidrátokat fogyaszt, az inzulin emelkedik; ha az inzulin csökken, a testnek azt mondja, hogy szabadítson fel energiát a májban és izomban található glikogén tárolóhelyekből. Nem hagyhatok figyelmen kívül egy fontos tényt, hogy a magas fehérjetartalmú táplálék szintén stimulálja az inzulin felszabadulását – főleg az állati fehérjékét. Ezért a ketózisban közepes mennyiségű fehérjét javasolnak.

Megszakított böjt

A ketózisomba háromnapos böjttel kerültem. Utána folytattam a böjtöt 24-48 órán keresztül egyszer hetente, míg le nem fogytam. A böjt gyorsan elégeti a tárolt cukrot, tehát bekapcsolhatja a zsírégetés kapcsológombját. Az alacsony szénhidráttartalmú diéta megvédi Önt a szénhidrátok elégetésétől és tárolásától, tehát a zsírégetés övezetében fogja folytatni. Amikor vizsgáltam a ketózist és a böjtöt, azt olvastam, hogy a szénhidrátok nem alapvető fontosságúak az étrendünkben. Ez volt az alacsony szénhidráttartalmú diéta ellen szóló érveim egyike és megváltoztattam a véleményemet, miután elvégeztem ezt a kutatást. Ha glükózra van szükség, a test szénhidrátokat gyárthat a zsírsavakból és a fehérjékből a glükoneogenezisnek nevezett folyamatban. Tehát az étrendünkben nincs szükségünk szénhidrátokra

Testének táplálkozási támogatásra van szüksége a böjt alatt

Amikor böjtöltem ReMag, ReMyte, ReCalcia, ReAline és RnA ReSet Drops készítményeket szedtem. A test a tápanyagokat és zsírokat vagy a cukrokat azokban az élelmiszerekben keresi, amelyeket fogyasztunk. Ha Ön az energiát adó tápanyagokat zsírtartalékaink égetésével a ketonokból szerzi és az ásványokat, valamint az egyes vitaminjait pedig a kiegészítőkből, néhány napig böjtölhet, minimális kényelmetlenséggel.

A böjtre vonatkozó szabályom

Mit mondhatok a böjtről a következőn kívül – ne egyen semmit! Azonban adhatok néhány tanácsot, hogy hogyan támogassa a testét tápanyagokkal, ha éhezni fog..

Igyon vizet tengeri sóval egész nap a ReMag, ReMyte és ReCalcia napi adagjával. Hidratációs utasítások: Szorozza meg testsúlyát 0,03-mal – az eredményül kapott érték az a minimális litermennyiség, amelyet meg kellene innia a nap folyamán. Minden liter vízhez adjon hozzá ¼ kiskanál Himalája, kelta vagy tengeri sót.

Vegyen be ReAline-t kétszer naponta.

Vegyen be RnA ReSet Drops-ot kétszer naponta.

Vegyen be psylliumot és bentonit agyagot kétszer naponta, hogy felszívja a méreganyagokat.

Ha böjt közben szeretne valamit "megízlelni", a kávé helyett igyon koffeinmentes gyógynövényteákat. A Lapacho az egyik legjobb, főleg az élesztő túlszaporodásban szenvedő emberek számára, mivel gombaellenes tulajdonságai vannak.

Támogassa a méregtelenítését: Nincs többé keto influenza

Az élesztő növekedés Yeast reset protokollal történő kezelésével kapcsolatos tapasztalatom ahhoz vezetett, hogy a böjt mellett kétszer naponta folyékony bentonitot és psylliumot használtam. Az élesztők elhalásából származó méreganyagok és a zsírból felszabaduló méreganyagok felszívódásához használom. A psyllium is növeli a székletet és továbbra is lehet székletünk. A böjt alatt kávé beöntéseket is csinálhat.

Itt van az élesztőgátló méregtelenítő ital receptje, amelyet a böjt során használtam:

Folyékony bentonit agyag: Kezdje 1-3 kiskanállal. 1 evőkanálnyit veszek be kétszer naponta 120ml vízben, psylliummal együtt a böjt alatt.

Először tegye bele a folyékony bentonitot, utána a psylliumot; adjon hozzá vizet és alaposan rázza fel és gyorsan igya meg.
A bentonit felszívja a bélméreganyagokat és a psyllium fogja alkotni a térfogatot a bélben, tehát továbbra is lesznek bélmozgásai a böjt során és megelőzi a bélből származó méreganyagok újrafelszívódását. Beöntést is csinálok a böjt során. A kávé beöntéseket azonban nem javaslom mindenkinek. El kell döntenie, hogy “eléggé egészséges-e”, hogy alkalmazhassa őket.

Jelenlegi Keto diétám

Ha befejezem a háromnapos böjtöt, így kapcsolom hozzá a ketodiétát. Megosztom a következőket, hogy gyorsan elkezdhesse a ketodiétát, ha úgy dönt, hogy e szerint a táplálkozási terv szerint kezd el dolgozni:

5:00: 1 kiskanál (2,5ml) ReMag egy pohár sós vízben egy ReAline-nal, egy Blue Ice Royal-lal és két természetes C-vitaminnal (összesen 400 mg) együtt.

6:00: 2 kiskanál RnA ReSet Drops

6:15: Reggeli séta

8:00: egy pohár víz tengeri sóval

9:30: 2 kiskanál psyllium por és 1 kanál bentonit elegendő mennyiségű vízben.

11:30: Zöldségsaláta – magas zsírtartalmú, csirkehúsból, lazacból vagy tonhalból származó közepes fehérjetartalommal, 3 kiskanál makadámiavajjal (dióvajjal). Káposztába, cherry paradicsomba, avokádóba, fejes sajátába, rukkolába, spenótba, kelbe, korianderbe, bab hüvelyekbe, zöld hagymába, mentába, bazsalikomba – vagy bármilyen más, a biotermelőmtől származó zöld zöldségfélébe keverjük. Házi salátaöntetem: olívaolaj, fokhagyma, almaecet, dijoni mustár. A saláta felét megeszem és a maradékot elteszem és körülbelül 5 - 6 órával később fogyasztom el.

12:00: 2 kiskanál (5 ml) ReMyte, 2 kiskanál (5ml) ReCalcia

14:30: 30 perc úszás

16:30: A saláta másik fele

18:30: ¼-½ bögre fagyasztott málna 60-90g kókusztejjel és 60-90g kecske kefír tejjel

21:30: 1 kiskanál (2,5ml) ReMag egy pohár vízben egy ReAline-nal, egy Blue Ice Royal-lal és két C-vitaminnal (400 mg) együtt.

Ha a menümet írom, tudatosítom, hogy nem úgy néz ki, mintha sokat ennék, de a dióvajjal, avokádóval és olívaolajjal egészen teltnek érzem magam. Az utóbbi néhány évben, amikor RNA ReSet Drops-ot használok, egészen elégedettnek éreztem magam sokkal kisebb mennyiségű étellel is, mint amit valaha ettem. Igazán tetszik a ketózis két szabálya:

Ne egyen, ha nem éhes, és addig egyen, míg nem lesz elégedett.

Aloha,
Dr. Carolyn Dean

Figyelmeztetés!
Ezek a weboldalak csak tájékoztató jellegűek és nem helyettesítik az orvosi tanácsadást.
Kategóriák

Gyors navigáció
A felelősség elhárítása!
Nem kezelünk, nem diagnosztizálunk, nem gyógyítunk és nem is próbáljuk megelőzni a betegségeket és a vásárlók semmilyen tanácsa és állítása, akik értékelést hagytak a számunkra, semmi esetben sem jelez egészségügyi eredményt a termékeink használatának köszönhetően. Az eredmények eltérőek lesznek. Az ezen az oldalon található egyetlen kijelentés sem helyettesíti az orvosi tanácsadást, megelőzést és kezelést.

Picomineral.hu

ReMineralizálódjon! Nagy mértékben felszívódó ásványi anyagok Carolyn Dean doktornőtől - RnA ReSet

Hírek